tisdag 31 augusti 2010

Förvirrande om helgen

Jag har suttit nu på morgonen och försökt tillsammans med Malin Eklöf att komma fram till hur det är/blir med hopptävlingen i Håbo nu på söndag.

Igår skulle jag gå in på Håbos hemsida för att kolla om startlistorna hade publicerats, men icke. Istället stod det med stora bokstäver på startsidan att "TÄVLINGEN DEN 5 SEPTEMBER ÄR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLDA". Tråkigt tyckte jag såklart, men inte mycket att göra åt. Men idag, då har de tagit bort startsidetexten och istället lagt ut både startlistor och ryttarmeddelande... Det är jättefå starter, men nu ska tydligen tävlingen bli av iaf. Sedan hade de skrivit helt knasigt i ryttarmeddelandet:
"Tävlingen börjar kl 09.30...." och precis under; "Tidsprogram: 10.00 Klass 1..." Hm...??

Malin har kontaktat Håbo och vi har nu fått svar att de inte fick ställa in tävlingen för distriktet. Så till alla som ska tävla hästhoppning i Håbo den 5 september:
  1. Tävlingen blir av
  2. Första start är kl 9.30

Igår när jag trodde att allt var inställt hade jag ändrat Inas veckoplanering lite, men nu ser den ut så här:
  • Måndag = VILA
  • Tisdag = Galoppintervaller, stubbåker/äng
  • Onsdag = Hoppning
  • Torsdag = Uteritt
  • Fredag = Dressyr, låg form + mjuka sidorna
  • Lördag = Skogen (skritt + jogging)
  • Söndag = Hopptävling, 90 cm CL och 1m (debut!!)
Nu ska jag bege mig till min ögonsten och köra intervaller. Sedan väntar massa arbete här hemma, bl.a. fixa inloggningen till mina två distansutb. hos Jönköpings Universitet (Digital bildbehandling och Visuell Fotografi), skaffa ett speciellt bankkonto som ska användas till ett väldigt speciell och nytt fotojobb jag har fått :D + fortsätta att svara på jobbansökningar.

Vila får man göra i graven!


måndag 30 augusti 2010

Segerfilmerna =)

Idag fick Ina den bästa belöning hon kunde få; att få gå ute i hagen hela dagen! Nöjd var hon när jag släppte ut henne imorse =)

Här kommer båda filmerna från gårdagens mycket lyckade tävling =) Blev lite samma tema på båda ;)







Älskade Ina <3

söndag 29 augusti 2010

Tävlingshelgen!

Ska fatta mig kort!

Lördag: MsvB:4 med Lola (division 1)-
gick åt ******... Hästen totaldog inne på banan, hon gick inte fram för alla havrekorn i världen ens :S Minsta lilla halvhalt och hon stod stilla.... Jag kunde inte andas när jag red ur ridhuset, fick nån andnöd av överansträngning..... Det kan vara så att hon är brunstig eftersom hon har gjort likadant med Ulrika en gång i det skicket, men nu jäklar blir det meeer träning!
Söndag: LC:1 och LB:1 med Ina i Harbo-
Jag behöver faktiskt inte säga så mycket mer än att Ina var HELT SUPERMEGADUNDERDUKTIG!!!!!! Hon var avspänd och gjorde allt jag bad om utan att gå emot! Fina fina häst! Och resultatet blev ännu roligare...

LC:1 = 71,1% och VINST!!!!!
LB:1 = 71,7% och VINST!!!!!



Så efter 1 års utbildning (totalt för Ina) så går hon nu alltså på över 70% i LB!


ÄLSKADE LILLA HÄST! DU SKULLE BARA VETA HUR MYCKET GLÄDJE DU SKÄNKER MIG!!!

fredag 27 augusti 2010

Fredag = förberedelser

Tajt schema idag! Satt på morgonen/f.m. och fixade klart alla bilderna från eventet i söndags till Ridsportförbundet och brände ner dem på en DVD. Sen i ilfart till Lola för att hinna rida henne innan IGU och dressyrgrupperna börjar (12.30). Red ca 20 min och hon kändes jättefin! Fick bra känsla i mycket!

