onsdag 30 maj 2012

Lagträning ikväll

På lördag är det final i division III-hoppningen (där jag och Ina egentligen skulle varit med i hela serien). De har inte fulla lag så jag vart "extrainkallad" och ska rida på min gamla tävlingskompis Kalle! När jag fortfarande var aktiv på UPK innan jag köpte Ina, så tränade och tävlade jag Kalle mellan åren 2006-2010, upp till LA:1 i dressyr och 1.10m-hoppning.

Det ska bli jättekul att få rida på honom igen och få uppleva en tävling till med honom :) Ikväll ska vi rida med på lagträningen vilket också blir enda trimningspasset innan lördagens tävling.

Här är lite gamla minnen från våra år tillsammans. Jag växte mycket med denna snälla och fina valack!








måndag 28 maj 2012

Återbesök kliniken

Ja, jag är lite kluven i känslorna efter återbesöket idag. Vi kom dit för att ultraljuda senan, ändå hade de inte sagt nåt tidigare om att såret måste ha läkt helt med skinn överst för att de ska kunna få bra bilder. Det kändes väldigt surt eftersom jag fått göra om mitt jobbschema helt idag och tokjobbat ikväll istället, förberett massor och fått instruktioner om att boka ultraljud efter 4-6v. Nu har det gått 5,5v. Jag valde ändå att försöka med ultraljudet trots att jag fick betala fullt även om det inte blev bra bilder.

Ultraljud
Ina TOKSNÄLL!! Alla veterinärer inklusive ultraljudsvet. berömde henne hur snäll hon var. Han fick trycka på instrumentet rätt hårt rätt på såret och hon stod som ett ljus :) senan såg bra ut ovan o under såret, tjockare precis innan o efter så den håller på att läka fortfarande.

Röntgen
De ville gärna ta fler röntgenbilder för att kolla en sak de såg på ultraljudet. Vi var klara på ultraljudet 11.30 och första tiden var 13.30 så lång väntan (lunch). Även röntgenveterinärerna överöste Ina med beröm hur duktig och snäll hon var! Inget negativt med senan på bilderna.

Skära svallkött
Det sista som gjordes var att skära bort lite svallkött när vi ändå var där. Det var helt knäppt! De skar direkt på köttet i såret med en skalpell och hon kände ingenting! Jag kände obehag dock då blodet rann på rätt bra... Men det blev bra.

Nu ska hon fortsätta stå i sin sjukhage med bandage i typ 6 veckor till, eller tills såret läkt helt, så ska vi tillbaka och ultraljuda igen sen.

Jag saknar att rida min fina häst. Ingen är som Ina! Det påminns jag om varje gång jag sätter mig på en annan häst....

Här är lite bilder från dagen:

Svallkött, myyysigt
Ultraljudsdatorn
Snell hest i Ultraljudsbåset :)
"Konstig "hästtransport" att gå in i"

lördag 26 maj 2012

Glad glad glad!!

Idag har jag jobbat, suttit som dressyrdomare på Dannemoras klubbdressyr i 5 timmar. Kallt men kul som vanligt! Bra m extrainkomst med till veterinärräkningarna....

Senare när jag tog av bandaget så var såret SÅ HIMLA FINT!! läkt så bra att jag inte behöver stänga in det längre utan nu måste det lufta för att torka och bli skorpa. Först blåspray sen plåsterspray som bildar en hinna över köttet så varken smuts eller insekter kommer in!

Ina känner sig snygg m lila ben :)

torsdag 24 maj 2012

Min bäver

Behöver jag säga mer än att Ina behöver komma ut i sin vanliga hage igen? Hon börjar få tråkigt i sjukhagen....

Bokat tid för återbesök t kliniken!

Idag har jag bokat in Inas återbesök till Ultuna. Så efter 5,5 veckor, på måndag 28 maj, ska vi in och bland annat ultraljuda senan för att se hur den läkt. Såret hennes har ju läkt otroligt bra, så vi håller alla tummar att även senan har gjort det med så vi kan få börja komma igång igen!!

