måndag 31 oktober 2011

Ninaträning

Åh så bra det gick på träningen idag! Förra gången för 2 veckor sen ryckte hon att allt var jobbigt och stod mest å studsa för hon var så förbannad. Och som alltid m Ina så behöver hon få avreagera sig första gången jag ställer krav på en ny nivå , sen vet jag att allt kommer vara okej, vilket också nu var fallet :)

Vi jobbade bl.a skolor i både trav och galopp, början t piruetter, samlingar (som hon gjorde sååå bra!) och ö.g.

Moa var med idag så hon har filmat lite m digitalkameran som jag ska klippa ut godbitarna från :)

söndag 30 oktober 2011

Effektiv söndag

Ujuj vad mkt nytta som hunnits med idag!

Gick upp vid 10 som visade sig bli 9 pga klockomställningen. Efter att ha diskat och städat undan efter gårdagens förfest så gav jag mig av på en löprunda längs Fyrisån, fram och tillbaka t Kungsängsbron vilket var 4 km som mina knän och fotlederna nästan orkade med hela den biten! Det går framåt :)
Sen vart det handla på Hemköp, laga lunch (tonfisksallad), tvätta och städa ur kylen + diska hyllorna.

Så tänk vad en hästtjej hinner med på en ledig söndag ;)

Nu på kvällen har jag med hjälp av Moa haft intag av hästarna och sen blivit utfodrad av mina föräldrar haha.

Så en härlig ledig helg har det varit!

lördag 29 oktober 2011

Lösgjörande

Red galoppjobb på banan i lägre och djupare form. Blandade rakt spår, böjt och förvänd. Kort men intensivt pass, ca 15 min jobb. Jag föredrar det istället för att slita ut hästen genom att harva runt på banan varv på varv m samma saker.
Om Ina går kort tid men intensiteten är hög är hon väl genomarbetad och samtidigt inte för trött av mjölksyra.

Vi fick en nyharvad ridbana för oss själva sååå najs :)!!

Lördag äntligen

Sitter och äter frukost med mina föräldrar och har kvalitetstid med Leo.

Senare blir det dressyr eller hoppning m prinsessan :)

torsdag 27 oktober 2011

Galoppintervall

Igår körde Ina rodeo när jag skulle ta in henne, så det fick bli galoppintervallträning idag vilket uppskattades!
3 längre galoppsträckor i olika tempon och hemsträckan varvade vi supersamlat och lite ökar fast under jobb.

Svettig och nöjd häst! Ina är en glad dressyrhäst eftersom hon får göra massa olika skoj :)

Vi syns bra då vi är ute; ridtäcke, jacka, armband och boots i reflex :)

Söta reflexboots va?

onsdag 26 oktober 2011

J#*^¥a kamerasladd...

Vi har installerat in nya Windows i alla datorerna och nu är filmöverföringsprogr helt fucked up :( jag har firewire-anslutning i min nya laptop så ska försöka där ist. Jag har ju inte ens fått se filmerna fr helgen än :((

Jag kollade resultaten fr Lurbo i LA:3an eftersom jag inte visste vart vi hamnade. Kom ni ihåg att jag skrev att om inte Ina hade busat och lurat mig i första galoppbågen så skulle vi förm fått 6 p till. Gissa hur många poäng som fattades för att vi skulle blivit placerade? 6 poäng....... Vi kommer närmare och närmare en placering i en högre LA-klass nu.

Här är en bild fr framridningen i söndags som Moa tog. Jag gjorde en chansning m vilja inställningar som skulle passa i ridhuset och m lite ps efter så blev ljuset ok. Tyckte prinsessan var fin på bilden :)

tisdag 25 oktober 2011

Sjuk

Fy vad värdelöst det är att vara sjuk!

Började igår med feber och huvudvärk som idag kryddades på med illamående...
Så jag kunde inte träna för Nina igår vilket är surt!