Imorgon är det division 1 på Lurbo (MsvB:4) och det ska bli jättekul! Mitt mål är att vi ska klara fler bedömningspunkter bättre än vad vi gjorde förra året. MsvB:4ans galopprogram är inte att leka med faktiskt. Iaf om man rider på lektionshäst som blivit riden av en 4 gånger efter sommaren ;) Men det blir lite mer utmaning då!

På väg till Ina sen stannade jag vid Idrottens hus där U. Ridsportförbunds kansli ligger. Lämnade över skivan till Malin som blev jätteglad! Fick även en pikét-shirt med Uppländsk Ridsport 2010-loggan på! Dessutom berättade hon att jag nu var deras "hovfotograf" vilket jag är väldigt nöjd med såklart :))

Ina fick göra samlingar och ökningar på banan idag (med det skarpare bettet) och hon jobbade på mycket bra med bra sammarbetsvillighet!

Och för att jag inte skulle få någon tid idag att bara sitta ner så klämde jag även in massa puts inför imorgon + en date med Malin på stan, vilket var supermysigt!! Hann dessutom spana in de nya stövlarna från Petrie på Sporren precis innan de stängde. Tycker inte att deras tidigare modeller har passat mig, men denna modell kan man stå och dregla över ett tag! Så ska komma tillbaka och mäta med ridbyxorna på!

Håll tummarna för oss imorgon! Rapporterar på kvällen när jag är hemma igen :)

torsdag 26 augusti 2010

Yvonne-träning

Ina gick SUPER igårkväll när vi tränade för Yvonne! Hon var på väldigt bra träningshumör. Istället för att jobba emot en massa så var hon mjuk, följsam och lydig. Vi började med samla och öka traven på volten. Ina var misstänksam mot (det inte helt fasta) underlaget och tappade takten när vi ökade. Men det blev bättre när jag red lätt istället. Sedan jobbade vi med öppnor som hon gjorde riktigt bra! Lagom tvär, mjuka, öka och minska tempo i dem. Efter det lite slutor, skritt och trav under snälla förhållanden. Meningen var mest att Ina skulle vänja sig vid att sätta fötterna som man gör i slutor, nog så komplicerat för en liten dam under utbildning :)
Sedan övergick vi till galopparbete med samlingar och enkla byten. Vi fick testa att göra 2 byten över ridbanan, bara för att se hur hon reagerade. Från hö till vä så bytte hon på en gång i fram och efter några m fixade hon till bak också. Från vä till hö så bytte hon inte alls. Vi kom fram till att hon inte är tillräckligt stark i galoppen än för att kunna lära sig bra byten, så jag ska jobba på ord. med enkla byten + fortsätta stärka galoppen med samlingar bl.a. Jag kommer även att fortsätta hoppa på en 8-volt då hon näst intill alltid gör helt rena byten över bommen :)

Vi ska fortsätta träna hemma: Tempoväxlingar, öppnor, slutor, enkla byten och samlingar.

Duktig tjej!!

Idag blev det 1 varv i galopp på åker. Marken sög rätt bra men Ina var pigg och glad ändå :)

onsdag 25 augusti 2010

Uffeträning med Lola

Igår red jag för första gången sen ryggen sa nej. Gick sådär.. Blev inte mkt trav eftersom den var så stötig för ryggen. Mest galopp vilket Ina gillade! Vägen fram och tillbaka.

Idag på morgonen red jag en timmes Uffeträning med Lola. Vissa stunder kändes det som att jag skulle gå av på mitten, men mestadels gick det bra. Kunde dock inte sitta ner i traven, så blev mycket lättridning idag, men hon var fin ändå trots att jag inte kunde sitta och samla henne. Galoppen går bättre att sitta i eftersom det är en mkt mjukare gångart. Kan ju dock säga att om det inte vore för att första omgången av division 1 går på lördag och Lola MÅSTE trimmas, så hade jag inte ridit idag...

Men nu har jag sovit en halvtimma på golvet (ja, det är skönt!) och håller på att jobbar med bilderna tills jag ska till Ina ikväll och träna för Yvonne. Hoppas att muskelaturen klarar det med, men det tror jag. Om jag fortfarande har ont när det är tävling spelar det inte lika stor roll. När man tävlar intar man nån sorts "stålmannen-inställning" och märker inte alls om man har ont någonstans, man bara kör :) !

