måndag 31 maj 2010

Film från första klassen

Idag har jag varit på "sommarmöte" på UPK. Vi satt i solen och myste. Senare red jag ett dressyrpass på Ina. Idag kunde hon släppa ännu mer i högersidan t.om. i galoppen som blev såå fin!! Det tar sig :) Jättefin och duktig var hon! Efter det ett pass på Majlis. Jag trodde inte att jag skulle orka sitta emot henne när hon trycker ifrån i galoppen, men det gick helt ok! Faktiskt så blev hon väldigt fin och samlad i galoppen till slut idag!

Nu har startlistorna till Lurbos Nationaldagshoppning kommit ut, nöjd med mina startnummer! Någon mer som ska dit och tävla/fota?

Här är iaf filmen med Kalle från framridningsklassen 1m (igår) hos Frösåker. Nästan skönt att Kalle bara såg fin ut på filmen, för eg. var han rätt kinkig redan där. Därav de "långa" tyglarna (mina händer hamnar i magen mellanåt) då jag inte vill korta upp honom för mycket vid ett sånt tillfälle, då blir det bara studs och drygheter. Bättre med lite längre tygel och lite mindre "stilridning". Duktig var han i vilket fall!!

söndag 30 maj 2010

Kortkort uppdatering

Nu är jag kind of dead så det får bli en superkort uppdatering!

Kalle var jättefin idag, förutom studsandet då... Men i 1m 0+0 fel och 8:a av ca 60st.


Till lagklassen började det VRÄKA ner regn lagom till tredjeryttarna (jag red som 4e) så banan blev soggy och tung, vilket Kalle då har åsikter om och blir kinkig + gillar inte regnet... Vi fick ett pet som inte hade nåt med kinkigheten att göra, men ett stopp på en morotsoxer blev det tyvärr. Övrigt mycket fin!

Laget kom på en 5:e-plats totalt i serien av 15 lag, vilket vi var nöjda med! Tyvärr var det bara 4 lag som fick pris....................


Jag är ju fortfarande rätt sjuk (just nu har jag ingen röst över huvudtaget, tacka vet jag datorn ;) ) och efter första starten slutade jag inte flämta på en kvart tror jag... Men vad gör man inte för laget :)

fredag 28 maj 2010

Lagträning

Har precis kommit hem från UPK där vi haft lagträning inför söndagens final i division III-hoppning. Jag är fortfarande sjuk (slipper febern dock) så jag valde att bara hoppa en runda på 90 cm för att inte överanstränga mig. Jag är helt slut nu, men känner mig ändå kry :) Ville bara få en runda med flyt och det fick jag minsann serverat av Kalle! Jag har ju inte ridit honom sedan senaste tävlingen, 2 maj på UVFK, men han var helt perfekt idag! Inte ett dugg studsig, utan jag kunde rida ett normalt lugnt tempo hela banan runt, utan att behöva komplicera saker. Jag kände dock i sprången hur SMÅ hindren var. När jag gav eftergiften så höll jag på att ramla framlänges eftersom Kallemannen inte behövde sträcka ut sig så mkt ;) Men som sagt, höjden spelade inte så stor roll idag, ville bara få en bra runda. Duktiga lilla Kalle! Linda fotade allas rundor, hoppas på att få några bilder skickade inom kort med.


På söndag har ag ingen som kan åka med mig och hjälpa till (lastning, hålla häst, fota, filma mm) så om det är någon som är sugen på att åka med är det bara att hojta till!

Nu ska jag steka en varm macka å mysa ner i soffan. Bye!

torsdag 27 maj 2010

Missar hoppträningen :/

Vaknade med feber å massa annat skit. Proppade i mig massa ipren så det har tillfälligt gått ner lite grann så jag orkar sitta och jobba på Ekonomikum med vår sista seminariumuppgift. Måste jobba sen också, men jag kommer inte våga åka och hoppträna ikväll. Då kommer jag def. sjukna in totalt... Satsar på att febern går över ikväll och att jag kan fortsätta som vanligt imorgon istället. Men det känns ändå så himla tråkigt att missa en hoppträning :(

Dressyrpass m Majlis, onsdag

Här är lite klipp från dagens pass. Hon blir duktigare och duktigare tycker jag :)




onsdag 26 maj 2010

Uffeträning

Puh, kom hem för en timme sedan ca. Då hade jag varit i stallet sedan kl 9 imorse (6 timmar) Dagen började med träning för Uffe på Ina. Prinsessan var jätteduktig att åka med själv, hon börjar verkligen bli van nu :)


Jättebra övningar idag! Mkt tagen framdel (som Ina håller på att lära sig och behöver det för styrkans skull), sedan ö.g. till halt från trav och galopp på serpentinbågar. Också mkt bra eftersom hon har problem att stå still i halterna. Sedan var det öppna längs långsidorna och sluta tillbaka från m-linjen (första gången hon gick i sluta :) ). I vänster gick allt bra, men i högerslutan blev det lite för jobbigt och svårt, till en början. Efter ett tag så blev hon ett typiskt "sto" och jag var tvungen att gå på henne en hel del några varv. När hon börjar dryga sig så (jag känner väldigt stor skillnad på om hon är dryg resp. inte orkar/klarar av) så måste man sätta henne på plats, annars kommer hon ta vara på sit. direkt och bara ösa på utan minsta lyssnade på mig. Men efter några varv började hon acceptera allt mkt bättre och vi fick fortsätta med att rida slutor (mest rak häst mot långsidorna) och när hon mjuknade kunde jag ställa höger. Vi gjorde den övn. bara i höger eftersom det är det supersvåra varvet. På slutet även i galopp. Riktigt duktig mellanåt och superbra jobb för henne! Sedan längde jag ut tygeln och satt och jobbade galoppen och traven så fick hon töja ut sig. Uffe blir alltid lika "förvånad" när hon blir så mjuk och självbärig då jag länger ut hela tygeln ;) Riktigt fin blev hon och hon orkade superduperbra idag! Inte trött någon gång :)


Dagens outfit ;)

När vi kom hem fick fröken duscha, sen gå ut i hagen med Connie. Sen fix i stallet och efter det ta in Majlis för ett dressyrpass. Idag tog jag med filmkameran och ställde den på ena stakethörnet och filmade större delen av passet. Allt kommer ju inte med då såklart när kameran står still, men jag ska försöka klippa ihop en liten film ikväll :)

Nu blir det LUNCH! Så jag orkar att hålla hoppträningen ikväll.

