onsdag 28 september 2011

Galoppjobb

Suck, överföringssladden till kameran (film) är paj, så måste skaffa en ny innan jag kan ladda in filmerna från tävlingen i söndags :/ Inhandlas snarast!

Idag var Ina och jag ute på en långgaloppstur på Militärvägarna. Hon var glad, mjuk, energisk, lagom pigg med mycket ork och vi körde på i olika tempon, takter m.m. Jobbade henne lite på en äng, mycket fin! Hon tyckte detta jobbet var riktigt kul och hon var rätt svettig vid hemkomsten = super!

Var på Hööks efter jobbet idag.  Grunden var att köpa ett nytt stallthermotäcke (de har 15%-rabatt på alla täcken just nu), ett par nya bruna ridskor och ett täckesknäppe, när jag såg schabraket med stort "S"!

Tyckte det var assnyggt faktiskt och Ina klädde väääldigt bra i det :)

Me like the schabrak :)

Puss!

Dialog vill också vara med på kort :)

söndag 25 september 2011

Bildbomb fr tävling

Idag har jag två känslor från tävlingen:

1) Besviken!
2) Superglad!

Lite udda att känna dessa två om samma tävling och om samma häst... Det som jag är besviken över är att Ina idag först var ruskigt spänd i första programmet, sen i andra när hon blivit så pass genomriden att hon inte längre kunde spänna sig på banan, istället drygar till sig så förbannat mycket så hon står emot, trycker ihop sig, går inte fram i skritten, hackar helt utan anledning! Supersynd, för så som hon gick på framridningen till MsvC:2, så bra har hon nog aldrig gått tror jag... Så jävligt surt helt enkelt. Summan blev 54% i båda MsvC-programmen (som iofs är en höjning av "lägsta-nivån" sen tidigare i den klassen...)

Jag är däremot superglad för att alla rörelser och programdelar i MsvC har inte Ina känts helt befäst i innan utan haft en del problem och varit "under utbildning". Idag visade hon istället att ryggningen är på GOD VÄG, samma med bakdelsvändningarna (framridningen) och framförallt att den förvända högergaloppen nu också är lika befäst som vänster!! Hon klarade båda högra förvända galopperna i programmen, och failade i vänster (!) pga hennes spänd/drygheter tyvärr. Och det var inte för att hon inte orkade med dem eller klarade övningen. I MsvC:1 sprätte hon till med framfötterna på RAKSTRÄCKAN EFTER SJÄLVA FÖRVÄNDA BÅGEN..... Suck! Svårigheten var ju redan över liksom! Men hon visste inte vart hon skulle ta vägen då vi red mot den "läskiga" läktaren så hon studsade till m fötterna och poff hade hon bytt i fram.... Annars brukar hon gå som ett rinnande vatten i alla vänsterövningar, som öppnorna. Men idag tror jag inte hon gjorde ett enda steg i vänsteröppna.

Det var dock bra domare tycker jag, för båda skrev typ "spänd för dagen" och "kommer då ej till sin rätt fullt ut idag", så de förstod att hon inte är så där egentligen.

Så tålmodig och ibland drygt positiv som jag är så försöker jag se på alla de positiva sakerna från idag, att hon nu är fullt utbildad till msvC och försöker sen att göra henne ännu mer ridbar för att undvika såna där dryga moment på banan.... Det går liksom inte att träna hemma mot spändhet på tävling :( ....

Filmerna kommer imorgon, för jag vill lägga ut poängen i filmerna på en gång, så att man kan se var och varför vi fick en viss poäng. Har en bildbomb från framridningen så länge, Moa som fotat :) Det var ju på framridningen hon var så sjukt sjukt fin idag, så here they are:





Bakdelsvändning


Trycket i bakbenen!

Även här trycket i bakbenen :) !


Förvänd galopp




Travökning, med min nya lätta sits :)







lördag 24 september 2011

Tidig avfärd imorgon bitti...