Till helgen blir det fullspäckat!

Lördag = Division 1-dressyr med Lola, MsvB:4 på Lurbo
Söndag= Ina ska till Harbo, LC:1 + LB:1

Rapporterar efter kvällsträningen

tisdag 24 augusti 2010

Tävlingsfilmerna

Nu har jag fixat båda filmerna från i lördags hos Jump Club. Here they are:




måndag 23 augusti 2010

Artikel ute

Jag skickade som sagt iväg en bild på manifestationståget från igår, till Lotta Amnestal (Svenska Ridsportförbundet). Nu ligger både artikel och bild ute.

Klicka här för att komma dit!


Nu ska jag försöka redigera alla bilder från igår. Jag har tryckt in mig själv mellan bordet och stolsryggen så tajt det går, så att ryggen hålls helt rak med stöd. Kunde knappt gå upp ur sängen imorse... Fortfarande svullen vänsterhalva, men jag öser på med aloe igen + går runt med världens varmaste fleecetröja (så värmen stannar) för att få bort det. Har icke tid med sånt här. Har 2 hästar som ska hoppas i e.m...



söndag 22 augusti 2010

Uppländsk Ridsport 2010

Är ganska nyss hemkommen från galamiddagen som anordnades under kvällen, efter en dag med manifestation för ridpsporten. Mycket folk kom = lyckat!! Manifestationståget som gick från UVFK till Fyris Park blev ca 400 personer stort! En liten parantes var att det var flest UPK:are jämfört med andra klubbarna :)

Jag har jobbat som fotograf under eventet hela dagen och sitter hemma, 700 bilder rikare ;) Och detta EFTER att jag rensat... Har t.o.m. fått nån överansträngning i vänstra delen av ryggen, för den muskelsidan är helt svullen (har jag fått höra) och jag kan knappt röra mig. Tror det kommit av allt släpande av utrustning, kamerahållning i konstiga positioner m.m ;) Har på massa aloe heat lotion nu, så får sova på saken.

Ska just skicka en bild på tåget till någon höjdare på sv. ridsportförbundet, var bråttom minsann. Sedan får jag sova!!

Filmen från den lyckade tävlingen igår får komma imorgon istället eftersom det blev så sent idag och jag är DÖD i kroppen, känner mig redo för ålderdomshemmet haha ;)


På galamiddagen :)


lördag 21 augusti 2010

Äntligen!!!

Jag säger bara ÄNTLIGEN! Ina var helt super idag! Första gången som hon faktiskt slappnade av helt utan att spänna emot det minsta under något av programmen :) Hon börjar dessutom att ta i med mer "rätt delar" och andra muskler, vilket är jättepositivt!

LB:2- Man börjar märka att hon tar i mer på rätt sätt då vi fick ett galoppinslag i mellantraven, annars suuuperfin! Summa 63% och en 5:e-plats av ca 35 starter :) Kan tillägga att det bara var 8 st som fick över 60% så det var välförtjänta poäng :))

LA:3- Fick vänta i transporten ca 4h + lite trött efter allt. Drygade sig lite på framridningen då hon blev lite trött, men det var bara kort. Även nu var hon helt avspänd och gjorde MÅNGA bra saker! Dock fick vi 3 grova missar, taktmiss i mellantraven, kickade mot skänkeln i förvända (som var såå bra eg.) då hon blev för trött och jag höll om, och sen i högerförvända bytte hon i fram när vi nästan var klara med bågen :/ Lite surt, men som sagt, tröttare häst i denna klass. Ändå, trots missarna så fick vi ihop hela 60,3%!!!
Vilket alltså betyder Inas första LA-program över 60% :D:D:D


Min fiiiina!

Filmerna kommer imorgonkväll, för nu ska jag på kräftskiva!

Imorgon är det btw "hästens dag" på UVFK som Upplands Ridsportförbund anordnar. Jag jobbar som fotograf då under hela dagen + galamiddagen :)

Be there and support our sport!

fredag 20 augusti 2010

Tävling imorgon!

Imorgon åker jag och Ina till Jump Club (utanför Enköping) och ska rida en LB:2 + LA:3. Det är Ingvarsdotter och Simson som dömer och det är jag jätteglad för! Då vet jag nämligen att jag kommer kunna få en rättvis bedömning och poäng, även om det inte går bra!

