måndag 28 februari 2011

Emilie v.s. Datorn : 2- 1!

Yes, det gick på andra datorn :)

Här kommer då äntligen filmen från årets första tävling, Lurbo 12 februari, Inas 4:e hopptävling i livet, 90 cm CL

Hoppeträning

Wiii, imorgon och på onsdag är det hoppträning som gäller för damen!
Första gången hon kommer få det som en "hopp-weekend" fast mitt i veckan då. Kommer inte bli några som helst problem för damen då iaf tisdagen kommer vara rätt så lugn.

Moa följer med på tisdag och hjälper till + filmar =guld!

I helgen som kommer ska jag åka och kolla på en annan begagnad Ifor som verkar passa bilen mycket bättre + att det är vinterdäck inräknat :) ! Hoppas verkligen på denna...





Igår gick jag och la mig förbannad. Riktigt pissed... Det var inge kul att vakna på morgonen sen med den känslan :/
Jag är oftast glad som person men ibland går det inte att bara skina igenom allt och låtsas som ingenting. Jag är arg och det tänker jag fortsätta vara tills någon lyckas övertyga mig om nåt annat, punkt slut.

Om nån undrar över filmen från hopptävlingen för 2 veckor sen så försöker jag allt jag kan. Den är ju i Saras kamera och den installationsskivan tycks inte om av mitt virusprogam som blockar hela tiden... Just nu:

F-secure - Emilie
1-0

söndag 27 februari 2011

Äntligen varmare

Igår var det +5 grader när jag red. Önskar att det kunde vart samma temp förra helgen ist för 30 grader kallare...

Moa hade Ina både torsdag och fredag, vilket var jätteskönt! Både för att jag fick lite extratid till att uträtta viktiga ärenden, men också för att jag stukat/vrickat (eller nåt...) min högra handled efter att jag råkat få träluckan upp till skullen igensmälld på den. Så fick lite mer läketid :) Inte svullet längre, bara lite ostabilt samt ett mindre vackert blåmärke kvar.

Red Ina på kandaret igår på banan och hon kändes väldigt fin! Dock började hon med det där knäppa igen att i högervarvet, på ena långsidan så kastade hon sig inåt i galoppen. Tror det har å göra med att hon inte litar på underlaget, men det knäppa är ju att det är mycket halar inne i mitten, på spåret är det bra... Men vi struntade helt enkelt i högergaloppen på den delen.

Har börjat "leka fram" lite samlingar med henne som ska förbereda skallen hennes inför när vi börjar träna mer tramp inför kommande passage och piaff. Förr kunde hon inte samla sig på det sättet med rygg och tramp utan att det blev för jobbigt, men nu börjar hon verkligen ta i och det händer grejer!
Ska försöka fixa film nån gång om det :)

Nu ska jag snart bege mig av till prinsessan, tjao!

måndag 21 februari 2011

Fixa själv

Varför köpa massa ny utrustning när man kan pimpa upp den gamla :)) ???

 

Måndag

Idag hade Moa hand om Ina. Jag träffade de i stallet efter jobbet då jag skulle dumpa av lite kläder och morötter, de skulle rida ut i det fina (och mindre kalla) vädret, mys!

Var väldigt skönt att inte rida idag, jag hade inte gjort så mycket nytta med mina "f.d." vadmuskler ;)

Imorgon är hoppträningen inställd igen. Den är framflyttad till mars nu, hoppas på mer värme då!

Men en sak är fusk, de har vår i Skåne!! Inte okej!!

Några urklipp på prinsessan från igår:










söndag 20 februari 2011

En förfrusen tävlingsdag

Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva hur kallt det var idag... Både Moa, jag och Ina försökte pälsa på oss till Michelin-gubbar alla 3 men det räckte ändå inte.

Sen kan jag meddela att tajta ridstövlar, tunna ridbyxor och kavaj INTE håller kroppstemperaturen när det är -25 grader kallt!

DET GICK INTE ATT RIDA! Man satt där och försökte vara effektiv i skänkeln, men det hände liksom inget för fötterna hade kind of förfrusit, för jag kände de inte längre. Så man fick peta på så gott det gick, samla ihop med ishänderna så mycket som möjligt, men mycket till ridning blev det inte tyvärr :/

Ina var iaf duktig tycker jag. Hon kändes helt ok på framridningen och lite spänd på banan, men inte övermycket. Hon hoppade till nån gång och drog lite då och då. Jag kunde då inte göra nåt eftersom allt var förstelnat av kylan, så vi fick se programmet som träning helt och hållet haha :)

Vi fick hela skalan, någon 1:a och någon 8:a :) Mycket 7:or och 6:or i allmänhet. Det var alla missarna som drog ner då.

