söndag 27 november 2011

KM (hopp) 1m

Yes!!! Äntligen har jag och min pappa lyckats få till överföringen igen med kameran :) så nu kommer filmer från ganska många tävlingar att rulla in i dagarna.

Igår red jag ett galoppkondisjobb med Ina i Stadsskogen. Så pigg och fräsch häst! Hon ville fortsätta springa när vi nästan var hemma efter 40 min jobb ;)

Idag hade jag ju planerat att klippa frökens björnpäls, men bara för det så har det REGNAT hela dan :(( Får försöka på tisdag istället då...

Då kör vi MOVIE TIME och börjar med KM i hoppning (1m) som var förra helgen hemma på UPK. Kändes bra att få till en okej runda med bra språng i 1m efter vad som hände på Lurbo :) Det jag var mest glad över var att hon fortfarande hoppade vatten (som hon lärde sig i våras) utan att titta allt för mycket!

tisdag 22 november 2011

Klippmaskin!

Ojoj, fiin sessa igår! Högerbogen får jag mer kontroll över nu. Vi jobbade mkt m enkla byten varvat m förvänd. Förvända sitter klockrent och de enkla bytena är under utv :) sen fortsatte vi m ryggningsträningen som går framåt! Hon är en riktig surtant när det gäller ryggningen haha ;)

Nina var iaf väldigt nöjd m Ina då hon inte jobbade emot lika mkt som hon gjort senaste gångerna :)
Även travökningarna kändes bra redan på en gång.

Ina har ju sån sjukt tjock björnpäls och blir väldigt svettig under träningarna ( kolla in pälsbilden nedan).
Men idag har jag införskaffat en Klippmaskin, så i veckan ryker en hel del päls :D

söndag 20 november 2011

Kort rapport

Ina var som jag trodde PIGG idag pga för få riddagar i veckan när jag haft halsfluss. Så det var lite andra förutsättningar vi tävlade på idag ;)

I dressyren (LA:1) lyckades jag hålla henne ok i traven där bara 7or och 8or gavs. Detta kombinerades med dynamithäst i galoppen där vi fick nån 2a, 4a mm, så slutsumman blev lite över 62%. eftersom jag är svag efter sjukan så orkade jag inte fullt ut heller, så var mest nöjd med att vi kom t start ;)

Sen byggde vi om t hoppning. Pga för liten framhoppsdel så fick alla i ordning hoppa banan en gång på 70cm som uppvärmning. Sen när det var ens tur fick man hoppa 1an en gång sen startade man efter det. Hon var tittig i framhoppsrundan, men nollade den. I 1m-rundan sen fick vi med oss 2an, i övrigt hoppade hon jättefint, så 4 fel.
Kändes bra att få smma av en 1m-runda efter Lurbotävlingen :)

Så jag och Ina orkade med båda grenarna och med tanke på våra förutsättningar; jag sjuk och svag å Ina aspigg så var 62% i LA:1 och 4 fel i 1m riktigt okej resultat :)

lördag 19 november 2011

Orkade rida :)

Först fick Ina springa av sig i en galopp, sen tog vi några språng på banan. Hade byggt upp ett räcke på m-linjen m 2 st 1,5m-bommar innan som galoppbommar. Ullis var så snäll och hjälpte mig höja :) vi tog ett par språng upp t 1.15m några gånger och hon kändes så spänstig och fin :) så nu är hon iaf ordentligt riden inför imorgon.

Bilderna nedan är på hoppövningen (minus bommarna) och på Sessan som står så snällt i gången ouppbunden när jag knoppar <3

Det blir tävling!

Jag har haft nån typ av hals Orust ända sen i tisdags och i tofsars bröt det ut på riktigt. Däckad med feber och ingen röst...
Drog mig t jobbet på fredagen igen då vi hade inventering på Beauty Planet och det är bara jag som kunde slutföra allt förarbete.
Så jobbade i 13 timmar igår fast jag var sjuk, men inventeringschefen tyckte jag kunde vara hemma idag, såååå skönt!