Ska snart åka till Ina för att rida igenom högersidan + bada henne och putsa grejer. Håller på att "gå igenom" LB:2an för tillfället. Har ridit det programmet två gånger tidigare, 2007 och 2008, så har det tyvärr inte i minnet (finns ju 13 andra program där redan.......)

Kan passa på att bjuda på en film om hur Ina är att lasta :) Ibland är hon praktisk, min lilla dam!

torsdag 19 augusti 2010

Ett spännande paket till...

Idag fick Ina göra ett galoppjobb på en av våra större ängar. Trodde att hon skulle vara trött efter gårdagens träning, men icke. Hon var nästan ännu mer taggad än vanligt, så 2 varv i galopp var perfekt för damen idag! Fick duscha bort all lera sen, njöt i duschen :)

I e.m. startade mina ordinarie lektioner igen på UPK. Jag har kvar min "gamla" grupp som nu är P5a (de har jag haft från scratch, alltså P1, nybörjare) och mina P7or har spridits ut till andra grupper, så nu har jag dessutom en helt ny P1a. Idag var det bara rundvisning och teori som stod på schemat för dem. Jag visade bl.a. hur man går in till en boxhäst och valde Muskot. Tänkte visa hur man först skulle hälsa, sedan klappa lite på rumpan för att sen gå fram till huvudet. Bara det att Muskot är så kelen av sig att han kommer fram självmant och vill gosa. Haha, inte mycket "så här kan hästarna göra" där inte ;) Sedan hade jag Calippo som sadlings- och tränsningshäst (visa) och även han var alldeles för snäll för att kunna visa på ;) När jag skulle visa hur man skulle hålla bettet i handen och lägga det vid hästens mun, ja då sänker Calippo huvudet snällt för att hjälpa till och gapar stort. Jag försökte då sänka handen ytterligare för att kunna visa lite mer, men då sänker sig Calippo ännu längre ner och grabbar helt enkelt tag om bettet själv. Han tyckte väl att jag var väldigt trög som tog bettet längre och längre bort haha.
Vi har många fina "gamlingar" kvar som verkligen kan sitt ridskolejobb och de är GULD värda!! Calippo t.ex. är 21 år i år och har varit på UPK sedan 5 års ålder! Så han kan sitt jobb minsann!

När jag kom hem sedan väntade mitt ANDRA spännande paket i brevlådan...... :)






En brun Victor Hugo-kavaj!

Köpt till vrakpris via Hästnet





onsdag 18 augusti 2010

3 hästar senare

Idag har det varit fullt schå från morgon till sena e.m. men jag ska försöka sammanfatta det i ett kortare inlägg så det inte blir en roman...

Ina- Uffeträning på UPK. Dryg 3/4 av timmen, blev super på slutet, då släppte allt :) Ö.g, sidan, sidvärtes, hörn, enkla byten, ökn. mm. En riktig bra träning! Skulle nog inte kunnat få igenom hennes drygheter hemma på lilla banan, mkt bättre med stort och rymligt ridhus till det! På hemvägen stannade jag och Catrine på McDonalds och åt lunch (skulle bli en lång dag) + stannade på Citygross och försökte köpa hem havre (fortfarande slut :@). Så Ina fick stå och sova i transporten under tiden, bra träning!

Majlis- Markarbete/hoppning m. bomhinderstuds, alltså bom, hinder, bom, hinder, bom osv. Jättefin och duktig tjej som, till skillnad från innan sommaren, nu klarar av att lösa problem mkt bättre själv! Förr fick jag alltid lösa alla konstigheter som kom upp, men nu är hon mkt mer på G och vill verkligen göra rätt!

Penso- Glad och pigg häst!! Superfin kändes han i galoppen med (som annars kan vara lite jobbig för honom). Övn. vi red, samma som m Majlis, var super för honom eftersom han hoppar mest med fart ;) Nu var han tvungen att vänta in bommarna så jag fick lägga honom rätt sedan mjukna. Flög över sista som var en oxer. Riktigt fin!!