Uppdatering senare med Majlis-film!

tisdag 25 maj 2010

Lite bilder

Här kommer lite bilder, både från senaste hoppträningen och från tävlingen i lördags. Alla bilderna är urklippta från film, därav kvalitén.























måndag 24 maj 2010

Studentskiva!

Snart drar jag och Becca iväg på Jällas studentskiva, ska bli superkul! Visst är vi schnygga i mina dressyrhattar?? ;)

Lugn återhämtning

Igår fick Ina vila. Hon hade sprungit massa i hagen när det regnade så mkt eftersom hon frös. Hon är en riktigt liten fryshäst :/ Filt på när hon kom in. Lite pyssel blev det sen. Vi ska löshoppa någon annan dag, var inget kul väder + att det blir lite halt om de drar iväg före/efter...

Idag var jag klar tidigt i skolan eftersom vi började så tidigt... Så åkte till stallet på en gång efter och fixade. Jag och Ina tog en liten "gräs-promenad" i solen, mys!

Nu ska jag ta med en blodgrape ut på altanen och steka lite innan Becca kommer. Ikväll blir det studentskiva :D Usch, fatta att det är 3 år sen nu som jag tog studenten. Det är en hel gymnasieperiod :S Vart har tiden tagit vägen?? Nåväl, nu har jag iaf gjort något vettigt med mitt liv och kommer förhoppningsvis ut i arbetslivet på riktigt i höst efter allt pluggande på universitetet.

Ina+Connie
=sant!


söndag 23 maj 2010

Film från LA:3

Här är filmen från igår:

Ibland har man tur

Jag kan ju säga på en gång att jag INTE brukar ha tur med vädret, framförallt inte på tävlingar (se bara på mina 3 snöstormar i början av året då det blivit vår.. ;) ) Men denna helg hade jag vädergudarna med mig! Igår var det tävling = strålande sol med en perfekt vind som höll insekterna borta. Idag vid återhämtningen = ösregn med åska och blixtar... Tycker dock synd om alla lektionsekipage som tävlar i Bälinge idag i dressyr-DM. Skickar en tanke till er.


Håller på att sparar LA:3-filmen från igår på den andra datorn nu. Tänker lägga upp den här så fort youtube har laddat klart.

Strax efter kl 16 ska jag åka till stallet. Ina ska få ta det lite lugnare, medan Majlis ska löshoppas. Tänkte försöka fota lite (om det inte vräker ner regn förstås...)

Idag kommer Becca hem från Skåne. Hoppas du har haft det bra vännen! Imorgon kommer det bli askalas iaf :)

lördag 22 maj 2010

Tävlingsrapport, andra LA:n

Idag var jag och Ina iväg till Mälardalens RS och tävlade dressyr då. Det var första dressyrtävlingen på en månad! Vi började med att köra fel ett X antal gånger, men på telefon med sekretariatet så var det inga problem med tiden då de var väldigt långsamma i början. Går inte att beskriva det på något annat sätt då nr. 2 var inne på banan 33 min efter första start (!)... När vi till slut kom fram så sa de i sekretariatet att det var 3 strykningar innan mig som kommit in under morgonen, alltså sådana som inte fanns med på den definitiva startlistan på hemsidan igår kväll. I sådana fall så måste arrangören lägga in pauser och det sa de att de skulle göra också. Men tydligen så fungerade inte kommunikationen speciellt bra mellan sekr. --> framridning --> speaker i ridhuset, då när vi kommer till framridningen och personalen säger att "nr. 15 går in på banan nu" och jag är nr. 16... Så det var bara att gasa igång, trava något varv, galoppera något varv, sen iväg till ridhuset (långa sträckor mellan platserna, så det tog ett litet tag med). Summan blev alltså ca 2 minuters framridning. Tjohej! Men det var bara att gilla läget och köra på. Första programmet var en LB:3a. Ridhuset var som en ångbastu, man höll på att dö efter några sekunder... Underlaget var lite läskigt då det släppte lite här och var. Men Ina skötte sig ändå bra trots den überkorta framridningen. Hon hann ju inte ens bli lösgjord eller mjukna upp, så det kom lite som ryck i munnen från henne på vissa ställen i programmet. Det drar ju ner poängen som 17 tyvärr. Men 59% fick vi iaf, vilket var godkänt med tanke på förutsättningarna och omständigheterna.

Vi gick sen till sekr. och frågade vad som hände eg. och tydligen så hade speakern och framridningsperonalen kört på UTAN de tre pauserna. Inte konstigt att vi inte hann rida fram :S


Aja, inte mycket att gräma sig över. Vi vet redan att Ina kan få fina poäng i LB:3. Sist på Jälla fick hon nästan 66%. Så det var bara att ladda om inför LA:n. Det var så underbart väder; sol med lite blåst, vilket gjorde att insekterna inte kunde stanna :) Så Catrine och jag la oss på varsina täcken/kläder bredvid transporten så låg vi och vilade/solade och kollade Ina samtidigt. Ina tyckte för övrig om sällskapet :) Detta var första gången hon fick stå i transporten en längre stund (3h) mellan två klasser. De flesta hästar brukar ju sova lite, men inte Ina. Nej, det fanns alldeles för mycket intressanta saker att hålla koll på. Ett sött litet svart huvud hängde utanför trailern titt som tätt för att kolla läget :) Många hästar brukar ju också bli lite dåsiga och trötta av att stå i transporten. Åter igen: Inte Ina. Hon hade istället LADDAT. Superpigg och alert när vi tog ut henne.