Satt häromdagen och tittade på lite gamla filmer från min och Inas start tillsammans. Jag började ju rida henne och startade då hennes utbildning slutet av juli 2009 då Ina var 8 år fyllda (nivån var då på en 3-årings, visste att tygel var stopp och sväng, skänkel var framåt....). Jäklar vad det hänt MYCKET på de här snart 3 åren!! Hon är ju 6 år i år i utbildningsålder, så egentligen så är hon fortfarande en unghäst i ridbarheten och utbildningsståndpunkten. Vårt första riktiga dressyrpass vi har på film är från 6 september 2009, alltså ca 1,5 månad efter att jag hade börjat utbilda henne. Det var vår första träning för Yvonne Sjödin och den träningen minns jag med glädje än idag :)

Tänkte att det kan vara kul att jämföra den filmen mot till exempel den från februari i år från en Nina-träning. Så nedan ser ni alltså skillnaden efter 2,5 års utbildning och arbete :)

Skillnad?



tisdag 22 maj 2012

Royal horse :)

Idag var Inas högra bakben (det som läkt) lite småtjockt. Blir ju lätt så närhon knappt får röra på sig :/ absolut ingen värme så jag tror en natt med back on track-skyddet kommer göra susen!

Idag firar vi att prinsessan Estelle döps genom att prinsessan Ina har sitt Tre Kronor-nosludd ;) sötishäst!!

måndag 21 maj 2012

Gräääs

Bytt bandage idag igen och såret börjar nu krympa :D!!! Kunde tyvärr inte ta bild idag då det var flugor som ständigt ville sätta sig i såret så jag var tvungen att vifta bort dem.

Nu står vi vid vägkanten och tuggar gott gräs :) betar henne för att magen hennes måste vänja sig vid gräset så hon inte får en chock sen då hon släpps i vanlig hage igen. Det är smaskens hälsar Ina!

Bilden blir också "Dagens Ullared" x 2 då både grimman och flughuvan är köpta där. Grimma 59:- (hur många kan bära upp den färgen snyggt??) och den superbra huvan 49:-

söndag 20 maj 2012

Träningstips (avsuttet)

Solen gick lite i moln vid 15-tiden, så jag tog mig en power walk istället :) pga mina dåliga leder har jag inte kunnat löpträna eller jogga utan att tejpa upp hela mig i stort sett, så jag måste ha fantasi för att få till en bra konditionsträning. Under mina power walks brukar jag försöka få upp pulsen lite genom att traska på rätt bra med svingande armar. Man får inte samma effektiva och snabba resultat som med jogging, men det fungerar ändå bra + fördelen att jag inte får ont ;)

Jag vill tipsa om en app jag laddade ner häromdagen. Den heter "Pedometer" och är en typ av stegräknare. Man kan lägga in sina egna uppgifter och sätter man igång den när man ska gå ett pass visar den bl.a stegantal, km, tid, kaloriförbrukning osv. Den är helt gratis och gör gåträningen roligare :)

Här ser vi resultatet av dagens konditionspass:

Lite Roffe-bilder

Ligger och solar på altanen, SOMMAREN är äntligen här :)!!!!!! Ikväll blir det grillning av färsk marinerad kycklingfilé! Hur mycket sommarkänsla är inte det liksom??

Var till Ina imorse och fixade. Gick och plockade gräs i en hink innan jag åkte. Det var omåttligt populärt ;))

Caroline hade fotat lite en av gångerna jag red Roffe. Vissa av bilderna var jättefina så här kommer de!:

fredag 18 maj 2012

Fredag, woho!

