fredag 29 april 2011

Ny box!

Weeiiiii!!

Snart kommer Ina att få flytta till en jättestor box, nästan dubbelt så stor mot vad hon har nu :)!

Dessutom kommer jag få en dubbel så stor garderob (äntligen) till alla mina saker + hyllor. Det blir suvve!


torsdag 28 april 2011

Vår nya reklamfilm!

Jag tycker verkligen vår nya reklamfilm om inkClubs "4 klubbar i en varukorg" är så söt! Det blir liksom mer personligt med de små klubb-representanterna :)

Den rullar just nu för fullt på Tv4:s kanaler, har du sett den?

Jag kan ju säga att jag köper massa själv hos inkClub eftersom vi har så mkt! Detta brukar jag köpa och kan tipsa om till andra:

inkClub: Bläck och fotopapper
dustClub: Dammsugarpåsar (tråkigt, men nödvändigt...)
batteryClub: Kamerabatterier
lightClub: Garderobslampor (skitsöta och snygga! Se bild)


tisdag 26 april 2011

Leos trick!

Min älskade lilla kisse Leo är 4,5 år gammal och fick diagnosen astma vid 1 års ålder.
Ända sen dess har han fått kortison i en andningsmask morgon och kväll, och han är världens ängel och har alltid varit det!

Han älskar även mat och jag fick en idé att testa att lära in någon form av "naturlig rörelse" på kommando i utbyte mot kalkon som han älskar.
Nu efter nån månad så sitter det rätt bra :) Min söte!

Såret krymper :)

Kort uppdatering:

Såret krymper och läker jättefint!

Tog av lördagens bandagering idag, tvättade av klegget och på med nytt sorbact-kompress igen.

Vi saknar detta......

Åh, nu känns det som att Inas läkning håller på att närma sig mållinjen :)!!

måndag 25 april 2011

Soft "arbetsdag"

Annandag Påsk idag och alla jag känner och har pratat med har varit lediga idag.

Dock inte jag... Men det var ändå en helt ok dag eftersom jag bara behövde jobba "ikapp mig" efter påskhelgen, med andra ord fick jag åka hem efter 3,5 timme efter att all mail var klar.
Så jag kom till jobbet 5.45 och åkte därifrån 9.15 :) For till Kvantum Gränby och det var helt dött, såå skönt!

Övriga dagen har jag typ spenderat i solstolen på altanen, fina grejer! Moa har dessutom haft hand om Inisen idag, så jag har inte ens behövt lämna huset = lyx!

Igår bytte jag bandage på Inas ben igen och såret har minskat ännu mer.
Nu har det dock börjat bli en del svallkött (som sticker utanför) men det var ju ganska rimligt med tanke på sårets omkrets...

Var till apoteket och köpte Sorbact-kompresser (ej väv så den inte fastnar i såret), små röda Vet-Flexlindor och fler små natriumkloridlösningsflaskor (till lager).



Så jag tvättade bort allt klegg på och runtom på benet så det inte fräter sig in i pälsen (jag besparar er bilder...) och så fick såret lufta sig i 2 timmar cirka innan jag bandagerade på ett mycket mindre bandage på benet.

Ina är ju VÄLIDGT understimulerad just nu (dock väldigt snäll ändå) och för att göra tillvaron lite extra rolig så passade hon på att dra upp 2 av sjukhagsstolparna igår när hon blev rädd för en lastbil..... Suck....