LA:3:an som var Inas andra LA-start, gick jättebra! Hon var jättefin, pigg och glad på framridningen och nu fick vi mer än 2 min på oss. Hon har ju precis börjat få lite kläm på skäkelvikningar och förvända håller hon på att lära sig. I programmet så spände hon till ibland, men kändes ändå riktigt fin och medgörlig! Vi fick blandat från 4-7 på poängskalan med bl.a. en 7:a på andra skänkelvikningen (som är jättetvär) och en 6:a på de förvända serpentinbågarna (vänstergaloppen)! Hon har blivit så mkt starkare i förvända trots att jag knappt tränat det med henne :) I höger, som fortfarande är svårt för henne i kroppen, råkade hon byta i fram i sista bågen. Men med tanke på det utb.stadiet hon är i så har hon all rätt att INTE orka med alla såna där konster än så länge. Nej, jag var jättenöjd med henne i LA:n även fast jag visste att vi inte skulle få några toppoäng. Men vi skrapade ändå ihop 57,4% vilket vi var mycket nöjda med och kunde äntligen (kl 17) åka hem :)

Idag var det rätt många som kom fram och sa att de tyckte Ina var jättefin :D Och när hon bytte i fram i förvända så var det tydligen hela skocken uppe på läktaren som sa "neeejj", som om vi rev ett hinder i en jätteviktig omhoppning. Det betyder nog att vi hade publiken med oss! Hon är en liten stjärna, lilla Ina! Iaf i mina ögon <3

Filmer kommer imorgon. I veckan kommer även hoppträningsfilmen ut!

fredag 21 maj 2010

Förberedelser

Var och red då ett dressyrpass på Majlis mitt på dagen. Idag fick vi massa publik med :) Fröken kändes helt ok! Lite tvär i galoppjobbet idag, men ändå inte alls lika jobbigt som förr då det inte var bra. Traven har blivit riktigt bra nu! Börjar rida lite ökningar i lättridningen eftersom takten har blivit så himla mkt bättre. To be continued... Fick sedan ett delicious bakverk i form av en chokladkaka med cocostäcke, den var ju inte lite god heller!

Sen vart det puts och sen promenad och bad av Ina. Efter badet gick hon och rullade sig i gräset, men hällre gräs än grus! Iaf om man har en svart häst :)


Utrustningen redo...

...och Ina är redo :)

På kvällen höll jag hoppträning nere i Surmulen. Mysiga promenader fram och tillbaka i solen.

Nu blir det puts av stövlar, sen sooova. Ska vara i stallet vid 7 imorgon och knoppa, nästan sovmorgon ju ;)

Håll tummarna för oss imorgon så blir jag glad!

Hoppträningen igår!

Igår var det hoppträning igen på UVFK! Ina kändes fräsch och stark redan från början. Hon verkar klara av underlaget mkt bättre nu då hon orkade super genom hela passet, och ändå fick hon hoppa lite mer än de övriga för att hon hade presterat så bra under lektionen :) Först hoppade vi en rak linje, 4-5 galoppsprång mellan beroende på hur vi kom in, höjden var kanske 40 cm, så var bara uppvärmning. Ena hindret bestod dock av 2 hinderstöd som liknade brunnar, eller murar eller nåt. De var lite läskiga sa Ina, men efter lite ormig väg fram så hoppade hon snällt resten av lektionen. Sedan höjdes det upp och sattes upp en oxer. Efter det hoppade vi stora, böjda linjer med antingen oxer in eller oxer ut (relaterade avstånd) och direkt efter 2an skulle vi svänga åt "fel håll" för att verkligen vända och ha med hästen. Första gången var jag lite före i svängen, sedan tyckte hon inte alls att hon skulle svänga, men efter det kom hon på vad som gällde och var helt med! På slutet fick jag och en tjej till lägga ihop de övningarna till en bana som hon orkade med super! Lite svår ibland med förhållningarna mellan hindrena på tränsbettet när hon blir lite trött, så vi kom lite nära ibland, men hellre det och hon får hoppa upp sig lite mer än att komma långt ifrån för många gånger på längdhinder. Då kan hon tillslut bli osäker och börja stanna istället.

Håller på med filmen, så den kommer ikväll!

Nu ska jag åka och rida Majlis + skritta ut på Ina och bada henne sedan. Tävling imorgon :)

"Efter-rapporter"

Hm.. Inte varit duktig på att blogga, men det har varit så himla mycket :/ Men nu kan jag efterskriva lite!

I onsdags så började dagen med en Uffeträning på Lola. Det var superkul då jag inte ridit henne på en månad ca (mest p.g.a. skolan...)! Hon var iaf jätteduktig och superfin! Valde att rida större delen av passet på ett snäpp längre tyglar än vad jag brukar så att hon inte skulle sätta en krycka mellan oss. Tyckte det fungerade bra genom hela passet och mot slutet kunde jag korta upp henne till tävlingsform (msv-form) och ingen krycka kom :) Vi jobbade med ö.g, skolor med mjuka ö.g mellan sluta-->öppna längs långsidorna i både traven och galoppen. Hon blev riktigt mjuk av den övningen! Sedan red vi förvända bågar med till en början enkla byten till ny förvänd och ny båge. Det viktiga här var att vi gjorde det enkla bytet direkt efter väggen och fattade den nya förvända innan medellinjen. Annars blir det onödigt svårt för hästen och inte minst ryttaren... Sedan gjorde vi rena galoppombyten istället. Så vi kom i fövänd, svängde in på en serpentinbåge, direkt efter väggen ställa om, galoppombyte till ny förvänd, rider båge,ställer om, byte o.s.v. Lola gjorde denna övning superbra! Hon verkade tycka den var kul också :) Vi avslutade med lite ökningar och det var här som jag kunde ta upp formen med högre nackposition. Samlade traven med "passage-tänk" inför ökningarna så hon skulle ha något att öka från. Taktmässig var hon med tryck i sig. Duktig dam! Om hon inte åker på ridledarutbildningen i sommar så kommer vi åka till Håbo lördag 19 juni och rida en MsvB:3a.

Sedan åkte jag till Västeråker och red ett dressyrpass på Majlis. Nu hade jag inte ridit henne sedan tävlingen, men jag hoppades ändå på att hopptävlingen skulle gjort gott för hennes huvud, och det hade det verkligen! Red i dressyrsadeln idag för första gången sen jag valde bort den då jag påverkade "för mkt" med mina långa ben. Så för att inte pressa henne när hon tyckte det var jobbigt så la jag upp benen i hoppläder i hoppsadeln istället :) Men nu har det verkligen släppt! Hon var så mjuk, fin och sammarbetsvillig! Allt fungerade, ö.g, ställningen, traven, galoppen i BÅDA sidorna (!), sidvärtes, öppnor. Hon kändes så mjuk i galopperna att jag testade att rida över ridbanan i en förvänd sväng i båda varven och jäklar vad stadig hon var i sin förvända! Det kommer hon inte ha några problem med sedan :) Red inte längre än 15-20 min pga värmen och för att inte göra det föör jobbigt för henne när hon nu var så fin och sammarbetsvillig.

Efter det red jag Ina tillsammans med Catrine+Connie på åkern bakom kyrkan, ett varv i galopp. Denna gång slapp vi älgbesök vilket vi uppskattade! Hon var inte trött efter, men lika svettig som en boxare efter 3 ronder... Så himla kvavt ute, och ändå så kom det inget regn...