Dagens bild blir på Sigurd som vägrar lämna sina älskade skottkärror...

söndag 23 oktober 2011

6a i första klassen

Vi kom 6a i LB:3an av 40 starter, kul kul!

Till LA:3an red jag fram va 35 min vilket är ca dubbelt så länge mot annars för att kunna få bort överskottsenergin som hon nu skaffat sig ;)
Det räckte dock inte... Hon var SÅ PIGG men nu var det ju mer tekniska delar så hon fick tänka lite. I galoppen kändes det som hon fått dynamit i rumpan och hon gjorde en fuling då vänsterförvända bågarna startar på direkten efter fattningen. Hon kastade sig fram och bytte :( så vi fick göra förvänd fattning mitt i bågen som hon grejade faktiskt. Det var den grövsta missen, i öv var det mest helheten tyckte jag då som blev för okontrollerat. Men återigen var det tydligen bättre än min känsla då vi fick 61,3% :)
jag räknade ut att om vi inte hade haft det onödiga bytet hade vi fått ca 63,6%... tänk vad EN MISS kan göra!

Är hemma igen nu. Klassen slutar om 2 h ca så ska ringa t sekr sen och kolla hur det ligger till. Liten chans t plac tyvärr men jag är ändå mycket nöjd! 2 st LA;3or i rad har vi fått nästan 62% :)

Jag har också beslutat idag att fr.o.m. nästa år ska Ina inte längre gå LB-klasser, hon har kommit så långt att hon tycker ridvägsklasser är tråkiga så då är det dags att höja en nivå. Så LA och MsvC med kvalförsök t MsvB ska vi köra på nu :) för i vinter ska vi börja träna byten! :D

Filmerna kommer imorgon då jag tränar sent och kommer vara hemma några timmar på kvällen.

Så resultat idag:

LB:3 = 65,8% 6a

LA:3 = 61,3% ?

Rapport efter LBn

Annorlunda tävlingsdag då jag nu sitter i mitt kök och har en hemmalunchpaus i 2,5 h ;)

Ina var HELT avslappnad på "hemmabanan" (träningsridhuset) vilket var super! Dock har hon blivit så duktig nu att hon tycker LB-program där det inte ingår något tekniskt, har blivit för tråkiga.... Så hon hittar på egna saker istället haha.
Direkt efter var jag besviken eftersom det kändes som att vi fick missar i alla delar pga hennes små påhitt, men tydligen lyckades jag dölja det värsta för vi fick 65,8% och låg på andraplats då vi åkte från Lurbo.

Det är 40 st med så har vi tur blir vi placerade :)

Kl 13.30 åker vi tillbaka för ev prisutd. och sen 15.15 startar vi LA:3an.

lördag 22 oktober 2011

Redo

Idag har jag sålt mina svarta veredus-framskydd, superbra! Ska ta tag i alla mina grejer jag ska sälja snart.

Tog fram ett räcke idag och hoppade det varvat m galopparbete på banan inför imorgon på lurbo. Glad och fin var hon! Hoppas hon kan slappna av imorgon :)

Vi startar kl 9.30 och 15.15 imorgon så jag är SÅÅ tacksam över att tävlingen är på lurbo (vilket ligger 10 min fr stallet m bil) så jag kör hem Ina direkt efter LBn så får hon stå hemma i sjukhagen/boxen och mysa ist för i transporten mellan klasserna.

Så här söt och extremt icke rymningsbenägen är prinsessan medan jag plockade fram hindret :)

fredag 21 oktober 2011

Fredag äntligen...

Snart är veckan slut äntligen, vart en jobbig en känslomässigt.

Ikväll ska jag iaf få träffa de mest underbara finaste personerna som finns, längtar <3!