Men nu får hon gå i en något större sjukhage med lite gräs i kanterna, så hon såg rätt nöjd ut :)

Förut idag skulle jag försöka betala min faktura från ambulatoriska som kom på en snabbvisit till stallet innan vi åkte till ultuna.
Bara att det var väldigt svårt att betala i brist på utskrivet Bg/PG.... Har fått 5 olika papper med massa uppgifter, organisationsnummer, fakturanummer, Inas uppgifter, mina uppgifter bla bla men inget himla betalningsnummer! Och så har de påskstängt. De verkar inte vilja ha sina pengar.....

lördag 23 april 2011

Första hjälpen-spray

Idag började jag dagen med att jogga ner till stallet, fixa iordning allt + mysa, borsta och gå en promenad med Ina.
Imorgon kommer bandage nr 2 att åka av, får vi se hur långt läkeprocessen har kommit igen :)

Övriga dagen har jag spenderat i SOLSTOLEN! Helt ******* underbart! Och herregud vad solen tar! Satt med ryggen emot ca 10 min medan jag läste tidningen och en vit rand har redan satt sitt spår...
Sen satt jag nästan två timmar med en hel kasse viktiga papper som behövde sorteras och sättas in i mina pärmar. Ett sånt jobb man våndas över att börja med. Men jag kombinerade det jobbet med att sitta och sola, så då var det ingen stor börda :)

Tänkte passa på att rekomendera en spray:


-Första hjälpen-spray

  • Bra för: Sår/svamp/känslig hud
  • Köpt: CityGross
  •  Pris: Ca 120 kronor
  • Vad jag använder den till: Mot mugg
  • Fungerar?: Helt suverän!! Rekomenderas!
Ina har ju alltid haft typ "kronisk" mugg i sin högra karled. Muggen har dock inte visat sig på ett år ungefär nu, men har dykt upp lite igen nu under våren.
Jag testade att köpa denna spray som ska funka mot mugg och innehåller bland annat tee tree som jag själv använder mig av mycket flitigt till sår, och vet att det fungerar.
Blev mycket glad då Inas mugg försvann helt efter bara 2 dagar med sprayning i karleden!
Att man dessutom kan ha den till vanlig sårspray också ger den ett stort + i kanten!

fredag 22 april 2011

En underbar fredag!

Vaknade kl 2, 4 och till sist 8. Vid det sista tillfället så var jag klarvaken och mitt huvud var som vanligt inställt på att gå upp kl 5 som jag alltid gör när jag ska till jobbet som börjar kl 6....

Men jag gick upp och "tejpade upp" mina leder som behöver och sen tog jag mig en halvtimmes konditionspass i form av joggingtur i Hågadalen. Folk som jag mötte stirrade konstigt på mig. Först fattade jag inte varför, men sen kom jag på att de hade jättemkt kläder, jackor, huvor på sig (det var bara 8 grader och blåsit..) medan jag bara hade linne och shorts. Men man blir ju VARM av att springa :) Lade även till mage-, lår-, och ryggstyrka när jag kom hem.

Så här ser mina ben ut när jag ska ut och jogga; idrottstejp, guds gåva till aktiv människa med dåliga leder :))
Moa har hand om Ina idag. Det är första gången som jag får en "hästledig" dag sedan hon skadade sig 7 april, så det är lite skönt med en dag utan stallet faktiskt :) Då längtar man mkt tillbaka haha.

Senare ikväll kommer Becca och Eric då vi ska köra grilldebut-2011!

Nu är det dock solstolen som gäller, måste passa på att sola under min lediga tid!! Tjao!


torsdag 21 april 2011

Ledig i 3 dagar!

Yes, det är sant!

Jag är nu ledig fredag, lördag och söndag från jobbet! Att jag har 3 dagar ledigt i rad har inte hänt sedan.... hm.... början av september förra året, precis innan jag började jobba, så jag tycker att jag förtjänar det :)!

Ina var lika pigg och glad som vanligt. Väldigt understimulerad, men snaaaart får hon nog komma ut i vanliga hagen igen...


Måste också tipsa om en trevlig sida (Mr Deal) som man kan vinna massa trevliga grejs och värdecheckar! Hittills har jag vunnit en värdecheck hos Bubbleroom, så denna sida verkar najs!


 Nej, nu blir det mer magträning efter joggingen, hörs snart igen!


onsdag 20 april 2011

Det närmar sig..