När jag kom hem hade jag finfin träningsvärk i hela kroppen, wonder why..?

tisdag 18 maj 2010

Pimp my helmut

Idag när jag storstädade bilen så tog jag ut alla häst- och tävlingsgrejer jag har i bakluckan. Min hjälm låg i sadelhållaren och jag såg att den har börjat bli lite sliten och den är inte lika svart längre. Det är en JW Charles Owen som jag har haft sedan 2006 och jag älskar den! Så för att den ska se lite ny ut igen så funderar jag på att pimpa upp den lite. Och vad skulle passa bättre än med lite bling-bling? Har tänkt sätta fast glitterstenar längs rosettkanten i bak på hjälmen. Om det är någon som har ett bra tips på var man kan köpa små glittrande glasstenar, please let me know! :)





Dressyr i värmen

Igår (måndag) fick Ina gå på en promenad och beta lite smaskigt högt gräs. Ville att hon verkligen skulle få en lugn återhämtning efter hopptävlingen. Idag så åkte jag till stallet mitt på dagen och dressyr stod på schemat. Vi är anmälda till 2 dressyrklasser (LB:3 och LA:3) i Mälardalen nu på lördag. Kom på sent att vi skulle vara med där, därför har jag inte tränat så mycket inför det. Jag kan ju säga att idag var det minst lika varmt som igår (fast det blåste lite, yees!) så för att inte smälta bort så vart det inte mkt kläder kvar under träningen ;)
Började känna på henne mjukt och hon var riktigt fin ända från början! Höger börjar mjukna mer och mer, ibland kan jag lätta ur helt och hon går ändå kvar i böjen. Vi tränade mycket diagonala skänkelvikningar (tvära) då de är med i LA:3an. Ina har verkligen utvecklats i sina sidvärtesrörelser, så programmet på lördag kommer hjälpa mig att se HUR långt hon har kommit :) Hon jobbade även mkt fint i galoppen. Kunde utan problem samla henne i båda galopperna och rida förvända, lite större, bågar som också är med i programmet. Riktigt duktig tjej! Och orkade med allt utan problem trots värmen. Red lite ökningar på slutet + längde tygeln så hon kunde jobba med näsan i marken som avslutning, både trav och galopp. Hon blir så fin av det på slutet! Ca 40 min tror jag att jag red. Efter var prinsessan svettig så hon fick helduscha i ljummet vatten, vilket uppskattades! På Ina får man t.o.m. duscha hela huvudet (om man passar öronen) med fullt ös i slangen. Hon verkar gilla det :) Hon fick även dricka direkt ur slangen, sötisen ;)

Så bra träningspass idag. Imorgon blir det uteritt med Catrine + Connie (Som f.ö. placerade sig i både LA:4 och LA:6 i söndags på lurbo!! :D:D ) och + att jag ska träna för Uffe med Lola imorgon. SÅ längesen nu, dumma skola :((

Over and out, mot solstolen!

söndag 16 maj 2010

Hopptävlingen med filmer!

Nu är filmerna klara + att jag fått 2 jättefina bilder på Majlis från Amanda Engman. De tackar jag för!




Igår (lördag 15 maj) var alltså jag iväg till Gimo med Ina, Majlis, Catrine och Ulrika för att hopptävla! Detta skulle bli Inas första hopptävling i livet. Hon har ju ganska nyligen "lärt sig" att hoppa och vi kom på när jag gick banan, att fröken i fråga aldrig ens hoppat en hel bana. Majlis fyllde 5 år för några dagar sedan och hon hade aldrig tävlat någon gång i hennes liv. Så denna tävling blev det mycket debut i med låga krav och mål från min och ägarnas sida. Vi åkte mest för att skaffa rutin och "testa på" :)

Gick upp strax innan kl 5 på morgonen och då hade det precis slutat regna som tur var. Dagen skulle visa sig bli varm... Solsken hela tiden och mellan 20-25 grader i skuggan. Lite varmt att tävla i (man är ju ovan...) men det var skönt med solen ändå :)

80 cm, Clear Round-
Jag red Ina först av hästarna i denna klass. Hon tyckte allt var spännande, men hon var inte alls lika tittig som jag trodde hon skulle vara. Dock så hade hon koll på allt utom hindren till en början, då hon knappt ens såg ettan när jag styrde på.. Liten tillsägelse och så hoppade hon. Sen till tvåan (som var blå, hon hatar blåa bommar..) så tittade hon till och förstod inte riktigt att hon skulle hoppa. Men efter det så var det som en glödlampa tändes ovaför skallen på henne. Helt plötsligt så fattade hon vad hon skulle göra och hoppade resten av banan utan problem felfritt. Jag ville dock försöka få en lika bra känsla genom hela banan, så vi red omstart och då gick hon felfritt! Duktiga lilla häst!
Sen var det bara att hoppa av Ina, kuta in och dricka vatten så att jag inte skulle svimma, och sedan upp på Majlis som stod och väntade bredvid banan med Ulrika :) Inne på framhoppningen gick hon supermegabra verkligen! Så mjuk, fin och rund! Väl inne på banan så reagerade hon lite som Ina, såg allt utom hindrena... Och i och med att hon var lite upptagen med att hålla koll på omgivningen blev hon väldigt seg, både i kroppen och i reaktionerna och jag fick verkligen inte fram henne! Det hade inte hjälpt heller att ställa sig upp, då blir hon bara lång, flamsig och omjölig att styra åt vänster... Fick 2 stopp på ettan, sedan ett jättesprång över det, fortsatte, sen ett stopp på tvåan. Men efter att hon kom över första kändes det som att hon började komma igång, så vi red självklart omstarten. Och jag hade rätt, nu hade hon verkligen kommit igång och började fokusera, vilket gav ett felfritt resultat! Såå duktig!!

90 cm bed. A-
Här startade jag Majlis först (nära 80-starten). Nu kändes hon ngt trött men jag fick igång en helt annan galopp från början (nu var jag ju beredd) och fick kämpa mig runt ;) Vi kom lite nära två gånger och fick med de bommarna ner + ett stopp på en bred och stor oxer som stod direkt efter ett jättedjupt (underlaget) hörn där hon tappade galoppen. Men vi kom på igen och oj vad hon hoppade då :) Inte lätt att vara ung och storgalopperad på den banan. Så i mål med 12 fel. Vi var supermeganöjda med henne då hon absolut presterat bättre än vad vi kunnat drömma om, för hon kändes riktigt bra rundan igenom!
Ina hade hunnit ladda batterierna då det var ett tag sen hon startade innan. Pigg och galen på framhoppningen, men lugnade sig och kändes riktigt fin! Jag hade målet att komma i mål med henne. Ville inte ha för stora förhoppningar eftersom det var rätt högt om man jämför med det hon hoppat innan. Men jag hoppades ändå på att hon skulle komma ihåg förra rundan och det flytet hon hade då. Och det gjorde hon! Jäklar vilken klocka hon var! Lyssnade så bra och ibland fick hon t.o.m. klura ut själv hur hon skulle lösa saker. Resultatet blev en helt felfri runda och Inas första hopprosett blev bärgad! Längesen jag var så stolt!!

Vi alla 3 var väldigt nöjda, glada och stolta över våra fiiina hästar som presterade så ypperligt bra! Jag har ju redan planerat in lite hopptävlingar med Majlis, men nu kommer jag ju även att få börja stoppa in hopptävlingar med Ina när hon blivit så här duktig! Dessutom verkar hon tycka att hopptävlingar är jätteroliga, då hon på kvällen tydligen var helt glatt uppspelt i boxen som ett barn som varit på tivoli och inte kan sova... Söthäst, trodde hon skulle vara trött ja.

Här kommer filmerna:

INA




MAJLIS








lördag 15 maj 2010

Kort om tävlingen

Kan sammanfatta dagens hopptävling med två ord: 1) Sommarhetta 2) Underbart!

Jag har hunnit fixa en film (Inas) men väntar med att lägga ut den tills filmen med Majlis är klar med. Då kommer även den fulländade rapporten! Jag kan ju berätta iaf att båda hästarna var helt outstanding! Aldrig kunde jag tro att det skulle gå så här bra i deras debuter!

Helt enkelt: Jag rider världens finaste och duktigaste ston och har världens bästa hästägare =) Teamwork!!

Här kommer några posebilder så länge:


Stolt ryttare!


Vacker Ina i sitt nya prinsess-pannband


Älskade lilla häst!



Majlis blev så fin i sin tävlinsutstyrsel!


Sötnöt!


:)


Har just kommit innanför dörren. Sen 21-tiden har jag suttit på Max med Anka och käkat glass å snackat skit. Var så himla längesen vi träffades, vilket märktes för vi hade en hel del att catcha upp :)

Idag har jag hunnit med såå mycket! Mellan 12-15.30 var jag runt överallt i Boländerna + city och fixade massa inköp jag inte kunnat göra innan pga pengabrist. Men nu efter lite sparande kunde jag fixa allt! Var bl.a. till Ultuna, Sporren, Citygross, Hööks, Granngården och banken. Köpte bl.a ett pannband till Ina som hon ska ha på hopptävlingar. Nu kommer hon verkligen se ut som en ponny! Sedan även nya vardagsboots (fanns bara strl. S, och de passade! Vadå små fötter???), svettäcke och en grimma.
Vi red ett varv runt åkern bakom kyrkan i trav idag, lagom uppladdning. Så himla varmt och kvavt i luften så hästarna var helt svettiga efter den lilla turen. Efter halva åkern iaf så var vi tvungna att vika av, då det stod en älgko i vägen... En sådan vågar man inte reta upp, då finns risken att en väldigt snabb reträtt måste utföras...

Väl hemma igen så vart det bad av både Ina och Majlis, båda flätades, all utrustning välputsad och nytvättad. Så nu är vi redo för morgondagens äventyr i Gimo :) Ingen av hästarna har hopptävlat förr, och jag tror inte att Majlis har tävlat något över huvudtaget förr, så det blir både spännande och roligt! Kl 6 ska jag vara i stallet imorgon, så nu ska jag gå och ta mig en kvällsmacka, för att sedan njuta av några timmars sömn.

Rapport kommer imorgon, håll tummarna!

torsdag 13 maj 2010

Tävlingrepetition

Idag åkte jag till Ina efter jobbet, var alltså framme vid 18.15. Hon hade torkat svett på hela kroppen då hon sprungit lite i värmen i hagen idag, Connie hade varit borta på tävling nämligen. Knäppa häst, måste ju lära sig att jorden inte går under bara för att Connie inte är hemma... Ingen hoppträning borta idag, utan jag byggde upp 2 räcken på banan m 14m i avstånd. På hoppträningarna har Ina gått på 4 normala galoppsprång medan de andra storingarna gått på 3 normala. Men jag tror nåt har hänt med hennes galopp, för idag gick hon på 3 och det var nästan trångt :D Kan ju tillägga att underlaget på vår ridbana är väldans mkt bättre (inte lika tungt) som på akka, men ändå! Jättefin var hon, både på raksträckan och sen när jag hoppade ett hinder i taget på volt, upp till 80cm.

Nu har Ina blivit så pass fin, lydig och mer självbärig i hoppningen att jag har kunnat betsla ner henne! Red ju på kimbelwickbett förut (samma som vid uteritterna), men har nu ändrat till ett vanligt tränsbett (2- resp. 3-delat) och det fungerar super! Ibland blir hon lite stark och tar inte förhållningarna på en gång, men ofta gör hon det. Det är ju en styrke- och lydnadsfråga, så det kommer bli helt bra tror jag :)

Från ett starkare kimbelwickbett till ett mjukare 3-delat med fasta ringar


Det är iaf väldigt skönt att få betsla ner sin häst, det har varit mitt mål ända sen jag började hoppa henne på riktigt. Det är väl alla ryttares mål, att kunna betsla ner sin häst så att man kan rida med så små medel och hjälper som möjligt och det fungerar ändå?? Eller är det bara jag som har den filosofin?

onsdag 12 maj 2010

Första passet i linne för i år

Då var det avklarat. Årets första ridpass iklätt linne! Det betyder att det var VARMT idag! Hela 19 grader i skuggan var det ett tag...

Ina fick, som enligt planeringen, vila idag. Hon såg f.ö. lite mör ut efter en dag i hagen. Värmeomslaget kan ju ta rätt hårt. Passade på att rycka hennes man som växt några meter på en månad... Så nu ser hon ut som en stilig dressyrhäst igen istället för en busponny :) Eller jo, när hoppgrejerna kommer på, hindrena åker fram, då ser hon faktiskt ut som en riktig söt ponny! Hon lär ju vara docksöt på lördag under hopptävlingen. Då kommer hon ju vara fullt tävlingsmunderad!

Majlis fick gå ett litet dressyrpass på banan. Inget jättelångt pga värmen, men effektivt arbete med mkt trav. Hon var SÅ fin idag! Även i galoppen slappnade hon av bra och var mjuk och fin i munnen. Idag klarade hon en sak som hon aldrig orkat med tidigare, nämligen att gå kvar mjuk i formen i galoppfattningen. Det är ett jättekliv framåt verkligen! Imorgon ska hon vila och på fredag skrittas, för att sen bli badad och putsad på från topp till tå! Båda fröknarna ska knoppas så de ser stilrena ut när vi beger oss ut bland folk ;D Jag har fortfarande inte bestämt dock vilka schabrak de ska ha. Båda har ju så bra färger (ljust brun och mörkbrun nästan svart) så de passar ju i nästan allt! Till Majlis funderar jag på mitt blåa m röd/vit kant + brodyr. Tror hon skulle vara supersnygg i de färgerna eftersom hon är så ljus... Jag kanske ska ha en omröstning här på bloggen?? Får fundera på det.




tisdag 11 maj 2010

Mystur i sommarvärme!

Sån fin dag det har varit idag! 15 grader i skuggan och skinande sol, lite skillnad mot senaste dagarna... Under dagen har jag suttit på föreläsning, jobbat med seminariumuppgifterna, lunchat med Becca vid Fyrisån (det var steeeekigt varmt!), hållit träning för Moa i Surmulen och direkt efter åkt till Ina för att rida ut. När jag kom till stallet så var hästen min redan fixad och klar så att alla vi 4 (jag, Catrine, Ulrika och Camilla) kunde dra iväg på en gång :) Superb! Det blev en jättemysig tur med massa trav och galopp. Ina lydig och fin! Imorgon kanske hon kommer att få vila, lite tendens i början av att vara lite trött. För på torsdag är det träning, fredag jogging och lördag hopptävling. Blir nog lagom uppladdning.

Igår satt jag och filade på resterande tävlingar denna säsong med alla hästarna. Det börjar bli tajt nu med 4 hästar att tävla. Inte i ork, utan att få plats med alla olika tävlingar, helgerna räcker inte till fullt... Har iaf planerat in några hopptävlingar med Majlis och några hopp+dressyrer med Ina innan sommaren. Så här ser den preliminära planen ut, kan bli ändringar:

15 maj

Gimo

0.80 CL

Ina

15 maj

Gimo

0.90 bed.A

Ina

15 maj

Gimo

0.80 CL

Majlis

15 maj

Gimo

0.90 bed.A

Majlis

22 maj

Mälardalen

LB:3

Ina

22 maj

Mälardalen

LA:3

Ina

30 maj

Frösåker

1m

Kalle

30 maj

Frösåker

1m DivIII

Kalle

6 juni

Lurbo

0.90

Majlis

6 juni

Lurbo

1m

Majlis

6 juni

Lurbo

1m

Kalle

6 juni

Lurbo

1.05m

Kalle

12 juni

Mälardalen

0.85 CL

Majlis

12 juni

Mälardalen

0.95 CL

Majlis

18 juni

Håbo


LB:3

Ina

18 juni

Håbo

LA:3

Ina

20 juni

UPK

0.85 bed.A

Majlis

20 juni

UPK

0.95

Majlis

20 juni

UPK

0.85 bed.A

Ina

20 juni

UPK

0.95

Ina

20 juni

UPK

1m

Kalle?

20 juni

UPK

1.10m

Kalle?

30 juni

Roslagen

0.95

Majlis

30 juni

Roslagen

1m

Majlis

2 juli

Järfälla

0.90 CL

Majlis

2 juli

Järfälla

1m CL

Majlis



Hur ser allas tävlingsplaner ut nu?? För mig känns det som att jag precis startat denna termin med Ina eftersom vi missat en massa pga ryggmusklerna + tappskor... Så nu känns det bättre efter lite planering =)


Lagklassen utlagd

Nu är ÄNTLIGEN lagklassen från 2 maj på UPK ute i galleriet efter diverse problem med uppladdningen. Jag ska skaffa mig ett nytt galleri tror jag...

Klicka på bilden för att komma direkt till albumet:



Här kommer du direkt till galleriet, och här kommer du till hemsidan.

Godnatt!!

måndag 10 maj 2010

Nu jäklar :)

Blev en jättemysig kväll i stallet. De släppte oss ju aldrig från föreläsningen, så jag kom iväg jättesent, hann precis till tiden jag hade sagt till Ulrika. Majlis var precis färdig när jag kom fram, vadå lyxtillvaro?? Guld värt är det iaf! Sen ett litet dressyrpass på banan. Redan från början kändes hon mjuk och självbärig, vilket blir bättre hela tiden! Sen när jag skulle göra första galoppfattningen så surnade damen ihop totalt, slängde bak öronen, ner m ryggen och tryckte ihop sig "uppåt" allt vad hon kunde :P Även fast man skrattar åt det så måste jag ju göra nåt på en gång i samma sekund för att hon ska skärpa sig, så jag smackade, lättade och petade på med spöet och liksom "viftade" med tyglarna för att få reaktion. Det fungerade. Hon såg lite småbutter ut för att jag inte lät henne slippa haha. Gjorde då en ny fattning vilket hon gjorde riktigt bra! Galoppen kändes bra idag genom hela passet! Mjuk och inte alls lika motsträvig som hon lätt kan vara. Hon gjorde även en hel del skrittfattningar riktigt bra (inte kvar i formen, men kvick i fötterna var hon, vill inte kräva mer än så just nu). Mkt travjobb också med många sidvärtes från kortsidaorna. De har hon börjat acceptera bra nu och har blivit starkare i, så nu flyttar hon mjukt utan att gå emot det minsta!