Men när vi hade stoppat in fröken i transporten igen gick på våra isfötter till cafeterian så jag skulle kunna byta om inomhus. När jag till slut lyckade dra av mig stövlarna så fick jag sån fruktansvärd kramp hela vaderna från knäna och ända in i fötterna, och det släppte inte... Så kylan gjorde att vadmusklerna blev helt inkapabla till arbete för det gjorde ruskigt ont. Vi bestämde oss då det vi hade funderat på innan, att stryka oss till medelsvårn och åka hem istället.
Det var INTE mysigt att tävla i denna kyla. Och när det t.o.m. gick ut över kroppen så mycket var det inte värt att vänta flera timmar och sen göra om hela nedkylningsprocessen igen.

Denna tävling var ju eg. bara till för att Ina skulle få komma igång och komma ut lite. Så en klass fick räcka denna dag och vi får ta msv-debuten i mars istället. Då förhoppningsvis LITE VARMARE!

2 filmer iaf, en från framridningen och en med själva LA:4an.



lördag 19 februari 2011

Fel sport i denna årstid

Ska bli neråt -25 i Heby imorgon....
Undrar ibland varför man sysslar med denna sport? Iaf på vintern :/

Nåväl, hästen är laddad, typ..
Hon och utrustningen är putsad, manen och svansen flätad. Allt är färdigtvättat och inlagt.
Försöker förbereda så mycket jag kan idag eftersom vi ska iväg så tidigt imorgon bitti. Har startnummer 3, alltså kl 9.20 cirka, så vi ska åka från stallet runt 7.

Båda klasserna kommer vi ta som "komma-igång-träning" för Ina. Det kommer bli jättekul, men om det kommer gå bra rent tekniskt är ju något tveksamt ;) Men det blir vääldigt roligt att äntligen debutera MsvC iaf!


torsdag 17 februari 2011

Förberedelse

Oj oj vad denna vecka gått fort, imorgon är det redan fredag!

I tisdags skulle vi åkt och hopptränat för Maria Norlin, men de ställde in det 1h innan jag skulle åka pga kylan. Lite surt eftersom jag redan hade hämtat det hyrda släpet... Kul sport ibland?

Iaf, igår onsdag fick madamen först spurta av sig i snön, sen gå ett lösgjörande pass på banan med tränsbett. Från början fin och sammarbetsvillig, men sen slog "stoet" i henne till och hon totalvägrade att ställa höger på just en av kortsidorna samt kunde inte hålla ut, trots att hon inte var rädd för nåt.
Hon hade fått för sig att det var fruktansvärt jobbigt just i det hörnet så vi ägnade en halvtimme åt att försöka få henne högerställd där i alla gångarterna... jag säger bara, STON!

Men sen när det *popp* släppte, så var det som om hon inte gjort annat. Så man får ta ett litet gräl med henne, hon ger sig och sen har man inte problemet längre. Rätt skönt ändå.

Blir spännande på söndag, då ska vi till Heby för årets första dressyrtävling.
Regional LA:4 och MsvC:1, med debut i den sistnämda klassen. Första gången hon går en klass med skolor i bl.a. och med kandar. Blir perfekt att få komma igång, inga krav :)
LA:4an har hon bara gått en gång och det är nästan ett år sen, så blir spännande det med!

Ina och jag förra året i mars i Heby, då deb. hon LB:3 :) Kan man ju sammanfatta med att hon gått en till bit i sin utveckling!


Hoppas det inte blir 20 minusgrader bara, då kommer vi dö :(((

Ledig eftermiddag/kväll idag, så ska just åka till Malin, ha de gött!

söndag 13 februari 2011

Vilken färgkombination??

Nu behöver jag lite hjälp med era åsikter :)

Av följande färgkombinationer, vilken av dem tycker du är snyggast?
(Tänk på att hästen är mörkbrun)
Vill väldigt gärna veta vad ni tycker!

1- "Lila"

2- "Blå"

3- "Rosa"

4- "Grå"

Kommentera din åsikt

lördag 12 februari 2011

Årets första tävling!

Blev lite kaos imorse då Moa hade blivit magsjuk under natten och jag fick lägga om mina planer... Åkte först iväg t Lurbo för att visa vaccinatinosintyg samt gå banan, sen fort till stallet.

Det var SJUKT MYCKET SNÖ i dalen, vägen till Lurbo! Ina var helt slut när vi kom fram så jag trodde inte alls att hon skulle orka...
Men det tog ca 30 min innan jag fick börja rida fram i ridhuset (hon var ju redan framriden på vägen dit) och då kunde hon ladda om batterierna, för när jag red i ridhuset och hoppade fram var hon pigg, busig och jätteglad!