.... snaaart kommer vi få komma igång igen :) Såret ska bara läka lite till, sen jäklar ska vi komma igång igen!

Satt och tittade igenom gamla filmer från tävlingar under förra året med Ina och vilken skillnad det var på henne om man jämför första halvan av året (vårteminen) mot andra halvan (höstterminen).

Här är de två starterna i Harbo i augusti-2010, den tävlingen var hon helt grym!






Snaaaaart....

söndag 17 april 2011

Känsliga varnas för sårbilderna

Idag var jag iväg till Citygross och köpte på mig massa nytt till sjuklådan, bland annat 1kg uppvågat bomull, 4 flexi-bandage och en massa andra bandage av olika storlekar. Sen även ny termometer, muggspray, flugspray och en ny saltsten på Granngården.
Så nu är vi åter uppbunkrade :)

Idag tog jag av Inas bandage. Det var så himla många lager att det tog över 20 minuter att linda av allt ;) Såret hade iaf läkt JÄTTEFINT så jag behövde inte ens tvätta det igen med koksaltlösning, utan jag behövde bara bandagera om ett nytt eget bandage. Det var inte lika tjockt som det förra "benbrottsbandaget", utan nu fick hon ett mer gångbart bandage. Dock samma färg :)

Här är lite bilder på hur det ser ut nu, om du tycker sår och läkande sår kan se läskiga ut avråder jag till att kolla på bilderna:

Skadad: 7 april, bilden tagen: 17 april

Rakad :) Oj vad fint det har läkt!

Nya bandaget :) Här ser man också att hon inte har "ont" i öv. benet då hon gärna står m tyngden på det benet.

lördag 16 april 2011

Imorgon...

... ryker det första bandaget som suttit på i 7 dagar! Jag ska dock lägga om ett nytt efter tvätt av såret.





Åh, är så splittrad. Vill verkligen hitta på något ikväll, men samtidigt är jag fortfarande helt matt efter Inas skada (har typ ett dygnssömn i minus..). Hoppas att motivationen kan leta sig tillbaka!

fredag 15 april 2011

Svar på frågor

Först vill jag bara säga ett JÄTTETACK till alla gulliga människor som både via bloggen och "in person" har stöttat mig med en snäll kommentar efter Inas skada.
Man mår verkligen bättre av att höra att folk verkligen bryr sig och hoppas på att Ina ska bli bra igen!

Det är en hel del som har frågat kring vad som hänt, vad som händer nu osv. så jag tänkte passa på att svara på frågorna så gott jag kan.

Denna fråga kom häromdagen:

Q med ridtravare i fokus frågade: 


" Har varit inne hos dig och kikat tidigare men aldrig kommenterat tror jag.Trevlig blogg du har =)


Men!


Oj!Det var ingen liten sårskada hon dragit på sig.:O


Hur ser prognosen ut?


mvh/Q "

Svar:

Vad som orsakade skadan:

I torsdags (7 april) blåste det superstorm ute hela dagen, och tydligen så hade hästarna i hagarna sprungit som tokar.
När Ina kom in upptäckte jag hennes jättestora köttsår på insidan av högra bakbenet.
Förmodligen har hon sprungit in i något, typ en sten, träd och skrapat upp sig så pass rejält att blodet sprutade rätt ut (gått igenom en blodådra).

Jag började med att ringa ambulatoriska som tog 2,5 timme (!!) på sig innan de kom ut. Det enda de gjorde var att tvätta en gång med en koksaltlösningsvadd och sen tog på bandaget, eller ja, det var jag som fick ta på bandaget...

Sen åkte jag iaf in till Ultuna (som gudskelov ligger jättenära oss) vid 18-tiden och jag åkte inte hem igen förrän tolv på natten...
På Ultuna undersöktes Ina genom att bl.a. röntgas (ingen skada på ben eller senor!), fick stelkrampsspruta, lugnande och bedövning i benet så de kunde "gräva" ut all smuts och blodrester som var koagulerat.
Kirurgen som hade hand om Ina (som var superbra!) tryckte även in ett sorts långsmalt band in under huden där det var en flik hängande. Detta skulle dra åt sig smutsen över natten.
Sedan lidade de på ett gigantiskt bandage på såret och min lill-tjej fick vara kvar på Ultuna ända till måndag e.m (4,5 dagar).
Under helgen fick hon antibiotika, de kollade efter eventuella svullnader, komplikationer, rengjorde såret igen m.m.

Inas tillfrisknande:

Från i måndags och i 7 dagar framåt ska Ina ha boxvila med sitt jättebandage kvar hela tiden. Men eftersom jag känner min häst så väl, så vet jag att hon aldrig skulle stå still och vara lugn ensam i stallet i sin box, så jag har gjort en halv sjukhage till henne istället.
Där står hon om dagarna med halm och hö att äta + kompisar i hagarna runtomkring sig. Hon sköter detta mycket bra!
Hon slipper medicinering.

Ina får även gå 10 minuter om dagen på promenad, vilket vi gör precis innan hon ska in på e.m. och äta.

På söndag kommer jag att ta av bandaget, tvätta rent med koksaltlösning och sedan ta på ett typ likadant bandage igen som hon ska ha på sig nästna en vecka.

Beroende på hur lång tid det tar för såret att läka, kommer hon i takt med läkningen att övergå mer och mer till "vardagen" igen med vanlig hage och vanlig träning.

När såret väl är läkt kommer inget att vara "trasigt" och extra skört som vid en läkt senskada till exempel.
Så förhoppningsvis kommer Ina snart vara tillbaka i sin ordinarie träning igen, vilket vi BÅDA längtar efter!

Men det är tur att hon sköter sig så oerhört bra trots att hon måste stå och vara uttråkad om dagarna :)


måndag 11 april 2011

Ina är hemma!!

Det värsta är äntligen över och min sötnos är äntligen hemma igen!

Hämtade hem henne direkt efter jobbet och hon blev så glad <3

Here is tha movie :)



Äntligen omskött igen :)

Bandaget..

Älskar dig!!

Bästa doften är hemmadoften!


Mycket spån att sova på nu

2 timmar kvar :)

De ringde från Ultuna i förmiddags och sa att Ina får komma hem idag!!

Så om 2 timmar kommer jag äntligen få hem min älskade <3

Hon mådde bra och har gjort det hela helgen och hon har skött sig jättebra!

Det bandaget som sitter på nu ska sitta på i en vecka (!) innan jag byter det.

Lill-tjejen, nu får du stå i sjukhage ett tag du....

Kom gärna med förslag på olika saker man kan göra för att underhålla sin sjukling som kommer stå i sjukhage ett tag nu... :)

söndag 10 april 2011

Älskar dig...

Klicka för större bild...

Inget nytt om Ina än...

... vilket är bra, eftersom veterinären sa att de bara skulle ringa mig i helgen om något hade gått tokigt.


Så jag hoppas verkligen att jag får hämta hem min älskade imorgon!
Jag kommer att ta med transporten till jobbet, ifall det blir så att de ringer typ mitt på dan och säger att hon får åka hem. Eftersom inkClub ligger i Boländerna går det jättesnabbt att åka till Ultuna och köra hem henne.

*Hoppas hoppas*

Igår åkte jag och kollade på Ormen och Sara när de hoppade sin 1.10-start på Jälla. Ormen hade gått 0a i 1m innan och verkade fin och lugn. Men när han kom in på banan denna gången hade han full koll på utgången istället. Han stod upp på bakbenen så fort han var på den delen av banan som var närmast exit. Men när han väl hoppade istället så hoppade han sjukt bra :)

Snart Sara får du alla bilder, snart...


fredag 8 april 2011

Rapport från Ultuna, fredag

Usch vad jag INTE mått bra idag, bara gått och oroat mig för min lilla prinsessa! Fick "sova" i 4 h inatt och de timmarna låg jag nog bara och spände mig för jag vaknade med nackspärr och ryggont. Det kan ju iofs också ha å göra med att jag stod upp i 8 h med Ina igår...

De lovade att ringa antingen vid 9 eller vid 15, men de ringde aldrig =(! Men med tanke på hur mkt hästar som kommit in igår så gissade jag att de hade haft mkt att göra idag med, så jag ringde nyss.

Och det var som jag trodde. Jag kopplade mig till jourhavande veterinär som då berättade hur det var med Ina.
  • De hade fixat henne på morgonen eftersom de var rädda för att det skulle bli gallit/vätskefyllt i hasleden, men inget sånt verkade skett. Hon hade heller ingen feber eller annan svullnad.
  • Såret såg ut att vara på rätt väg (puh...) som tur var!
  • De hade försökt få ur vätska ur hasen för att undersöka om det höll på att bli någon infektion eller nåt, men de fick inte ut nån vätska så de ska testa imorgon igen.
  • Hon måste vara kvar över helgen så de kan kolla såret och hålla det rent hela tiden + ge henne antibiotika med jämna mellanrum.
  • Om de inte ringer mig i helgen så är det ett gott tecken.
  • På måndag ska de ringa mig på morgonen och FÖRHOPPNINGSVIS får jag hämta henne då! Jag poängterade att jag utan problem kan komma närsomhelst och hämta henne eftersom mitt jobb är så pass flexibelt, och vet. skrev upp det så de prioriterar mitt samtal :)
Så snälla alla gulliga människor där ute som råkar titta förbi här på bloggen, håll alla tummar och tår för min lilla tjej att hon blir helt bra snabbt och får komma hem SNAAART!! Saknar henne så ='((

Min stackars tjej!

Klockan är snart 12 och jag har precis kommit hem från Ultuna...

Ina kom in från hagen med världens största sår på innersidan av bakbenet!




Först fick vi vänta 2,5 h på ambulatoriska. Och när han väl kom så la han bara på litet bandage så fick vi åka in till Ultuna. Jäkla timing att jag nån timme innan hämtat mitt släp...

Så Ina och jag har varit på Ultuna sen 18.30 ca... Och hon står kvar där ännu, de måste ha kvar henne imorgon för att kolla upp såret igen.

Vi har röntgat, gett stelkrampsspruta, tvättat såret och benet grymt bra! De hade fullt med inkommande hästar så de fick ringa in deras nya belgiske kirurg och han var super!
Efter att såret var tvättat så tryckte han in nåt som liknade en bandmask (...) som ska sitta i såret över natten innanför skinnet, för att dra åt sig smuts.
Det är inget med skelettet eller senorna, bara ett jäkla sår =(

Ina var iaf en ängel, jättesnäll hela tiden!!

Åh min bäbis, jag vill ha henne hemma och frisk!!!!!!!!

Imorgon ska de ringa för rapport...

torsdag 7 april 2011

Transportägare!

Nu är jag GLAD!!

För i eftermiddag ska jag hämta hem MIN EGNA TRANSPORT!!



Och klockan 18 ikväll kommer min hovslagare och slår på Inas tappsko så att jag kan åka och hoppträna :) Han jobbar hela dagen med att sko Stig H:s travhästar, men lyckades ändå pressa in Ina i sitt schema, guld med en hovslagare som ställer upp i krislägen!

Nu har jag min förmiddagsrast på jobbet och ska gå och köpa en ny grimma till Ina då hon återigen slitit sig loss vid öronrengöring, denna gång med Moa. Knasiga lilla häst. Tur att man jobbar vägg i vägg med Hööks dårå ;)


onsdag 6 april 2011

Lera är inte kul!