Åh vad skönt att fredagens arbetsdag är över! Började 6 och slutade då 14.30. Billös idag så tog bussen hem till stan och gick och småkollade lite i affärer. Så mycket fina SOMMARKLÄDER! Det som är bäst är att i år verkar det vara färg som gäller, äntligen!! Jag älskar färger vilket kanske brukar märkas på min och Inas outfiter. Vi tycker det är tråkigt med bara brunt, vitt och grått. Byter man till rosa, ljusgrön, blå, gul, röd osv så blir det mycket roligare :))

Nu sitter jag i soffan och firar att det är fredag med en burk jordgubbar och tidningen "Träningsguiden". Bra tidning med intressanta reportage och bra tips!

Ja en bra fredagkväll alla!

torsdag 17 maj 2012

Gostid icke att förglömma

Röd dag = ledigt från jobbet! Var till Ina mitt på dagen. Började klarna upp och blev varmt så jag kunde ta av det tunna regntäcket, skönt att lufta :) efter att jag gjort i ordning allt tog Ina och jag en lång gosstund under rykten. Hon älskar när jag stannar upp med borsten och sätter mig på huk så vi kan stå och bara umgås :) hon pular m överläppen i mitt hår och i knäet utan att jag ens behöver klia samtidigt. Min lilla sociala tjej!

Sitter nu och varvar ner i soffan efter första passet på gymmet på 3 veckor. Inas extravård har tagit mycket tid så när jag väl kommit hem på kvällen har jag inte orkat träna. Det var grymt att börja träna igen iaf :) upptäckte också en ny maskin för bröstmusklerna. Nu kan jag inte lyfta armarna högre än midjehöjd ;) bra skit!

Dagens Ullared
- Catago dressyrskydd (fram+bak)
440:-


onsdag 16 maj 2012

Börjar med "Dagens Ullared"

Jag har funderat lite på hur jag ska visa allt jag köpte i Ullared. Eftersom det är så sjukt mycket saker så blir det tråkigt och ett jättelångt inlägg om jag ska visa allt på en gång.

Så jag ska försöka fota en ny grej i stallet varje dag och ha som slutdel av inlägget för att ni ska få ett hum om Gekås hästutbud :) Så här kommer första "Dagens Ullared":

Nosludd Sweden, 25:-

tisdag 15 maj 2012

Såret börjar bli "rumsrent"

Åh vad glad jag blev idag vid bandagebytet! Förra gången hade det bildats en sån fin "köttbulle" som stod utåt lite. Var lite förberedd på att det skulle blivit mycket svallkött av det men idag hade det liksom sjunkit in i hålet och det börjar lägga sig en jättefin yta!

Tänk att man kan bli så lyrisk och euntisiastiskt berättande om ett köttsår, haha, hästbrud liksom :) tror många känner igen sig att man ofta är sedd som lite konstig/knasig av "vanliga" (läs ej hästmänniskor) ;))


lördag 12 maj 2012

Tävlingsdebut m Roffe!

Idag var det då debut för Roffe på dressyrbanan och vi rullade från stallet mot Jump Club kl 06.50= lite trafik.

Väl framme satt det ett rep till infarten av parkeringen. En person åkte upp till Sylve för att kolla om vi kunde stå på ängen eller om den var för blöt efter all regnmängd. Svaret blev att vi skulle stå på ängen så vi körde in där. Efter bara 2m kände jag hur bilen fick jobba hårt och slirade sig fram. "det här kommer aldrig gå vägen" sa jag till Ullis och jag började vända efter ca 50m. Det hjälpte inte, hann knappt svänga klart förrän vi satt helt fast.... Jag gjorde några tappra försök att komma loss men icke. Det var så jäkla blött!! Hur hade de tänkt det här?? Vi, en till transport och en personbil fastnade samtidigt. Planen blev så att vi gick biten till sekretariatet och visade Roffes pass, sen tillbaka, lasta ur Roffe och sen skulle jag försöka ta mig loss. Min duktiga bil jobbade på och vi tog oss ut från ängen och fick köra till grusplanen närmare anläggningen. De andra som fastnat fick bli utdragna av en traktor.... Och bilen sen då. Av allt slirande i lera och väta såg den FÖRFÄLIG UT, heelt täckt m lera och gräs! Usch och blä! Det blev vattenslangen sen väl hemma + ett besök på Preems biltvätt så nu blänker den igen :). Hade dock kunnat tycka att vi hade kunnat fått mer än ett "hoppsan, ja det där gick ju inte så bra" från Jump Club.... Men strunt samma!