Men tänkte att hon ändå skulle vara tittig på banan med tanke på alla infångare på hindren, men nop. Hon tittade misstänksamt när jag visade 2 hinder innan start, men sen gjorde hon allt jag bad mig om och presterade en fin felfri runda :)

Duktiga lilla tjej! Snacka om att hon mognat i hoppningen nu när hon är stencool och känns så fin på banan trots att hon inte tävlat på flera månader och inte tävlat hoppning sen juni (!). Oj vad stolt jag är över min fina tjej!



Film kommer komma lite senare då Team Ormen var suupergulliga och filmade min ritt :)

Tack så jättemycket för all hjälp idag, guld värt!!


Kan ju tillägga att Ina och jag red Vårdsätravägen hem, på cykelvägen, för den var plogad ;)

Nu blir det FRUUUKOST i form av en stor fullkornsmacka!

fredag 11 februari 2011

Tävling imorgon

Imorse när jag skulle till jobbet (klockan 5.40) lyckades jag först inte ens få upp ytterdörren då det var 30 cm snö ivägen...
För att komma ur garaget fick jag backa i en j*vla fart ut på vägen, då de inte hade plogat någonting alls, så det var fullt med snö överallt!
När jag väl fick igång "farten" sen så ser jag när jag närmar mig Norbyvägen att de har plogat den och en 1m hög snövall täcker utfarten för mig... Om jag skulle saktat ned eller stannat hade jag fastnat, så det var bara att gasa för kung och fosterland och slänga mig igenom vallen och ut på Norbyvägen...
Sen fick jag köra på fart, började man sacka på farten skulle man fastnat direkt!
När jag äntligen kommer till sista rondellen i Boländerna, gamla E4:an, står en kluven dubbellastbil och täcker hela rondellinfarterna... Så det var bara att backa till föregående rondell och köra runt allt.
TUR att jag börjar klockan 6 och det inte var så mkt bilar ute!!

Jag har ändrat planerna inför morgondagens hopptävling på Lurbo.

1) Ina ska bara gå 90 cm (på grund av vädret har vi inte kunnat träna tillräckligt för en 1m-debut)
2) Hon ska ridas till Lurbo av min kära medryttare Moa så kör jag upp grejerna vi behöver i bilen. Detta på grund av att jag INTE vill riskera något med att köra transport i denna snöyra + ta oss uppför lurbobackarna....

Har varit nere i stallet efter jobbet å putsat både på hästen och på utrustningen :)

Imorgon blir det den blå/röd/vita stylen med de nya veredusskydden och premiär för de blå stigbyglarna!

älskar dessa!!

Kan säga redan nu att tävlingen är endast TRÄNING för fröken Ina.
Hon har inte varit på äventyr sen november, så hon kommer var tokstirrig och inte greppa att det är hopptävling... Jag känner min dam! Förmodligen kommer vi få lite orytm och stopp då hon lätt fokuserar på andra saker sötisen. Men det är nyttigt för henne att få komma ut igen :) Så det blir rutinträning imorgon!

onsdag 9 februari 2011

2 träningspass

Blev tyvärr ingen transport och då ingen hoppträning.

Men Ina och jag tog vara på solen och det fina snöunderlaget och galoppjobbade i 30 minuter istället på miliärvägarna. Hon fick sin kondisträning och jag fick min vad- och bäckenträning.

Sen var det gasen i botten hem för att hämta gymbagen och lika snabbt tillbaka till Friskis för ett step/styrkapass. I det får man styrke- kondis- samt kordinaionsträning.


Nu är hela kroppen rätt så mör och mina ben lyder icke längre, så då är det nog lika bra att gå och sova...

tisdag 8 februari 2011

Markarbete i snön

Idag kom det massa ny snö ovanpå isen. Brukar inte vara en bra kombo, men det var så varmt idag att isen under blev mjuk och underlaget perfekt!

Därför smällde jag upp bom, hinder, bom med 3,5m mellan på ridbanan, så fröken fick jobba lite studs. Man fick fatta galopp när långsidan började och bryta av innan hörnet, så det är ju väldans tur att hon är så lydig numera och bryter snällt av :) Lyssnade mkt bra över bommarna med.

På hopptävling i somras, älskade häst!


Sen stod jag och kikade lite när farbror Orm gjorde övningen med när Ina stod i stallet.

Jag ska försöka låna transport imorgon så ska jag och Ina isåfall åka med och hoppträna borta i Vänge. Skulle vara super inför lördagens hopptävling på Lurbo :)

söndag 6 februari 2011

Nyskodd

Usch, idag har mina knän INTE varit med mig!
Kom inte upp ur sängen förrän på eftermiddagen då värken inte gav med sig. Helt värdelöst eftersom det var så fint väder ute!

Tabletterna började värka lite grann iaf runt 16-tiden och jag åkte ner och fixade till Ina och vid 17.30 kom hovslagaren då det var dags för verkning och skoning.
Fröken tappade ju en sko häromdagen, annars har de suttit riktigt bra!