Jag håller på att bli bättre men igår undrade jag hur jag skulle klara av att tävla på söndag... Men idag vaknade jag av solljuset och kände mig dubbelt så frisk som igår :) så min plan är att rida dressyren och om jag känner mig sämre då så skippar vi hoppningen. Våra KM-grenar körs samma dag nämligen :)

Eg skulle Moa ut och rasta av Ina idag eftersom jag inte kunnat rida ordentligt i veckan, men stackarn har blivit magsjuk :( vi tajmar våra sjukdagar dåligt ;)
Så jag ska ner nu och försöka rida lite utan att "dö".

Jag ser verkligen fram emot dressyren imorgon då jag LÄNGTAT SÅ efter att få rida en LA:1a!!

HOOOOPPAS att fler klubbar tänker ha LA:1or nästa år, för jag lovar, det är jättemånga som vill tävla den klassen! Både de som vill testa på som ög från LB och för oss som vill rida mkt LA.

Please håll tummarna för oss imorgon så hälsan inte sviker :)

måndag 14 november 2011

Ninaträning

Vi tränade för Nina ikväll och jag ville börja få bukt m Inas drygheter i v galoppen. Hon har blivit så fantastiskt rörlig att hon lägger ut ytterbogen och kör in baken, går nästan i sluta. Detta blev mkt bättre idag efter lite "kompromisser" m prinsessan om hennes form ;)

Vi tränade på förvända delarna i MsvC-programmen då vi måste bli bra på de! Även skolorna var riktigt bra idag, faktiskt bäst hittills :)

Vi avslutade m travökningar där hon äntligen hittat takten och balansen så vi jobbar m att öka kvaliteten och en halv länga fick vi till det perfekt! Hon tryckte upp sina bakben i sadeln kändes det som :)

Tänk vad fort fram hennes utv går fick Nina och jag påminna oss om...

På söndag ska vi rida KM på UPK, både LA:1 och 1m :)

En god nyhet är att vi äntligen hittat felet m min videokameraöverföring! Vi hade installerat Windows 7 och överföringsprogrammet klarar inte det. Så inom de närmsta kvällarna kommer det bli

MOVIE NIGHT

eftersom jag då ska lägga in båda dressyrklasserna och hoppningen fr Lurbo!!

Nu blire sängen :) Samma sak för Ina som fått börja ha sitt nya innethermotäcke om nätterna nu bör det är så kallt.

Fin hon är min prinsessa :)

lördag 12 november 2011

Dressyrdomar-clinic :)

Vi kämpar på Ina och jag med all träning, både som ekipage och att jag tränar musklerna på gymmet.

Idag har vi varit till ett ridhus i Rasbo och ridit en sorts clinic för de som går dressyrdomarutb. Vi var ett antal ekipage som red en och en och vi red en programdel i taget så fick domarna diskutera vad som var bra, dåligt samt vilken poäng som bör sättas. Mycket roligt var det! Jag hörde inte allt i detalj vad de sa men jag ska fråga Sara och Ulrika sen som båda går utb :)

Vi fick rida MsvC:1ans förvända galopp i båda varven, enkla byten och bakdelsvändningar.

Jag hade ridit fram ordentligt och hon kändes jättefin :) hon blev dock lite grinig och kom in i passets "jobbighetsfas" lagom till att vi skulle börja visa delarna ;) så i förvända spände hon till, tryckte på som 17 och gick lite på dubbla spår eftersom hennes kroppsdelar försvinner åt alla håll just nu när hon är så rörlig i kroppen ;) men hon gick ändå att reglera och höll förvända bra och stadigt!
Enkla bytena var hon lite förbannad på mig, så när vi visat dessa red jag några fler för mig själv och de blev bättre :)
Bakdelsvändningarna gick helt ok, gjorde några varv efter vi visat de också. När hon inte gissar vad hon ska göra utan lyssnar så gör hon de SÅÅ fint nu!! Tror domarna satte en 7a eller 7a på ena iaf :)

Ina och jag hade en rosa-vit outfit:

Häst:
Vitt schabrak (ryttare=idrottare)
Rosa lindor fr HV Polo
Vita fårskinnsboots fr Eskadron
Rosa snoddar i knopparna
Kandaret m rosa bling-blinget

Ryttare:
Hjälm JW
Tävlingströja rosa fr Kingsland och ovanpå en svart V-ringad tröja
Vita ridbyxor
Petrie-stövlar

Domarna tyckte vi matchade bra och att Ina var väldigt söt :)

lördag 5 november 2011

Snopet

Blev tyvärr en snopen andrastart. Hon kändes ganska lagom, fick göra som innan; gasa på grundenergin lite. Hon fick med sig 3an och 4an pga svajig mellan hinder sen missförstånd om vilket hinder hon skulle till.
Efter det kom en 2-komb. m oxer in riktat mot läktaren där många hade haft problem och stannat ut sig.
Trodde inte Ina skulle bry sig om den, men av nån anl sp nitade hon insprånget, sen utsprånget. Det gjorde att vi fick över 20 fel så jag fick inte end fortsätta :/ surt! Hoppade 1an igen vilket hon gjorde m ett stort luftigt språng, så dags då liksom ;)
Vi har haft problem m 2-komb m 1 galoppsprång mellan förr. Tror hon tvekar för att det är långt mellan och att hon inte ska nå över och när hon står emot ist för att hålla vanligt tempo så räcker hon ju inte. Så det är som en liten ond cirkel.

Men men, det är nåt vi får träna på nu under vintern :)

Jag är ändå nöjd m henne trots komb-incidenten för hon känns så fin och ridbar! Och första klassen var hon ju super med!

Roligast idag var iaf alla fina kommentarer vi fått om vår "prinsess-outfit"! Den som värmde mest var från en tjej som satt på en stor brun häst direkt efter att vi kom ut från 1m-klassen då hon sa;

"Ni är ju definitivt det snyggaste ekipaget på hela tävlingen!"

DET värmde :)

På Lurbo

Sitter m Moa på läktaren och kollar på unghästarna i 0.95m.

Ina var superfin i första klassen! Avslappnad, lydig och lyhörd. Ett pet på näst sista hindret tyvärr, men sånt händer.
Hon är så lydig nu så jag måste gasa igång henne ord så hon inte kör i sin dressyrgalopp, och vi hittade ett lagom tempo. Tror jag ska försöka höja det ett snäpp till nu t 1m.

Over and out :)

fredag 4 november 2011

Redo!

Ikväll har vi trimmat lite gymnastik med ett 80cm-hinder och lite lösgjörande förstås.

Nu är allt putsat, hästen glansig och knoppad i de rosa snoddarna, kameran är på laddning. Så nu är vi redo för hopptävlingen på lurbo imorgon :)

Har sena starttider så kommer blogga mellan de :)

torsdag 3 november 2011

Sporrens kundkväll

Shit va me folk det var ikväll på Sporren!
De hade kundkväll med 20% på allt i butiken så jag passade på att göra fynd på saker jag tänkt skaffa länge:

ÄNTLIGEN köpt ny JW-hjälm, 2079 kr (ord 2599)

4 nya bandageunderlägg fr Schockemöhle, 119 kr (ord 149)

Världens mysigaste flufftröja från HV-polo, 559 kr (ord 699)

Svett/stalltäcke från JW, 639 kr (799)

onsdag 2 november 2011

Film från Ninaträningen

Så, nu har jag slängt ihop lite delar från träningen i måndags.
Anledningen till att jag fått in den filmen i datorn och inte den från tävlingen är för att jag tog med den lilla digitalkameran till träningen igår som inte behöver någon krångelöverföring till datorn. Men jag jobbar fortfarande för att få över tävlingsfilmerna med, de är inte bortglömda!

Det är lite allt möjligt; skolor, galoppjobb, piruettförberedelser, samlingar och självklart lite "matte är du knäpp, det här var ju jobbigt ju!!" ;)

Inget censurerat helt enkelt. För vem är perfekt varenda sekund? Inte jag eller Ina iaf :)