Pust, nu var vi på plats och tagga om mot ridning istället! Lite bängel-häst på marken och lite smådryg på framridningen kombinerat med att "fint" hästfolk inte bryr sig om ridhusregler på framridningen, typ som att hålla till höger och att inte skritta på spåret ivägen för andra som travar eller galopperar... Planen var att jag skulle försöka visa upp honom så stadigt som det gick, stå still i halterna utan perfekt form och liksom "smeka medhårs" så han inte blir upprörd och börjar protestera. Jag var lite tveksam till hur det skulle gå, men kl 9 red vi in på banan. Roffe som ALDRIG sett dressyrstaket rörde inte en min och försökte aldrig hoppa dem, puh! Han var lugn och mycket mer lyhörd och samarbetsvillig än vad jag hade trott han skulle vara! Vi lyckades visa upp programmet rättså prydligt utan stora missar. 2 av 3 halter blev inte de bästa men i övrigt mycket duktig! Både Ullis och jag var helt överlyckliga efteråt :D! Duktiga Roffe!!
Nu hade vi nått vårt mål och hoppades nu på en poäng över 50%, så vi blev det ju inte mindre glada när vi hörde poängen; 60% i debuten!!!!


Vi låg på placering länge och hamnade till sist på 5:e-plats med 3 placerade vilket var MER än godkänt bland många fina hästar! De som blev placerade hade alla 63% så det var ju INTE stor marginal till lilla Rolfs resultat :) han är ju 6 år men man glömmer lätt att han bara är 4-5 år i utb.ålder då han bara är riden i ett år!

Film med poäng :)

fredag 11 maj 2012

Blöt förberedelse

Imorgon är det TÄVLING, tjoho! Lilla Roffe ska göra sin debut på dressyrbanan! LB:3 hos Jump Club. Red honom för tredje gången idag och han var riktigt dryg tyvärr :/ fokus på allt annat, drog ur tyglarna i handen på mig i ög och halter mm. Red m korta sporrar idag för första gången (för Roffe) och de gjorde underverk! När han vill lägga av och bryta galoppen kunde jag lägga till sporren lite och han orkade fortsätta. Världens värsta regnväder drog över när jag red, se bild nedan haha.

Förutsättningarna är inte de bästa för imorgon haha; jag kommer sitta på honom för fjärde gången och jan är egentligen inte helt stadig och klar för kraven i LB:3. Men vad ska man göra när hästen måste få komma ut på dressyrbanan å få erfarenhet och det inte finns NÅGRA tävlingar :(???

Så imorgon blir kravfritt, vi vill överleva med en okej känsla och att han inte ska hoppa ut från banan ;) förstår ni den låga kravnivån då haha ;)

Bilder; miss wet t-shirt 2012 och Rolf i kuggknoppen :)

Sårets läkning, då och nu!

Igår bytte jag bandaget igen och mycket nytt kött har växt fram :) ingen grop där längre!

Här är jämförande bilder, från första bytet och nu:

Från början, hål...
Hål...

Nu är senan helt täckt med nytt fint kött! Ev. skära bort lite svallkött sen.

Visst läker det fint :)!!?? Hon måste ha sjukt bra läkkött, det visade hon redan förra året.


torsdag 10 maj 2012

Klippkort på närakuten...