I onsdags körde jag igenom ett pass med Ina på banan i hoppsadeln. Sitter gärna i hoppläder och rider dressyr mellanåt. Både för att jag ska tvingas jobba mkt mer för att kunna komma ner till arbete med sätet som man annars får typ gratis av en dressyrsadel men också för att Ina ska vilja arbeta lika ordentligt utan att ha 5 m långa dressyrben som rår om i varje sekund.
Tycker detta är viktigt så hon inte blir stum och ouppmärksam på mig.

Vi körde lite som på träningen, skänkelvikningar och förvända övningar inför lördagens LA:3a.
Jag fattar inte hur hon har kunnat bli så fin i förvända, helt amazing! Nu rider jag ganska mkt förvänd och lite svårare tvära svängar så jag sätter henne på prov så att det inte alltid blir det lättaste grejerna. För om vi kommer till en svår och spänd punkt i förvända i ett program, då måste hon kunna tycka att allt är lätt så vi tar oss ur den delen bra ändå.

Igår och idag hade och har Moa Ina. Hur mycket jag älskar min häst och det vi gör så är det ändå alltid lika skönt att få lite ledigt. Tror de flesta förstår vad jag menar...

Om en timme blir det kiropraktorn. Här ska knäckas kotor och ben.......

tisdag 18 oktober 2011

Pokalerna på plats

Fy fan vilket äckligt regnhöstväder det varit idag! Ina hade sin vilodag idag så vi slapp ge oss ut iaf :)
Jag fick hämta in en blöt sessa från hagen och stå å pyssla och torka m handuk där hon inte haft täcke.

Nu har jag tagit hem en del av mina lokala och regionala pokaler till lgh och placerat på ena hyllan så nu känner jag mig ännu mer hemma. Att få in "mig" in i inredningen är jätteviktigt för mig :)

Börjar likna nåt??

måndag 17 oktober 2011

Dressyrträning för Nina

Hihi idag var Ina lite förbannad på träningen i vänstergaloppen. Alltid när hon kommer t nästa steg i sin grundsamling och utbildning blir hon ett litet sto ;) mellan då hon tryckte ut rumpan i väggen för att det var jobbigt så gick hon jättebra! Och förvända galoppen, både Nina och jag höll på att tappa hakorna... Jäklar vilken skillnad det har blivit bara på några veckor!! Så kul!

Sen även diagonalskänkelvikningarna och många travökningar som vi börjat öka lägstanivån på :)

Idag på premiären av Inas nya rosa blingbling tog vi även på de matchande lindorna samt det grå schabraket m rosa kant. Flera på träningen som tyckte det var jättefint :)

söndag 16 oktober 2011

Fin höstdag

Red ut i solen iklädd jeans och gympaskor i hoppsadeln, slapp skön söndagsstil helt enkelt. Ina fick galoppera av sig på flera raksträckor vilket hon behövde. Vi stannade sen till på en fint slagen äng och jobbade henne i samlad galopp, skitfin! Red även förvänd i båda galoppera lika samlat och utan långa dressyrben eller sporrar så jobbade hon på som bara den jättesamlat!

Imorgon är det träning för Nina igen och jag ska ta på kandaret då tänkte jag.

Idag tog jag på det nya pannbandet på kandaret och det blev hur snyggt som helst m rosa blingbling!
Försökte fota det men m lampsken syns inte det rosa alls så får ta en bättre bild imorgon :)



lördag 15 oktober 2011

Bilder fr Solna 2 okt (hopptävlingen)

Det har hänt så mkt skit i veckan och jag har knappt varit hemma i huset (där bilderna finns) och har ju inte ens laddat upp dem från Solna-hoppningen :(
Nu har jag iaf skaffat en ny laptop ÄNTLIGEN som jag tar till lägenheten idag. Min gamla laptop har i över 1 år varit paj i bildskärmen så att man i stort sett får epeleptiska anfall av att titta på den....