När jag tillslut efter nästan 9 timmar i stallet kom hem, låg mitt väntade paket på min säng :D Detta var som låg i:







En Kingsland-dunväst, köpt via Hästnet!

tisdag 17 augusti 2010

Programridning Lola

Nu har jag precis kommit hem från sista "stoppet" för idag ;)

På tidiga e.m. var jag till Ina och vi tränade högersidan i ca en halvtimme. Nu **** ska det hända grejer! Fiiin blev hon!

Sedan hem och snabbt äta lite för att sedan åter fara iväg igen, nu till UPK. Jag och Lola skulle rida programträningen för Yvonne och det var MsvB:4an som gällde (min favorit, NOT!). Jag red Lolan igår ett kort pass bara för att känna igenom henne och då kändes hon riktig fräsch, pigg och glad! Red lite skolor och några byten. Idag kändes hon också fin. Dock så märker man av lite att hon haft vila+gått läger, då hon inte är helt igenomriden i form och böj. Men hon är ändå mycket finare än vad jag kunde förvänta mig efter en hel sommar!
Programmet fick jag rida med en lite längre tygel så hon skulle orka (formen) och det blev lite missar här och där, men ändå flera bra saker med! Bl.a. slutorna på m-linjen blev riktigt bra+travökningar 6:or. Förvända-->byte fungerade för första gången och dessutom så presterade Lola sitt första helt rena galoppombyte under ett program! Många kanske tänker att "det är väl ingenting, göra ett rent byte kan väl vem som helst", men så är det inte! Jag och Lola har nästan i 2 år kämpat med galoppombytena och när vi äntligen får små framsteg så går det faktiskt inte att beskriva lyckokänslan :) Hon har lärt sig att byta på kommando bra, men är ofta efter i bak, men nu jäklar börjar det hända grejer även på banan!


Efter programmet fick vi jobba lite med tempot och takten. I öppnorna trodde Yvonne att vi skulle kunna få mkt bättre än 5:or som vi fick nu om Lola visade upp en flashigare trav. Så jag fick rida öppnorna+all annan trav i "travökningar", då var hon nöjd ;) Det var ruskigt svårt att sitta på hästen då kan jag säga! Men det är bara att korta lädren ett hål och gilla läget!

Så båda prinsessorna har skött sig exemplariskt idag!

Imorgon blir det Uffeträning med Ina, sedan hoppning med Majlis och Penso!

LB:1, film

måndag 16 augusti 2010

Ny header

Har gjort en ny header till bloggen. Vad tycks?




söndag 15 augusti 2010

Tävling Roslagen

Idag har Ina och jag varit hos Roslagens Rid- och körklubb och tävlat dressyr, LB:1 och LA:1. Första för säsongen är alltid skönt att komma igång med!


(Min hjälm är färdigpimpad nu :) Här är resultatet tillsammans m mitt nya hårnät)

LB:1- Blandat kompott idag kan jag ju säga... I första klassen tyckte hon domarkortsidan var läskig eftersom det låg ett stort däck bakom domaren. Så spänningar vid den sidan och lite avdrag, annars fin och duktig! Summa 65,8% och vi placerade oss som 7:a (av 40st)

LA:1- Trodde i min enfald att denna start skulle bli Inas första LA över 60% eftersom hon har utvecklats enormt över sommaren! Både skänkelvikningar, ryggning och förvänd galopp sitter oftast jättebra

numera och hon gick ***** bra när vi red fram! Ca 10 min framridning till LA:n blev det så hon fick spara på krutet (blir seg av magen...) och hon var superfin redan från början! Dock inne på banan knäppte hon bort mig totalt och var otroligt dryg! Jag vet inte ens vad hon höll på med... Vissa travdelar kändes fina, lite galopp var ok, men det mesta var katastrof!! Åh så less man blir när jag VET att hästen gör allt så otroligt bra eg. men allt sabbas för att hon fokuserar på helt fel saker. Inte mkt att göra åt, men vi fick avbrott i ena förvända, ryggningen blev katastrof eftersom hon inte släppte munnen, hälsningarna stod Ina med näsan högre än min hjälm och så tvärnitade hon i ett hörn efter en skänkelvikning och vägrade gå, så jag fick ryta åt henne. Härlig ritt, NOT! Summan blev ca 53% och jag tror inte ens att domaren gillade Ina, för på det hon gjorde bra fick vi inte heller bra på :/

Men inget att göra åt, hem och börja cantra på stubbåkrarna, träna högersidan så hon inte kan bli stum, och sedan komma igen! Det är ju tur att när man är förbannad på hästen som håller på och toklöjlar sig, att det har kommit fram ca 10 pers som sagt att de tyckte Ina var jättesöt/snygg/läcker/fin/taktmässig :) Tack tack tack!!

