fredag 24 december 2010

GOD JUL!

Jag och Ina ville bara önska alla snälla människor en jättemysig Julafton!

Det gör vi med vårt egna julkort!


torsdag 23 december 2010

Julig eftermiddag!

Idag jobbade jag bara halvdag =D

Så har varit större delen av e.m. i stallet och bl.a. pyntat Inas box! Så nu har hon också lite julstämning äntligen.



Skeptisk häst ;)

 Imorgon är det Julafton, känns konstigt....

Nu blir det julklappsinslagning, tjao!!















onsdag 22 december 2010

Istiden år 2010


Imorse ville inte bilen starta, jag förstår den!! (Dåligt batteri men ändå...) Vart till att åka iväg på f.m-pausen med startkablar och kräma igång ;)


Inisen har haft dubbla thermotäcken idag, vilket var välbehövligt!

Imorgon jobbar jag halvdag, bara till 12 (!!) så då ska jag rida på DAGEN!! 

Sen blir det lite pyntning av Inas box, bak och julklappsinslagning.
Med andra ord så kommer alla julförberedelser att ske på en eftermiddag.


fredag 17 december 2010

Värdet av att ha rätt människor omkring sig

Det här inlägget kommer inte handla något om hästarna, så ni som vill sluta läsa nu, varsågoda.
Inlägget kommer helt komma från mina tankar, därav kommer det innehålla väldigt många "jag". Jag behöver verkligen skriva av mig det här.

Nu har jag jobbat 12 dagar i rad och mot slutet blev jag rätt sliten. Bättre blev det inte när det hände en grej igårkväll som jag nu går och tänker på hela tiden och mår verkligen jättedåligt av.

Jag trodde verkligen att jag hade blivit stark psykiskt, fått bra självförtroende och kunde hantera saker på ett helt annat sätt än förr då många saker hände som gjorde att jag blev nedtryckt gång på gång. Allt det gjorde så att jag bara blev osäkrare och mer misstänksam mot allt och alla.

Jag har blivit starkare psykiskt, fått bättre självförtroende och kan hantera saker bättre, men nu märker jag att det gamla fortfarande finns där bakom och trycker på. Jag antar att det är mänskligt?

Idag blev jag iaf varse om vilka helt underbara människor jag jobbar med, både kollegor och chefer!
De stöttar mig, ser till att jag får berätta och prata ut med dem och framför allt att de faktiskt tar tag i det som hänt så att det händer nåt.

Det är svårt att beskriva den underbara känslan att få höra från alla att jag har de bakom mig hela tiden när jag som mest behöver dem som stöd. Att få höra av mina chefer hur uppskattad och omtyckt jag är av alla och att de är stolta över mig hur jag hanterar situationen.
Det jag skrev låter mer som en klyscha men det var iaf precis det jag behövde höra.

Vill bara avsluta inlägget med att säga hur mycket jag tycker om er allihopa och jag värdesätter er väldigt högt!
Mycket kärlek till er...

måndag 13 december 2010

Finns inte mkt att säga just nu...

... jag är helt slut och snurrig efter inventeringen + ha gått upp 5 alla dar + att jobbveckan började på en gång, Inisen är nöjd och glad, det är svinigt kallt ute m.m.m.m.m......

Istället för att babbla tänker jag lägga in en gammal film från 2008 på Chili. Han är såld nu och jag kommer sakna den lilla ponnybusen!! Har alltid tyckt att han var så himla kul å rida, var aldrig nå problem med farten där inte som han var mest känd för...

Filmen är från julshowen-08 när jag red en rid´n run och Chilimannen skulle hoppa 4 hinder så snabbt som möjligt, barbacka. Sötisponny!!

fredag 10 december 2010

Summering av fredagen

  • Gick upp kl 5
  • Klar i stallet 6.30
  • 7.15 åkte till jobbet
  • Jobbade i 13 timmar (8-21)
  • Kl är nu 22, dags att gå och lägga sig för att göra om samma procedur lördag och söndag....

GODNATT!!

torsdag 9 december 2010

Best hest i test

Min Inis är verkligen grym!
Ikväll gav vi oss ut i snöblåsten barbacka med grimma och grimskaft som ratt :o) Ute och fräste på som vanligt och lika lydig häst som vanligt!
Älskar att rida henne utan bett i munnen, som med grimma eller helt på vikt/skänkel/sits/röst och bara släpper tygeln. Hon lyssnar så himla fint!!

När det blir lite varmare ska hon få lära sig ringridning! Tror hon kommer klara det galant för hon är en riktig liten cirkushäst...

Imorgon börjar min inventeringshelg (fre-sön) och det betyder att jag måste åka till stallet vid 5 ungefär för att kunna jobba 8-22 alla 3 dagarna. tjoho! Snacka om att man kommer vara döööd efter de här dagarna + att vi kommer få ett helvete på måndag med alla vanliga arbetsuppgifter eftersom vi förlorar fredagen som arbetsdag + har helgens ordrar+ måndagens.