Här är bilderna från Solna:

Vi posade lite i bokskogen :)
<3
Framhoppning
Sötnosen hoppade mig nästan ur sadeln...

måndag 10 oktober 2011

Ninaträning

Idag har jag fått kiropraktorvård, fy fan vad det knakade! Nu ska jag tydligen ha lika långa ben igen vilket jag inte haft sen jag var 12 år...

Träning för Nina ikväll och Sessan går så sjukt jäkla bra nu!! Mkt samlingar med skolor och sån fin förvänd på ett fyrkantspår, påverkbar och kunde rakställa sig i hörnen MED samling :)! Nina sa att det var det bästa Ina gått på träningarna!

Idag hade vi de nya Sverige-lindorna tillsammans med mitt blå lamicell-schabrak.

söndag 9 oktober 2011

Film LA:3

Filmen är färdigladdad, men eftersom jag inte fick in den i movie maker så fixar vi poängen i skrift istället :)
  • Inridningen- 7
  • Mellantrav- 7
  • Skänkelvikn- 7/14
  • Vänd rätt upp, volt- 7
  • Volt- 6
  • Skänkelvikn- 6/12
  • Mellantrav- 6
  • Skritten- 6
  • Fattning- 6
  • Serpentiner, förvänd- 6/12
  • Mellangalopp- 7
  • Fattning- 5
  • Serpentin, förvänd- 6/12
  • Ökad galopp- 6
  • Uppridningen- 5
  • Halt- 5 (Vilar hö. bak, typiskt Ina haha)
Allmänt intryck:
  • Gångarter- 6/12
  • Framåtbjudning- 6/12
  • Lösgjordhet- 6/12
  • Ryttarens sits och hållning- 6/18
  • Korrektheten i uppvisn.- 7/14


lördag 8 oktober 2011

LA:3 i Stäket

Sara hade vaknat halv 5 imorse och kunde inte somna om så hon var i stallet halv 6. Så kl 6 får jag ett mess där det står att jag inte behöver skynda mig för prinsessan var redan klar ;) Sara hade spånat ur svansen, putsat hovarna, smygklippt bort tussarna i öronen (som är väldigt opopulärt haha). Så Ina var i stort sett klar att åka när jag kom :D Bästa Sara!!

Ina var fin i mini-ridhuset t framridning och kunde slappna av rättså bra på banan. Men framförallt var hon ridbar och påverkbar igen!
Vi fick inga grova missar, bara smågrejer. Hon klarade även båda förvända bågarna idag :)

61,7% och nytt "rekord" i LA:3 för Inisen <3

Filmen är fr Saras kamera och den ville inte läsas i Movie maker så den är asstor å kommer ta nån timme tills den är ute på youtube.
Här är lite bilder så länge på oss och min rosa bandet-kavaj så kommer filmen i nästa inlägg idag :)

fredag 7 oktober 2011

Fixad och klar!

Red Inisen idag första gången sen knäjoxet och kan ju säga att det går bättre att rida än att gå ;) tur det!!

Vi tog en galopp t sommarhagen å tillbaka som uppvärmning, sen lite skänkelvikningar samt förvänd galopp, kändes fin! Imorgon LA:3 i Stäket och bästa Sara åker med!

Nu i oktober är det Rosa bandet-månad så Ina och jag känner att vi smälter in bättre just nu ;)

Nu har hon de ROSA snoddarna samt att jag bär ett rosa band på min kavaj :)
På bild nedan är också vår outfit idag. Jag lite färgglad i höstmörkret och Ina hade mitt favvo-schabrak från Lamicell :)



Snyggaste lindorna!