I tisdags kväll begav jag mig till närakuten för tredje gången sen mitten av mars, börjar bli stammis där... Efter att en nagelkant fastnat och dragits bort i lördags har jag en infektion i mitt finger. Det låter inte mycket för världen men det är ungefär dubbelt så tjockt, har en extrabulle bredvid nageln och har så mycket puls att jag inte kan sova :/
Trodde det skulle gå över av sig självt men på akuten sa de att det inte såg bra ut och att det aldrig skulle bli bra av sig självt. Vi testar först att låta fingret ha ett alsolbandage i några dygn. Hjälper inte det måste de kanske skära i fingret eller skriva ut penicillin.

Får se hur jag ska få på ridhandskarna på lördagens tävling haha. Tillräckligt svårt att jobba med när man har fingersättning och skriver på tangentbord hela dagarna ;)

tisdag 8 maj 2012

Filmsnutt med Rolf

Massa problem med filmredigeringen (var t.o.m. hemma i huset, men det hjälpte inte)...

Lägger därför upp en kort filmsnutt från träningen igår så får den ihopklippta filmen komma sen :)

Litet smakprov iaf ;)



måndag 7 maj 2012

Roffe-träning

Ikväll har jag suttit på Roffe för andra gången och vi tränade dressyr på banan. Denna gången kändes det som att jag hittade lite fler knappar och stundtals gick det riktigt bra!

Jag har lite filmsnuttar som jag ska redigera ihop. Jag slängde åt Ullis min lilla digitalkamera så jag får se hur det ser ut och inte bara gå på hur det känns, mycket nyttigt!

Ska försöka få ut filmen ikväll, blir den för stor orkar inte mitt iPhone-internet med. Då får jag ladda upp den hemma i huset imorgon istället. Bjuder på bild så länge!


söndag 6 maj 2012

Lite folk på loppisen

Trevligt arrangemang på Eke idag med hästloppisen! Tyvärr var ca 90% av alla som var där där för att själva sälja massvis av utrustning och det var väldigt få personer som gick runt och kollade på grejerna... Jag fick lite småsaker sålda, men jag hade hoppats på mer. Så synd att det inte var mer folk!

Nu kommer jag istället att fota allt och lägga ut på försäljning på nätet. Jag ville ju helst slippa hålla på med att skicka iväg grejer eftersom jag då måste ta portokostnader och det är så mkt mer jobb, men det får bli så.

Jag kommer definitivt att bland annat lägga ut all utrustning här på bloggen. Här nedan lite bilder från loppisen i min "monter" :)

lördag 5 maj 2012

Hästloppis imorgon!

Vad kul att jag fått lite gensvar på vad jag ska skriva mer om nu medan Ina är skadad :)
Utrustning var en punkt och jag tänkte att jag först kanske skulle kunna fota en massa som jag köpte på Ullared till exempel om det finns fler som funderar på att åka dit för hästshopping. Kan det vara kul att se?

Jag har ju haft lite utrustning till salu (haft en liten länk här på bloggen bara) och det är en hel del sålda saker nu. Det som är sålt är kandaret, frambensskydden från Veredus, dressyrgjorden och så är bröstan bokad. Nu har jag även samlat ihop massvis med andra saker som jag ska sälja, både för att få bättre plats men självklart för att försöka få ihop lite pengar. Är ju inte direkt tät efter Inas veterinärräkning.....

Jag ska iväg till ett hästloppis i stall Ekes ridhus (utanför Uppsala) imorgon och har med mig all utrustning jag har till salu. Det är allt från ridkläder till en sadel, schabrak, träns, bett, kavajer osv. Så om du bor i närheten av Uppsala, kom gärna förbi Ekes ridhus från kl. 13!

Min förra dressyrsadel till salu!
Det jag inte lyckas sälja där kommer jag att utannonsera (ordentligt denna gång) på bloggen och på olika annonsplatser. Säg till om det är något du letar efter, jag har en hel del till salu ;)