Funderar starkt på att gå i ide, verkar vara den enda chans till att få sova lite ;)

Så godnatt på er, nu är klockans strax efter 20, dags att sova, zzznark

söndag 5 december 2010

Färdigt för idag :)

Idag tog och jag Ina oss upp i Nåsten på en styrke-/konditionstur. Uppförsbackar i galopp, trav+galopp i djupsnön. Hon håller även på att klura ut vad en skidåkare är. Så himla söt, för hon är inte rädd eg., hon fattar bara inte vad det är för någe :) Det kom en rätt mot oss med stavarna i högsta hugg, då vart hon lite förvånad och satte på en tvärnit, men värre än så vart det inte, duktig jänta!
Kan tilläggas också att hon nu helt ensam utan "eskort" går snällt över alla stora träbroarna som går över Hågaån. Rätt mallig sen när hon kommit över kan jag ju säga ;)

Idag installerade jag även de två nya tränsen (hopp + dressyr) och nya svarta kandaret med de rätta betten och tyglarna. Mkt bling-bling och tjockt, mjukt läder blev det :) Ska ta bild imorgon tänkte jag. Kan redan nu meddela att Ina var väääääldigt fin i nya hopptränset!!

Ina i sitt gamla kandar från i somras. Längtar såå efter att börja träna igen!!

Jag själv tog mig ett till träningspass när jag kom hem från stallet. Åkte till Ultuna-friskis och körde ett 2 timmar långt styrkepass på gymmet. Var såå skönt! Fixat helårskort nu, så nu äre bara att köra på!

Så nu är man rätt mör, lagom att sjunka ner framför TV:n ikväll tror jag efter att jag lagat lite middag.

OM DU HAR ETT SAMVETE, LÄS DETTA!

Samvetet i Uppsala gör ett helt makalöst fantastiskt jobb! De tar hand om alla hemlösa/övergivna/skadade/bortglömda katter som finns runtom, i närheten av Uppsala. Just nu när det är så kallt ute behöver extra många katter hjälp och de har överfullt på katthemmet. De bädjar då efter hjälp i form av "jourhem", alltså ett tillfälligt hem där katten kan bo tills de hittat ett nytt hem. Med hjälp av jourhemmet får de plats för ännu en katt som just nu lever ute i den kalla kylan och kämpar för att överleva ='((


Detta meddelande fick jag nyss från Samvetets fb-grupp:

Hjälp hemlösa katter till varm och trygg tillvaro genom att vara tillfälligt jourhem, det behövs akut! Besök Föreningen Samvetet Uppsala katthem på deras hemsida : www.samvetet.com


Många katter står på kö, ju längre de behöver vänta desto mer omfattande riskerar deras köldskador att bli :-(

fredag 3 december 2010

Snöbus barbacka =)

Idag var det en jobbig och intensiv dag på jobbet! Då var det vääldigt skönt att få komma hem till sin älskade lilla häst som står med spetsade öron och gnäggar när jag kommer till stallet <3

Idag tog vi oss en bustur ut i snön barbacka (blir mkt barbacka på vintern ;) ). Red förbi hemma och tog med mig min kära mor ut + kameran, så hon fick filma några ängslängor.

Så så här kan jag ju sammanfatta hur underbar dagens ridtur var:

torsdag 2 december 2010

Fullt snörace!

Idag var en mycket trevlig dag! Först och främst så var det ca 10 grader varmare än igår/förrgår, så det blev en snögalopptur barbacka med Inisen idag :) Slutade dessutom en timme tidigare på jobbet så jag kom till stallet redan kl 17 =D

Ina var iaf jätteglad och det var en sjukt rolig tur!! Så himla underbart att kunna rida överallt utan halka, hårdhet eller mörker :)

Ina och jag förra vintern i all snö

onsdag 1 december 2010

Föör kallt!

Idag när jag gick upp vid kl 5 visade termometern på -25 grader. Jag försvann fort tillbaka till sängen igen... Tog stallet efter jobbet som vanligt istället. Dock var det fortfarande -20 på kvällen, så fröken vilade eftersom det INTE är nyttigt att rida i sådan kyla! Har vart med om att hästar börjat blöda näsblod vid ridning i -20 grader och det vill jag inte ska hända min prinsessa!
Hon fick ha sitt innethermotäcke på sig ute under sitt jättetjocka helhalstäcke i hagen idag, även imorgon likadant. Då verkade hon klarat kylan mycket bra!

Har bestämt att hon ska gå rätt lugnt i december, inget "tvång" på ridning och fitness utan mest lull och träning i den mån det går utomhus. Från 1 januari kommer jag ha ridhuskort på Lurbo- 31 mars, så då kommer vi att köra igång inför tävlingarna 2011.

Här kommer nästa bild från samlingen av alla nya grejer :)

Jättemjukt och fint träns från Globus, med utbytt pannband till Sverige-swarovski som jag köpte i Globen! Inas nya dressyrträns (tränsbett)

Älskar mitt pannband!!

Serie av nya grejer!

Oj vad jag borde sova nu... Har panikfixat en ny mail då den jag haft i 10 år har hållit på i skickat ut massa spam till mina kontakter :S Så nu är alla kontakterna raderade och jag har ny adress. Återkommer med den.

Tänkte bara flika in med en liten bild. Senaste dagarna har det blivit en hel del inköp (som varit planerade faktiskt ;) ) så det kommer komma mkt bilder!

Här är iaf Inas senaste tillskott under prinsess-temat =)

Söta va? :D


Godnatt!!