Dagsläget:

  • Häst fäller som en tok
  • Häst älskar att rulla sig i pansarlera
  • Häst slet sig ur grimman och fick ett minisår på huvudet när jag försökte få bort lera från öronen
  • Häst har tappat högerframsko och jag får inte tag i min hovslagare
  • Häst kanske inte kan vara med på hoppträningen imorgon pga tappsko *ogillar starkt*
  • Transport på G!!

söndag 3 april 2011

Kost- & träningsschema

Träningsupplägg och foderstat till Ina i all ära.
Men nu har jag lagt upp en ny strategi till min egna träning avsuttet från hästryggen och min egna "fodertat" :) Detta för att jag lättare ska få en överblick om min träning och hålla motivationen uppe för att genomföra allt.

Vad jag äter exakt behöver jag inte gå in på, men min kost består mestadels av:

  • Proteiner i form av kött, fisk, ägg, mjölk osv.
  • Kolhydrater (minst av på tallriken) av fullkornstyp, t.ex. fullkornsbröd, fullkornspasta m.m.
  • MYCKET grönsaker och bönor till maten
  • Som mellanmål blir det äpplen med kanel, apelsinklyftor, blodgrape m.m.
 Denna kost i kombo med daglig träning gör att jag mår väldigt bra både fysiskt och psykiskt!

Jag behöver inte köra värsta stenhårda passen, det räcker med lite kondition eller styrka varje dag så ger det jättebra effekt för kroppen :)

Under senaste 8 åren (sedan jag var 15 år) har jag inte kunnat jogga eller springa som konditionsträning på grund av att min vänstra fotled på något sätt hakar upp sig vilket ger hög smärta.
Men nu har jag tydligen kommit så långt i min sjukgymnastträning (som ska hjälpa mina dåliga leder) att jag knappt längre känner av det onda i fotleden = jag kan springa igen! Jag är helt tejpad i fotleden samt har mina knästöd och tejpade knäskålar så de ligger i korrekt position för att undvika snebelastning... Så nu är jag jätteglad att jag har fått börja springa igen!
Varje gång jag ska till stallet nu så springar jag dit och sedan hem när jag är klar. Perfekt daglig konditionsträning på lättare nivå. Skulle jag öka för tidigt finns risken att lederna tar för mycket stryk och jag blir skadad igen...

Så här ser vecka 13s träningsschema ut:

  • Måndag- Jogging + armar + mage
  • Tisdag- Jogging + gym (hela kroppen)
  • Onsdag- Jogging + rygg + mage
  • Torsdag- Jogging
  • Fredag- Jogging + gym (hela kroppen)
  • Lördag- Jogging + rygg + mage
  • Söndag- Jogging + armar + mage
 Så, nu ska jag sluta skriva och ta mig till gymmet istället! Perfekt avslut på söndagen :)

lördag 2 april 2011

Ny typ av film

Oj vad jag INTE har bloggat i veckan... Kombon av att det inte hänt så mycket + att jag slocknat i stort sett så fort jag kommit hem efter jobbet/stallet har gjort att jag inte ens slagit igång datorn hemma...

Men har funderat lite på vad jag skulle kunna skriva om mer "kontiunerligt" i bloggen förutom uppdateringar.
Det var någon som gärna ville att jag skulle skriva om lite olika "småtips" i dressyren bl.a. Kanske ska göra det. Alla har ju sina erfarenheter så det skadar ju inte att dela med sig av sina :)

Nu har jag iaf (bättre sent än aldrig) satt ihop LA:4-filmen från förra helgen.

Den är lite annorulunda gjord, då jag har satt ut alla poäng som vi fick under tiden som filmen rullar.
Jag vill försöka få fram helheten lite bättre än att bara publicera en slut%. Jag tycker själv att man får en bättre förståelse för varför man fick en viss % när man får se alla poängutdelningarna.



Vad tycker du?
Är det bättre och roligare när man får se poängen??