Imorgon ska vi ända till Surahammar som ligger ca 1,5 mil väster om Västerås, så det kan ta mellan 1,5-2h att köra dit.
Vår starttid är 9.19, alltså kommer jag och Moa + häst åka från stallet kl 6.15, tjohej!! Dressyr är inget för morgontrötta kan man lugnt konstatera... Tur att jag är van å gå upp kl 5 :)

Nu är iaf Ina badad på de delar hon inte haft täcke på sig, alltså ben, hals och huvud. Övriga kroppen har inte den blanka pälsen försmutsats eftersom hon alltid har sitt tunna regntäcke på om dagarna i hagen. Så nu sover hon gott med hårda knoppar i manen :)




Det ska bli kul att rida MsvC igen då det var innan sommaren sist som vi red dem klasserna och MYCKET har hänt sen dess. Förhoppningsvis kan vi förmedla det på tävlingsbanan också då det nu går mycket bra på träningarna :)

Nu blir det stövelputs, kandarputs framför TVn, sedan sova sova sova. Håll en tumme för oss please! Är ni intresserade kan man följa tävlingens onlineresultat på Equipe, klicka på följande länk:


onsdag 21 september 2011

Sjukt duktig häst!

Red Nina-träning ikväll och det gick suuuuper! Ina var såå fin!!

Red på kandaret, längesen nu, men hon jobbade på som 17 ändå.

En hel del förvänd galopp som hon gjorde över förväntan bra, skolor där hon verkligen kom igenom, lite ryggning (det tar sig), och i travökningarna på slutet fick jag en "aha-upplevelse" då Ina gjorde de bästa ökningarna någonsin! Allt jag gjorde var att luta mig lite mer framåt än annars och då vart hon mkt friare i ryggen :) Tokfin tös helt enkelt!! Ska bli kul på söndag att rida två MsvC-klasser!

Nu ska jag åka hem, för imorgon ska jag på Kick-off med jobbet i två dagar till södra Stockholm, blir as-sköj att få göra nåt annat :)

Byyye!

tisdag 20 september 2011

Knashäst

Efter tävlingen på lördagen gav Ina sig själv "semester" då hon vägrade låta sig fångas av de stackars kvällsfodrarna både lördag och söndag.... KNASHÄST!!

Aja, spelade inte så stor roll, hon hade både täcke och kompisar och tydligen så var det väldans kul ute :)

På kvällen var det ett nytt zumbapass som var lika kul och svettigt som vanligt!

Kan meddela sen för er som tävlade på UVFK:s lokala hopptävling 11 september att jag väntar på deras equipe-fil så att jag ska kunna matcha upp ekipagen med bilderna.
Nu har det gått mer än en vecka sen tävlingen var, så jag gör så att jag laddar upp bilderna ikväll med manuell ekipageinmatning, alltså att jag själv skriver in häst, ryttare och klubb på bilderna.
Inga mail kommer kunna skickas ut då, men det går bra att söka upp bilderna då du söker på antingen ryttarens- eller hästens namn.

Man söker upp bilderna (från ikväll) här:


söndag 18 september 2011

Vecka 38

Vill ha en bättre överblick på vad som står på schemat under veckorna, alltså sådant som inte är fullt vanlig "vardag".
Så från och med nu kommer jag att göra bildveckoscheman :) !

Så här ser min kommande vecka ut:

lördag 17 september 2011

Hopptävling i Tierp

Rolig, solig och kort tävlingsdag i Tierp tillsammans med Ina och min kära mamma som ställde upp att åka med då jag hade lite groom-kris :)

Jag har bara en sak att säga: SHIT VILKEN ARBETSMYRA TILL HÄST JAG HAR!!!!
Okej, hur sööööt blev inte Ina med Scapa-luvan :) ?
Hon var helt suverän trots att det var juni senast vi tävlade hoppning! Lagom pigg, lagom taggad, otroligt uppmärksam på mina hjälper och hon hoppade stora fina språng med ryggaktivitet. I 1m kom vi ibland stort på de stora oxrarna och hon bara tog i och flög över :D Shit vilken känsla! Sprången syns rätt tydligt i filmen haha :)

Summering:

90 cm- Alla hinder hade nåt "läskigt" i sig, så lite lite stod hon emot på vissa utan att egentligen tveka. Men på näst sista oxern petade hon ner eftersom hon stod emot en aning, men i övrigt mycket fin! 4 fel

1m- Stora oxrar och tekniskt svåra vägar med väldigt KORT maxtid (jääättemånga som fick tidsfel i grunden trots bra galopp och normala vägar....) så jag tänkte att vi startar, men jag tänker inte "tvinga" henne i nån situation med nån stor oxer och så vidare... Dock så hoppade hon som en gud och WOW vad hon tog i ibland :D All ork fanns hela rundan vilket inte har varit fallen i tidigare 1m-starter. Vi rev en oxer och på den hoppade hon jättehögt uppåt i språngkurvan, så jag tror att hon missade att det fanns en bakbom med...

Här kommer film tätt följt av mini-bildbomb :)






Det lustiga är att det var det här hindret vi rev ;)




fredag 16 september 2011

Ligger efter i allt :(

Gud vilken vecka.... Känns som jag inte hunnit någonting och att jag ligger ett steg efter hela tiden... Håller på med att få in en speciell fil från hopptävlingen jag fotade på så att Equipe kan lägga in tävlingen i sin databas = jag kan då ladda upp bilderna. Det är därför det tar tid :(( Men jag tror att ni som tävlade och blir "taggade" i bilderna kommer att få ett mailutskick med vilka bilder ni fastnade på sen när de ligger ute.

Försöker sammanfatta veckan:

Måndag- Blev ingen träning pga att bilen behövde åka ut på andra ärenden. Hoppade lite smått hemma istället. Redigerade bilder

Tisdag- Moa hade Ina, jag for iväg och höll i en träning och på kvällen var jag med på mitt första zumba-pass vilket var svårt men såå kul! Fick höra på kvällen att min knäppa häst vägrade att låta sig tas in av kvällsfodraren... Så hon fick sova ute i hagen med Spittan och Silla helt enkelt. Hon hade sitt regntäcke på så det gick eg ingen nöd på henne ;)

Onsdag- Jobbade länge med bilderna efter jobbet (är lite drygt att jag än så länge bara kan göra det hemma i huset och inte i lgh), sen red jag lösgjörande arbete på kvällen på ridbanan i hoppsadeln. Ina kändes fin och lyhörd! När jag hämtade in henne från hagen såg hon lite skamsen ut sen gårdagens "jag vill inte in"-grej. Såg ut som att hon typ sa "Jag hade inte tänkt att vara ute så häääär länge :/"...  Låt dig fångas då knashäst :P

Torsdag- Eg. en Moa-dag, men stackarn har blivit sjuk. Vi hade 3 timmars förberedande arbete inför nästa veckas Kick-off så jag fick då jobba över till kl 17. Gasa hem fort som fan, göra iordning allt i stallet, hästen fick vilodag och sen skynda hem för att hinna till andra zumba-passet! Den här gången var det ÄNNU jobbigare eftersom jag nu kunde stegen ganska bra och då tar man i så mkt mer haha! Men jag är sjukt biten av zumba nu! Hoppas det kommer fler tillfällen som jag kan träna detta :)

Fredag (idag)- Slutar 15.30 och kl 16 kommer hovslagaren, men jag hinner precis ändå. Sen blir det trim av häst inför imorgon då vi åker till Tierp och hoppar 90 cm och 1m, första hopptävlingen sen juni, så det blir mest på "lek" :) Ska bli kul iaf!! Då kommer Inas utvecklade prinsess-outfit att bäras för första gången :D Bla. med Scapa-luvan:

Så håll tummarna för oss imorgon, kan gå hursomhelst. Hästen kan vara tittig, eller glad, eller ja vad som helst ;) Ni kan iaf följa tävlingen på Equipe-online här.


söndag 11 september 2011

Tajt helg

Innehållsrik helg trots att jag inte tävlat.

I lördags körde jag till Frösåker och dömde en dressyrtävling på förmiddagen i SOLEN och därefter hoppade Moa för mig med Ina.

På kvällen var det först trevlig förhak hos mig i lägenheten med Becca och Lovisa för att sen dra till nyöppnade Whiteclub där jag träffade ännu mer folk jag kände, så lyckad kväll! :)

Lite trött på söndagsmorgonen dock när jag gick upp klockan 8 efter att ha gått och lagt mig kl 5..... Men men.

Fotade idag på UVFK:s hopptävling och jag hade TUR MED VÄDRET! De hade varnat för regn hela veckan på söndag, så jag var så tacksam över att det inte kom en enda droppe :)

Bilderna blev överlag bra och de kommer upp väldigt snart på Equips hemsidan precis som vanligt.

Imorgon är det träning för Nina med prinsessan igen och då kommer hon vara piggare i bena eftersom hon inte tävlat i helgen :)

Efter förra veckans träning :)


fredag 9 september 2011

Nytt traderafynd!

Har inte kunnat uppdatera nåt mer sen tisdags efter träningen eftersom jag inte har varit hemma i huset där mitt internet är för tillfället. Jag jobbar dock på att få hem mitt egna internet till lägenheten, ska bli sååå skönt!

Igår hämtade jag iaf ut Inas nya tävlingspannband som hon ska ha på kandaret.
Köpte det på Tradera (helt oanvänt) för en billig penning, oj var den sidan är bra!!