Här kommer några bilder från LA:n





Ina är skeptisk t denna del av banan...


Så här "snyggt" tyckte Ina att hon skulle stå när vi hälsade på domaren...








Film finns och läggs ut inom kort!

lördag 14 augusti 2010

Programridningen

Igår hann jag inte uppdatera så mycket eftersom vi hade min mormors begravning då. Den var jättefin i ett gulligt litet kapell. Sedan hade vi släkten hemma hos oss och åt massa god cateringmat bl.a. På kvällen fick jag också jobba extra som hästtaxi och köra hem Connie från Jälla ;)

Har inte förrän nu hunnit ladda in filmen från torsdagens programträning med Ina för Yvonne. Så här kommer den. Observera att damen är en riktig tjockis och är rätt lat för tillfället, därav den lite lägre formen och minskandet av schwunget... Men sadeln sitter! ;D Det var också rätt svårt för Ina att ha ett öppet dressyrstaket då hon inte visste om hon skulle hoppa det, springa nära eller på vilken sida. Så det var pga det som omslaget kom, hon flöt ut åt sidan med bogen och när hon märkte vilken sida om staketet hon skulle vara på så bytte hon i fram.

fredag 13 augusti 2010

Emilies fix & trix! Del 1

Eftersom det var en del som var intresserade av att se hur jag tillverkat mitt egna hindermaterial och att jag har jättemånga nya projekt på gång, kan jag därför nu presentera premiären av:




Så! På detta sättet gjorde jag mina hinderhängen:

1.

Jag började med att köpa hem en presenning från Jula
3 x 5m

2.

Sedan gjorde jag en ritning med skalenliga mått. Jag kom fram till att det ena skulle bli ca 50 cm långt och det andra ca 80 cm långt. Dessutom la jag till 50 cm på varje för att kunna få till upphängningsdelen.
Hänge 1: 2 x 1m
Hänge 2: 2 x 1,30m

3.
Sedan använde jag mig av en vanlig häftapparat och häftade fast själva "hänget" som ska träs runt om bommen. Satte en liten markering på kortsidan så jag hade 50 cm. La sedan över långsidan på längdmarkeringen och häftade fast presenningen där, så att resultatet blev en ögla.

4.

Så här blev resultatet. Öglan är överst, närmast väggen.

5.

Till det första hänget valde jag att göra en mall i form av ett hjärta!

6.

Jag la på mallen, försökte göra så tätt som det bara gick. Efter det använde jag en spryflaska (köpt för ca 30 kr på Biltema) och sprayade på guldfärg.
Jag gjorde 3 st hjärtan och på 2 av dem kom det lite, lite utanför. Det kan man skrapa bort i efterhand. Färgen fastnade mycket bra trots att materialet var glatt presenning!

7.

Dags för nästa hänge! Detta var något högre än det första och för att täcka det på ett bra sätt så valde jag att göra det till ett Sverige-motiv :D
På bilden har jag förberett för spraymålningen genom att tejpa på maskeringstejp. Var noga med att det inte är några lufthål i tejpen. Sprayen tar sig in jättelätt tyvärr!

8.

Jag la även på begagnat skrivarpapper i kanterna, för att minska risken för färgspridning där man inte vill ha den...
På bilden håller det på att torka!

9.

Så här blev dem!

När jag har målat baksidorna likadant, tar jag med dem till stallet och sätter upp på banan. Då ska jag dokumentera det och lägga upp här i bloggen så ni också får se dem "in action"!


Så. För att tillverka sina egna hinderhängen krävs:

  1. Presenning
  2. Måttband
  3. Sax
  4. Häftapparat
  5. Maskeringstejp
  6. Sprayflaskor
  7. FANTASI!

Nå, vad tycker ni nu då om "hemmafix"? Kan "Emilies FIX & TRIX" vara en rolig grej??


onsdag 11 augusti 2010

Hemmafixare!