Åkte hem fr jobbet igår vid 13-tiden för mitt onda knä gjorde så att jag blev illamående... Är hemma idag också och vilar å aloeverar och illamåendet är borta, skönt! På måndag ska jag t en kiropraktor och få en tid hos Uppsalahälsan som tar mitt problem på allvar! Vårdcentralen gav mig rådet att knapra Ipren helgen ut och hoppas att det går över.…

Som uppiggande så har mina benlindor från Exclusive Horsewear nu kommit och de är SÅ SNYGGA!! Eller vad säger ni?? ;)

onsdag 5 oktober 2011

Knäna :(

Ända sen i lördags har jag haft ont på ett annorlunda sätt i knäet mot vad som brukar vara vanligen. Nu är det dessutom högra som jag normalt brukar klara mig bra med. Detta känns inte som att det sitter i lederna som annars utan ist i benet, skelettet... Gått omkring med en filt lindad hårt runt knäet på jobbet för att få värme å stöd vilket sett rätt kul ut, men nu får det räcka, jag åker in för koll imorgon.

Gillar inte att gå t läkare eg för de har aldrig tagit mina led- och knäproblem på allvar :/ trots att jag har haft samma problem sen jag var 3 år..... Så hoppas de kan engagera sig bättre nu!

Bäbis fick vila igår och idag pga detta men hon behövde det efter en hård vecka!


Finaste lerhästen <3

måndag 3 oktober 2011

Träning för Nina

Härlig träning för Nina ikväll :) vi red lite ur LA:3an som vi ska tävla i på lördag.

Finast i galoppen där hon kunde samla sig sjukt bra stundtals så Nina blev helt glatt förvånad :) förvända bågarna satt som en smäck! Och diagonalskänkelvikningarna fick bra flyt.

Kvällens outfit:



Nya träningsbootsen, vita dressyrskydden, gröna lamicell-schabraket.

söndag 2 oktober 2011

Tävlingsrapport!

Så, nu har jag bytt min firewire-anslutning till den andra datorn som inte är helt megadryg, så nu har jag fått in både dagens hopptävlingsfilmer samt förra helgens dressyr-katastroffilmer :)

Idag var ju då jag och Ina tillsammans med Astrid iväg till Solna FRK och hopptävlade.

Igår kändes ju Ina som sagt lite trött i fötterna, vilket var desamma i första klassen 95 cm. Hon lydde och hoppade bra, men hennes vanliga tävlingsfjong i fossingarna var inte där... Vi fick med oss en svart oxer i grunden, men som sagt, hoppa gjorde hon ändå bra!



Kort till nästa start då jag startade nästan först i 1m. Emellan gick vi alla 3 ut i bokskogen bredvid tävlingsplatsen på en promenad :) Det kommer lite bilder här i kommande inlägg som Astrid tog :) Sen stod Ina och sov typ hela tiden tills jag satt upp haha! Hon laddade tydligen batterierna, för sen inne på 1m-banan var hon helt sig själv igen!
Shit vad hon hoppade igen!! Så fin rytm och fina språng. Jag höll nästan på att hoppas ur sadeln på 2:an t.o.m ;) Och det bästa var att
VI KOM TILL INAS FÖRSTA OMHOPPNING i 1M!!!!

Vi petade dock första i omhoppningen, men hon var så taggad och glad så jag testade att gasa lite vilket hon taggade på som fan och hoppade SJUKT fina språng med såna avtramp!
Sen klantade jag mig, för glömde till vilket hinder vi skulle till (näst sista), så jag svängde emot i sista sekund på oxern och hjärtat hoppade trots de dåliga förutsättningarna, duktiga du! Vi rev den, men inte så konstigt med den kassa anridningen och den dåliga farten.

Så i mål på 0+8 fel och jag var och är såå glad! Hon hoppar så fint i 1m-klasserna nu så det är ju galet!



Blir alltid lika glad när min underbara häst förvånar mig så positivt fortfarande :) Vilken känsla det var att sitta i sadeln på henne i 1m, wow!!

lördag 1 oktober 2011

Hemma

Nu är vi hemma igen, superrolig tävling!

Vi kom till vår första omhoppning i 1 m!! :D

Nu fixa i stallet, sen hem och uppdatera på riktigt m bilder och filmer