Pannbandet ligger hemma i köket och är inte fotat än, men här är annonsbilden:

Det som är längst ner är mitt :)
Ikväll ska jag nog hoppa lite med fröken, var ett tag sen nu!

Min helg ser ut som följer:
Imorgon åker jag till Frösåker för att döma deras KM i dressyr och på söndag ska jag fota på UVFK:s hopptävling, som alltid genom Equipe.

Någon som ska dit och tävla? Var inte så många starter, så det jobbet lär gå fort.

måndag 5 september 2011

Filmerna

Gaaahhh, helt kaotisk dag på jobbet idag! Är tvungen att börja jobba kl 7 nu ist för kl 6 vilket kändes jättekonstigt... Allt blev helt fel. Slutade med att jag fick jobba över 1 timme pga panik fast jag egentligen inte får jobba över ens....

Nu har Väsby lagt in resultaten från tävlingen igår hos Equipe-online! De fanns inte där från börja nämligen :) Resultaten hittar ni här

Här kommer filmerna från gårdagen. Jag har protokollen i stallet, därav har jag inte skrivit in poängen som jag brukar, men jag fick nyss en kommentar om att det är så intressant när jag lägger in poängen, så jag lovar att jag ska "uppdatera" filmerna imorgon med poängen, så de kommer i ett eget inlägg :)








söndag 4 september 2011

Scoooore!

Häst- Ridbar, mjuk, mestadels avslappnad, glad och arbetsvillig!

Ryttare- Fokuserad, skadad, förväntansfull, skavsårig och taggad!

Jag, Moa och Ina hade en jättelyckad och rolig tävlingsdag i Väsby i perfekt tävlingsväder där det var många startande ekipage.

LB:2- Jag var sååå nöjd med Ina efter den här ritten, för hon var så fin och sammarbetsvillig, mycket mer än vad hon brukar vara i ridhus. Några smågrejer som något släng med huvudet blev det ju såklart, så långt ifrån ett "felfritt" program, men vi belönades med fina 67,3% och med det kammade vi hem


SEGERN
 av 39 startande ekipage!

LA:4- Vi fick jättebråttom med framridningen, för vi startade som nr 2 i klassen och prisutdelningen tog jättelång tid pga att ingen kom med rosetterna, så vi fick stå jättelänge å vänta. Det var Ina och en grå häst där inne då och båda stod och sov, haha vilka prisutdelshästar ;)
Till denna klass var iaf målet uppsatt: KLARA BÅDA FÖRVÄNDA!
I just LA:4 har hon aldrig klarat högergaloppen (det är ett svårt galopprogram i den klassen) så vi har lagt ner mycket jobb för att hon ska stärka sig där. Och idag så klarade hon den!! Woho! Travprogrammet kändes helt okej! Relativt avslappnad och jobbade på, även bakdelsvändningarna blev godkända :) Även överlag så gick galoppen bättre än vad den brukar i det programmet där vi bl.a. fick två 7or på båda 10m-volterna i galopp och vår första 7:a i en förvänd programdel!!! Ryggningen har vi inte kunnat utveckla bra än, och den gick som vanligt (motvilligt), men rätt galopp fattades och en fin fattning dessutom!
Ett av mina mål detta år var att Ina skulle få 60% i de högre LA-klasserna och trots några "missöden" så fick vi just 60%!! Hennes nya rekord i LA:4a som aldrig förr har gått riktigt bra m resultat på 51-55%... Vi blev inte placerade, men oj så nöjd jag var över finaste prinsessan idag som verkligen höjt sin tävlingsnivå!!

Båda filmerna kommer imorgon :) Här är lite bilder så länge som bästa Moa tog med lilla digitalkameran då systemkameran låg hemma i lägenheten..:








 

lördag 3 september 2011

Tävling imorgon, fortfarande haltandes

Drygt drygt drygt!
Jag vart ju bättre i fotleden i fredags då jag inte ens behövde ha bandaget, men nu gör det så ont igen så kunde inte rida idag. Ina får helt enkelt vila sig i form till morgondagens tävling ;)

Jag kommer självklart rida imorgon även om jag fortfarande har ont, vägrar missa en sån trevlig tävling som den i Väsby pga en stukning...! När man tävlar har man ändå så mkt adrenalin i kroppen, så smärtan kommer inte tillbaka förrän man är klar ändå så x)

Haha, närå, men har scannat igenom programmen nu, LB:2 och LA:4, kom ihåg båda bra.

Så håll tummisarna för oss imorgon, bästa startiderna har vi fått iaf!!