Idag var jag till stallet runt mitt på dagen. Ina fick galoppera 1 varv runt en äng som dagens jobb, nöjd med det!

När jag kom hem fortsatte jag med mina små projekt jag startade med häromdagen. Kan avslöja att jag håller på att göra två stycken hinderhängen (blir som en grind/mur) och en vattenmatta. Inget "köpfusk" alls, det enda jag köpt är en presenning och lite sprayburkar. Jag blev klar med båda hinderhängena ikväll och har fotat hela arbetsförloppet!

Om det finns intresse hos er som läser min blogg, kan jag lägga ut bilder på jobbet och hur det blev + skriva hur jag gjorde.

Om minst 5 stycken kommenterar detta inlägg så lägger jag ut allt!




tisdag 10 augusti 2010

Markarbete

Idag har lilla Majlis fått göra sitt första banjobb sedan hon släpptes på bete. En månads vila måste ha gjort henne gott, för hon har fått en så mycket bättre takt och rytm i sig själv. Mjuk och fin, behövde varken trycka på eller bromsa, kunde bara rida henne mjukt :) Superkänsla! Spec. när det var första passet med. Fick gå rätt lugnt, snea travbommar + 3 galoppbommar. Allt gjorde hon super! Härlig start!




Sedan gjorde jag om travbommarna på m-linjen till ett räcke och la en extrabom till galoppbommarna så det blev 4 i antalet. Detta till Ina. I början var hon seg och kom inte igång med kroppen (tjockis!), men efter lite uppvaknande i galoppen (ponnygasar med händerna) så vaknade hon minsann till och blev riktigt fin! Galoppbommarna gjorde hon som vanligt ett superjobb med! Idag var det ca 3,10m mellan bommarna så hon skulle få ta i lite. Sedan hoppade vi räcket på en volt, mjuk och följsam, efter det på en 8-volt (byte över hindret). Sedan tänkte jag att hon skulle få testa att hoppa hindret snävt, alltså nästan vara vågrät med bommen (som en mkt tajt sväng i en omhoppning). Jag la upp en ganska samlad galopp och red som snett igenom fast mkt rakare och Ina fattade på en gång vad hon skulle göra! Otroligt fokuserad på sin uppgift lydde hon minsta signal och kunde snärtit och fint hoppa även när det var supertvärt! Duktiga lilla häst! Väldigt stolt efteråt då hon fick massa beröm i galoppen :)

Håller på med 3 "projekt" denna vecka. Mer kommer om det senare. Kan avslöja att det har med att göra saker själv istället för att köpa :)


måndag 9 augusti 2010

Dagen i bilder

Idag hade jag ju då som tidigare skrivet tänkt att träna lite på banan med Ina. Men det kunde jag ju glömma... Åkte iväg mitt på dagen, då vräkte regnet ner, det åskade och blixtrade... Några gånger fick jag stanna bilen på ditvägen för att jag inte såg någonting pga allt regn...

Så det fick bli en städ- och putsdag istället! För att inte tröka ut med massa text om det, tänkte jag lägga in lite bilder som beskriver dagen istället:


Har börjat fylla upp min lagringsgarderob :)















Så, det var min dag i kollage. Kommentera gärna om du tyckte det var kul/roligt/fint/tråkigt/fult med detta upplägg så vore jag jättetacksam!


söndag 8 augusti 2010

Städmani

Från torsdag till lördag hade jag hand om både Ina, Connie och Penso så hade inte mkt tid till att uppdatera här. Alla hästarna var jätteduktiga under arbete från uteritter till banarbete.

I fredags e.m. åkte jag till Öregrund där vi var ett helt gäng på 17 personer som höll till hos en kompis som bor där. Grabbarna spelade volleyboll, sen åkte vi och badade. Senare på kvällen åkte vi in till hamnen och åt på en jättemysig resturang. Vart kvar i stan efteråt ett tag med. Åkte hem kl 3 på morgonen, ville gärna vakna i min egna säng ;)

Idag har jag blivit drabbad av nån sorts städmani tror jag... Jag grillade massa god mat igår och tänkte göra rent grillgallret idag. När jag hade skrubbat ett tag började jag göra rent hela grillen av bara farten. I stallet har jag monterat upp min nyinköpta tyggarderob för att lägga in massa täcken, schabrak, reservträns och grimmor (ännu mer städning, ordning och reda) för att sedan när jag kom hem igen, börja putsa fönstren i köket. Fast det sistnämnda är iaf väldigt nödvändigt eftersom vi ska ha min mormors begravning på fredag, och då är det ju lite trevligt om fönstren är fina när det kommer hem massa folk.