När Majlis var klar så tog jag ut Ina ensam på en "ös-tur" runt några ängar. Mkt trav- och galoppjobb, men i galoppen fick hon ösa på i det tempot hon ville, bara hon var mjuk hela tiden i munnen. Riktigt fin! Sen var sötisen så duktig att gå förbi alla läskiga saker som bäcken, traktorn, husen mm. Hon har mognat mycket i huvudet senaste tiden! Min lilla tjej börjar bli stor =)

Jag kan inte förklara eg. hur tacksam jag är för att få chansen att få rida och utbilda så himla fina hästar! Tror jag aldrig haft varken två så bra hästar resp. hästägare förr faktiskt :) Det känns som att allt bara fungerar så bra, både samarbetet och hästarnas träning och utveckling! Nästan så att jag känner att jag kanske vaknar upp ur den här drömmen snart, men isåfall har jag sovit länge ;)

Sitter och jobbar på lite tävlingsplaneringar... för BÅDA hästarna :D Mer om det kommer i nästa inlägg!

Höjdrekord för Ina =)

Både fredag och lördag red jag ut barbacka på Ina, lördagen med en hel del trav. Nu känns återhämtningen från equiterapeuten färdig då fröken är extremt pigg och sprallig ;)

Igår (söndag) red jag först på Majlis. Ulrika och Catrine plockade fram ett räcke i mitten + en 2-kombination med 7m mellan. Under framridningen kändes hon lite seg och trögtänkt, men hon blev kvickare ju längre passet gick. Hoppade fram på räcket ett antal gånger (lågt) bara för att få henne att lyssna + kvicka i hovarna. Sen red vi kombinationen i båda varven. La upp en oxer som andrahinder och kryss som första. Vi höjde upp mot slutet till lite över 1m i bakkant och Majlis hoppade väldigt, väldigt bra! Lite svårt att få med hela henne genom kurvan innan, men själva hindrerna hoppade hon väldigt klokt, även en gång när jag inte var med alls. Så hon känns väldigt sjysst nu, för hur knasigt vi än kommer så hoppar hon och löser situationen så länge jag håller om henne. Enligt Ulrika har hon stannat vid sådana tillfällen förut då det blev lite högre, men hon kanske har mognat mer nu och blivit starkare så hon känner att hon kan :)

När jag skrittade av gick Catrine och Ulrika och hämtade Ina+Connie från hagen, så red jag och Catrine (från början) lite dressyr+markarbete över travbommar. Ina var smått galen med rätt mkt överskottsenergi så hon var rätt dryg i början. Sen när Ulrika ändrade till galoppbommar och undrade vilket avstånd det skulle vara, så svarade jag att "det är samma avstånd som när man hoppar studs i galopp, alltså runt 3-3,5m." När jag sedan kom på galoppbommarna var det som att Ina hade hört vad jag sagt, för hon hade så mkt krut och glädje i sig att hon fullkomligen HOPPADE över galoppbommarna och gjorde sin alldeles egna studshoppövning :) Man kunde inte göra annat än att skratta ;D Sen la vi upp första och sista bommarna ur serien till ett räcke och ett kryss (kryss, bom, räcke) till studs/2-komb. m galoppbom i mitten. Detta gjorde både Ina och Connie fantastiskt bra och mjukt så vi höjde upp gång på gång, tillslut låg det på 1.10m själva räcket, och Ina hoppade som en gud! Även Catrine gav sig på alla hinder vi hoppade idag, då Connie var jättemjuk, lugn och fin, så hon vågade utan problem lita på henne nu. Så mjukt det såg ut! Sen la vi upp oxerbom och hoppade en 1.10-oxer som andrahinder, båda flög över även den! Ina har aldrig förr hoppat 1.10m med ryttare!
Sedan ville Catrine se hur Connie såg ut när hon hoppade så bra, så vi switchade hästar som vi gör mellanåt och jag tog några språng på Connie medan Catrine fick känna lite på Ina. Hon tyckte Ina hade utvecklats enormt mkt sen sist hon satt på henne (oktober tror jag) och sånt är så kul att få höra! Jag rider henne ju nästan varje dag, så jag mäker inte de stora skillnaderna lika lätt. Connie hoppade iaf hur bra som helst med ryggaktivitet så man fick vara snabb och generös med e.g. Så skönt att bara behöva lägga henne rätt på första hindret och sen bara kunna mjukna!

Ina t.v och Connie t.h, löshoppning-09


Nästa gång vi hoppar hemma ska jag fixa en filmare, himla synd att jag inte har någon från detta pass, då alla hästarna hoppade fantastiskt! Men det kanske inte var sista gången de hoppade bra ;)

Just nu sitter jag på föreläsning, gjort det sen 10 imorse, snart klar... Jobbat med bilderna under tiden. Första två timmarna var svåra att jobba, då läraren hela tiden vandrade fram och tillbaka längs bänkraderna. Så jag fick snabbt ta upp ett "plugg-fönster" på datorn varje gång han gick förbi, så att det iaf såg ut som att jag var väldigt aktiv på det han berättade om.... När jag kommer hem ska jag åka och rida Majlis+Ina. Skönt å få rensa huvudet...

fredag 7 maj 2010

Dryga startlistor

Nu har startlistorna till Gimos hoppning 15 maj lagts ut. Jag ska ju starta Ina och Majlis i 80- resp. 90 cm. Det är inte övermycket starter direkt, men ändå så har jag placerats väldigt nära mig själv i startlistan, vilket kommer göra att jag knappt hinner sitta upp på nästa häst innan det är min tur igen... Ändå så skulle de kunnat satt mig med mycket längre avstånd emellan. Men jag har mailat de nu och frågat om det går att fixa. Är ju en fördel om jag får hoppa fram lite med... Rida fram båda kan jag ju göra innan. Det ska bli väldigt kul iaf!

Startlistorna till 16 maj, finalen i div2 har också kommit ut nu och där ska jag ju inte rida Ina eftersom hon inte kan allt som ingår i LA:6... Laget är fullt då det är några som bara ville rida finalen för att den går på kandar, men jag anmälde mig ändå på Goliath för att kunna göra ett hästbyte till Connie om Catrine blev bortlottad. Men nu kom vi båda med trots att vi är ind. startande, så då ska jag ta och stryka mig från den startlistan.

Nu är det inte så mkt tävlingar kvar i uppland, mest hoppningar faktiskt. Ska kolla lite i stockholmsområdet om det finns lite intressanta saker i juni, för jag är hemma hela månaden och jobbar. Skulle vilja starta några tävlingar till med Ina denna termin. Känns som att vi nyss startade :P Blir intressant att se om equiterapeutbehandlingen kommer göra någon verkan på hennes stela sidor och ben. Snart ska jag åka till stallet och gå en promenad med Ina och rida ett lätt återhämtningspass med Majlis!

torsdag 6 maj 2010

Uppdatering

Som jag skrev i inlägget innan så är även LC-bilderna nu klara. Det tog sitt lilla tag att få de färdiga då det var exakt 400 bilder från den klassen att gå igenom... Nu är det bara lagklassen kvar!

Igår kom då iaf Equiterapeuten ut till stallet. Jessica hade sagt att han var en väldans tidsoptimist, så vi väntade inte honom förrän tidigast 18.30. Döm om vår förvåning när han anlände 17.45... Då hade jag precis hunnit rida Ina på banan (som f.ö. var mkt stel i höger, men släppte till sist och gick asbra!) men inte Majlis som jag tänkt... Nåväl, då fick hon en extra vilodag efter hoppningen i tisdags istället. Hon såg inte så ledsen ut för det ;) Equiterapeuten gjorde i stort sett likadant på alla 5 hästarna som skulle kollas. Först kändes de igenom och sedan fick de 4 st ackupunkturnålar istuckna i kroppen. Ina fattade nog inte riktigt vad det var frågan om, för hon är jätterädd för sputor eg, men nu reagerade hon inte ens :) Om Ina sa han att hennes högerhov i fram var helt sne. Blev lite förvånad när han sa det eftersom jag aldrig sett det, men när jag ställde mig framför henne så syntes det jättetydligt hur innersidan av framhoven sluttade inåt. Förmodligen är det en stor bidragande orsak till varför Ina tycker det är jobbigt att ställa i högervarvet, hon får liksom inte med hela kroppen... Blir en felbelastning helt enkelt. Det kommer hovslagaren få göra något åt! Tydligen så var det pga det frambenet som vänster bakben var stelt. Hon hade även lite spänningar runt länden, förmodligen kommer det av alla 5 åren av fölarbete. Till sist lite spändhet mot slutet av halsen, nära bogbladen. Där hade hon tydligen varit spänd väldigt länge (säkert sen hon var liten) då det kändes på ett speciellt sätt. Så efter att hästarna stått en stund vardera med nålarna i sig så togs de ut en och en i gången igen för lite "nackknäckning" bla ;)

Resultat: Jag ska börja stretcha Inas framben åt ett håll varje dag. Närmsta två dagarna blir det promenad ca 30 min åt gången och efter det lugn ridning i några dagar. Idag var vi ute och gick i kvällsolen mot ängarna. Stannade lite så hon fick mumsa på gräset med. Mys!

Majlis var mest stel över ryggen, men han poängterade att hon hade väldigt fina ben! De är grova vill jag lova :)

Kom på att jag inte skrivit om detta ännu. Den 15 maj ska Ina tävla sin första hopptävling i Gimo! Och häromdagen undrade Ulrika om jag kunde tänka mig att tävla Majlis den tävlingen med, så nu blir det dubbelhäst i både 80 CL och 90 bed A!

LC klart!

Nu finns även LC-bilderna ute i galleriet.

tisdag 4 maj 2010

Senaste dagarna

Måste uppdatera lite om hästarna med. Ina fick vila fredag-lördag. Söndag-måndag red vi ut barbacka, första gången med Jessica (trav+galoppinslag) och andra dan med Catrine, A-K och Annika. Jättemysigt var det verkligen, och Ina tycker det är så roligt att bli riden barbacka! När vi kom tillbaka på måndagen så tog jag och Ina en egen repa på grässtigarna mellan åkrarna nära stallet, två galoppsträckor, så mysigt!
Igår red jag även Majlis innan uteritten. Henne hade jag inte ridit sen förra veckan då vi hade ett 3-dagarspass. Då var hon rätt stark vilket gav mjuknande arbete, men nu kändes hon superfin och som att hon smält de där tre dagarna och tagit åt sig. För nu var hon mjukare, både i kropp och sidorna. Sen har hon blivit mer självbärig, nu måste inte jag bära runt henne hela tiden ;) Börjar även slappna av i sidvärtes och öppnorna fungerade mkt bättre! Det går framåt =) Ulrika kom med ett jätteroligt förslag, men det tänker jag skriva om imorgon istället.

Idag arrangerade vi (4st) ihop ett hoppgäng som hoppade lite tillsammans på banan. Ina var pigg och fräsch. Dock fokuserade hon lite ibland för mkt på att jag inte skulle sätta henne för mkt, vilket jag inte gjorde utan drev på. Så lite drygmaja mellanåt, men sen riktigt fin! Travbommar till miniräcke. Då tog hon inte i riktigt så vi fick höja lite. Sen emellan hoppade jag på en 8-volt och i den övningen är hon smidig som en katt! Hon har verkligen lärt sig hur man ska byta galopp i luften =) Sen ville jag ha fram ett räcke på långsidan som man kunde komma på, utan några andra hinder med. Hon hoppade fint på det, så då höjde vi upp till 90 cm tillslut, för jag ville att hon skulle vara lika fokuserad när det blir lite högre. Först så ville hon mest köra med fart istället för teknik, men efter några språng fick hon kläm på vad jag ville och jäklar vilken studs det blev i hovarna :) Jätteduktig var hon! Avslutade efter att ha fått ett superbra språng!

Idag har vi även gjort lite boxbyten i stallet. Berry fick flytta t Inas box som står ensam, Ina till Majlis box och Majlis till Berrys box. Allt detta bara för att Berry sparkade mkt i boxväggen till sin ponnygranne. Och en hel box är att föredra så då möblerade vi om lite. Försökte få loss Inas mineralsaltsten, men den satt gjuten... får nog köpa en ny isället.

Imorgon kommer en equiterapeut till stallet och då ska Ina kollas igenom från topp till tå! Skönt att få henne genomundersökt så att hon inte har några problem i kroppen som hon inte visar mig =)

Åter till bilderna...

LD+5 utlagd!

Nu ligger första klassen från söndagens ponnyhoppning hos UPK, ute i galleriet.


För att gå direkt till galleriet, klicka här.

För att gå till hemsidan, klicka här.


Nu ska jag iväg och hoppa med Ina. Fortsätter med bilderna ikväll!

måndag 3 maj 2010

Bilderna från i söndags..

... håller jag på med för fullt! Nästan 1000 stycken kom jag hem med i kameran, så nu ska jag gallra, redigera, lägga på logga och sen lägga ut i galleriet. Jag kommer uppdatera både här och självklart på hemsidan när bilderna ligger ute. Jag kommer lägga ut en klass i taget och börja med den tidigaste, alltså LD+5, sedan LC och till sist lagklassen.

Återkommer =)