Hennes hovar håller ju på att "förvandlas" gång till gång och idag kunde hon för första gången ha riktiga 1:or! = superframsteg! Så blir spännande nästa skoning också för att se hur hovaran har utvecklats igen :)

Har även pussat, gosat och borstat på Ormis idag. Det är en riktig bäbis det! Helst skulle han vilja bli buren hela tiden, alternativt stå inne hela dagen och bara bli pussad på....

Nu ska jag göra en snabb sak i photoshop, sen blir det sängen. Är redan sen... Går ju upp innan 5.

Godnatt på er!

Dagen Berglins...

Alla ni som har UNT, läs dagens "Berglins" i kulturdelen.

För er som INTE har UNT, varsågoda:

Klicka på bilden för att se den större

lördag 5 februari 2011

Ett stycke Orm

Jättefin solig dag!

Underlaget är ju sisådär, så Ormen och jag tog oss en skritt+travtur ut i dalen och sen lite på Norbys gator. Han skuttade till nån gång för nåt läskigt, men annars stor snäll farbror :)

Ormen på 3-årstestet 2009


Fyllde 3 år på 3-årstestet :)


Ina tyckte det var alldeles lagom att få komma in vid 15 och få äta, för hon gnäggade vackert när jag kom till henne i hagen :) sötis!

Hoven utan sko såg fortfarande fin ut. Försökt få ut min hovslagare tidigare för att sko henne så vi skulle kunna åka iväg imorgon, men han har inte kunnat, så det blev avanmälning idag :/

Suck, tyckte ju klubbhoppningen skulle vart perfekt inför nästa helg då de "riktiga" tävlingaran startar och Ina kommer vara suuuuuupertittig eftersom hon inte åkt på nå äventyr sen november...

Idag har jag verkligen inget vettigt på agendan, så det blir väl till att fixa lite käk och sätta sig för avkoppling i soffan, händer ju inte varje dag :)

fredag 4 februari 2011

Hämtat paket!

Ina har tappat en sko, SUCK!!!

Den största sucken är ju över att hon ska gå 2 klasser på klubbhoppningen på söndag eg. och sen ska hon skos på kvällen..... Så vi får nog glömma det där med hoppningen =(

Jag är nyss hemkommen från Posten där jag hämtat ut ett trevlig paket:





Helgen blir rolig, för jag ska få rida Ormis!!
Sara ska hem över helgen och jag får fungera som vikarie ;)

Ska bli kul att få känna lite på honom då jag inte ridit honom sen han var nyss fyllda 3 år, han blir 5 år i år...

Jag och Ormen ej fyllda 3 år, april-09

onsdag 2 februari 2011

Dressyr i ridhuset

Idag var det tokfint väder och flera +grader!

Jag skyndade mig hem efter jobbet och var i stallet strax efter 15.
Jag och Christina fixade hästarna och red upp till Lurbos ridhus, där vi hann rida i 40 minuter innan hoppträningarna skulle börja kl 17.

Jag hade kandaret på Ina som fick jobba på ordentligt idag :) Hon blev jäättefin! Vi red mycket takt i traven, lite öppnor och sen jättemycket galopp, få igång ryggen och en högre form samtidigt. Sen filade vi lite förvänd vilket också gick bra.
Vi körde också hela långsidlängorna i mellantrav för att hon ska träna på att hålla takten i längre sträckor. Svettig och trött, men nöjd häst och ryttare :)

Fick sen stå och sova med ett fleecetäcke och torka, back on track + linement på benen och fick lite extra kraftfoder. Duktig flicka!

I ridhuset, ren spegel ;)

tisdag 1 februari 2011

Nu har jag också en flagga!

Alla på min avdelning på jobbet jobbar ju med specifika länder och vid deras skrivbord finns det anslagstavlor som delar av arbetsytorna. På dem sitter det flaggor som visar vilka länder de tillhör och har hand om.

Eftersom Beauty Planet än så länge endast levererar inom Sveriges gränser är det bara jag som jobbar där och vi har då bara en svensk kundservice. Eftersom de andra jobbar med inkClubs kundservice och jag med Beautys så har jag inte fått någon flagga. Men jag ville också ha en såklart, så nu tog jag saken i egna händer och fixade min alldeles egna skylt som visar vart jag hör till ;) Så nu pryder denna min arbetsdel =) :



Igår var Ina helt fin och normal i benet igen, så det var nada som jag trodde från början. Vi tog en liten promenad, myysungen <3

Idag ska Moa rida lite lätt på henne så får hon gå lite dressyr imorgon igen.

Nu ska jag njuta lite av min lediga eftermiddag =D (och betala lite räkningar..... mindre kul)

Oh juste!

Jag och Ina ska kanske börja träna hoppning varannan vecka för Maria Norlin :)

So long!