Den här garderoben har jag köpt iaf:




Nu är det bara en vecka kvar till höstens debuttävling! Så här ser min och Inas vecka ut:

Mån- Dressyr
Tis- Markarbete
Ons- 1 galoppvarv på kyrkoängen
Tors- Programridning (LA:1) för Yvonne
Fre- Vila alt. skrittur
Lör- Ett hinder på banan (lösgjordhet inför tävling)
Sön- LB:1, LA:1 hos Roslagens.



onsdag 4 augusti 2010

Efterfrågat recept

Lugn dag i stallet. Massa regn = pyssel.

När jag kom hem så bakade jag min speciella chokladkaka som varken innehåller socker eller mjöl. Den är helt suverän när man är sugen på något men är rädd att man ska äta sig till döds ;)

Anyway, fick massa förfrågningar från olika håll om vad den innehåller, så tänkte att jag kunde lägga ut receptet här på bloggen. Kommentera gärna sen och säg vad ni tycker om kakan när/om ni bakar den.


(Om det är svårt att se texten, klicka på bilden)







tisdag 3 augusti 2010

Träning för Yvonne

Idag blev det Yvonne-träning när regnet höll sig borta. Red på kandaret så att jag skulle kunna jobba mycket med samlingar om det behövdes. Till en början tyckte Ina att allt var lite jobbigt (hon behöver ju några minuter att komma igång med kandaret) men det övergick till att hon fick en bra takt och tryck i sig, och hon gjorde sen allt helt superbra! Först red vi taktträning på volten i trav, öka och korta och upp med formen och nacken, sedan samlingar i galoppen som det från början inte hände något alls med. Men efter några fattningar samlade hon sig riktigt riktigt bra och kunde sätta sig utan avbrott! Sedan red vi öppnor (som hon äntligen lärt sig och gör väldigt BRA) längs långsidorna, skänkelvikningar tillbaka, som blev super när jag fick igång tryck och lagom tvärning. Minst en 8:a sa Yvonne, även på de "sämre" gångerna :) Sedan även lite slutor och de gjorde hon också som om hon aldrig gjort annat. Är så stolt över min FIINA lilla häst!! Yvonne sa även att vi ska börja träna byten snart, hon tror på oss och vill ha upp oss i msv :D


Just det, glömde tillägga att eftersom fröken i fråga har en fin och rund mage just nu (inte lätt efter 4 föl + gräs...) så passar ingen dressyrsadel, alla åker fram. Så jag red hela träningen i hoppsadeln, men utan stigbyglar så att jag inte skulle hamna i stolsits. Så jag fick själv lite sitsträning på köpet!



måndag 2 augusti 2010

Blev en fix-dag

Träningen för Yvonne blev framflyttad till imorgon tisdag istället. Så idag fick bli en riktig fixardag! Förutom städning, fönsterputs och kattuppassning så har jag hittills tvättat 3 maskiner med schabrak, täcken, lindor och benskydd. När jag höll på att förbereda tvätten kom jag å tänka på att jag har VÄLDIGT mycket benlindor! De är av olika färger, material och märken. Började skriva upp alla på en lista och kom fram till att jag har 13 X 4 st! Fast jag använder ju alla, så det är inget överflöd :) Förvarar lindorna och benskydden i mitt skåp i sadelkammaren. Har dem i speciella tyghyllor från IKEA (de är perfekta!). Så nu har jag kommit på att jag ska göra en liten skylt åt alla lådorna där lindorna ligger i, så jag lätt kan se vilka lindor det är utan att behöva dra fram alla lådor.

Om det är något spec. märke på lindorna kommer jag använda loggan. Om det är några lindor från t.ex. Hööks kommer endast färgen att stå med. Här är ett litet smakprov av hur skyltarna kommer att se ut: