tisdag 30 april 2013

Valborg!

Igår fick vi svar om träckprovet och varken Ina eller Aida behövde avmaskas, woho!

No worms!

Idag är det sista april och Uppsala is the place to be on Valborgsfirandet om man säger så :) Jag kommer jobba halvdag idag, mellan 6-10 och sedan bär det av hemåt för att först hitta en parkering, sen gå hem till lägenheten och möta upp bästa Becca. Jag har nämligen förberett för en härlig grill-picnic! Så nu behöver vi bara lite sol, eller i vilket fall uppehåll.

Becca och jag, Valborg 2011 (kallt!!)
Man vill ju se forsränningen i Fyrisån och regnar det för mycket kan vi sätta oss i mitt fönster och spana ner mot ån istället ;) 

Jag har tänkt ända sedan jag flyttade till min lägenhet för snart 2 år sedan att jag skulle införskaffa en mindre grill så att man kan grilla i Stadsparken, och nu är det gjort! Världens sötaste mini-klotgrill står nu redo för Valborg!


Ha en jättebra Valborg alla! Och för er som inte är i Uppsala, synd ;)

måndag 29 april 2013

Ger Ina lite lugnare vecka

Ina har ju verkligen gått från klarhet till klarhet på varje tävling vi startat i år och hon har gjort en perfekt comeback :)

Dock kände jag att hon var tröttare än vanligt och lite matt, både i fredags och även under framridningen i Storvik. Hon har startat många starter under april och kan behöva lite lugnare period just nu som återhämtning.

Vi skulle startat MsvC:2 i Eskilstuna nu på fredagskvällen, men jag har valt att stryka oss där för att inte överanstränga henne. Jättetråkigt å ena sidan eftersom vi vill starta mycket kvalklasser, men Inas välmående går självklart i första hand! Eftersom vi rider en klass på söndag eftermiddag (Division 2) så känns det som att det blir för mycket för Ina med två tävlingar denna vecka.



Vi får helt enkelt göra väldigt bra ifrån oss i Enköping 28 maj då vi startar två stycken MsvC :)

söndag 28 april 2013

Min lilla kämpe

Världens bästa lilla häst :)

lördag 27 april 2013

Ja, vad säger man...?


Besviken och stolt samtidigt....

Jag vet inte hur jag ska sammanfatta den här tävlingsdagen...? Den har bjudit på allt; glädje, ledsamhet, besvikelse och stolthet.

Ina skötte sig så otroligt bra!! Hon var lite loj först på framridningen, men kom igång okej. På banan tyckte hon mycket var läskigt men spända av bättre och bättre under programmets gång. Vi lyckades förbättra många saker från sist, så det var ett jätteroligt steg framåt! Jag glömde ryggningen, för första gången i detta program... Har inget att skylla på förutom att jag fokuserade "för mycket" på skolorna idag... Det straffade sig.

En mindre kul incident var när en häst på collectingring börjar backa och lyssnar inte alls på sin ryttare. Hästen backar så mycket att den backar ner dressyrstaket; mitt framför Ina!!! Ina och jag var nog lika förvånade båda två... Hon hoppade till lite (förståeligt) men sedan fortsatte vi och min prinsessa gick trots händelsen förbi kortsidan varje gång utan att spänna sig alltför mycket! Sån gigantisk eloge till min duktiga häst!!

Tyvärr blev det ändå lite spänt när vi skulle rida vänstra förvända. Jag lyckades få till bogen denna start, alltså ett plus, men hon var ändå spänd efter kortsidan och gick tydligen på dubbla spår, så trots att vi höll förvända galoppen så fick vi en 4:a med koeff (4/8)..... Det skulle visa sig betyda mer än vad jag trott från början. Vårt resultat blev nämligen..... 61,8%! Alltså; 0,2% från att ta sista kvalet!!! SÅ FRUKTANSVÄRT BITTERT!!!!

Jag håller verkligen isär Inas otroliga prestation idag och min besvikelse över poängen då hon  verkligen går från klarhet till klarhet! Men när det är så löjligt nära, det är så otroligt bittert och jag blev oerhört besviken. Vi åkte 28 mil idag bara för att försöka kvala och så är det såååååå nära att vi lyckas....

Ja, vad ska man göra? Ingenting, bara att bryta ihop och komma igen.

Filmen är klar och idag kunde jag sätta ut poängen med :)

torsdag 25 april 2013

Göteborg Horse Show

TACK, till den som kom på att man kunde göra play-kanaler :)!

Tack vare SVT-play kan man följa alla klasser från Göteborg Horse Show! Nyss har juniorklassen (hoppning) avslutats och klockan 11.55 startar Grand Prix-dressyren :)




onsdag 24 april 2013

Premiär för utebanan!

Nu har det ÄNTLIGEN både smält bort allt snö och torkat upp på utebanan! Så vi körde utepremiär idag :)

Red på kandaret och jobbade mycket galopp. Jag lyckades komma på vad Ina gör i vänsterförvända galoppen när hon tränger inåt so hon började med i förra veckan. Hon vinklar bogen inåt och försöker "komma undan" arbete i och med det. Så nu tryckte jag ut bogen åt vänster igen och gjorde henne mycket rakare vilket löste problemet :D! Ina tyckte jag var jättejobbig som kom på hennes knep... Men hon accepterade min korrigering och gick sedan jättebra!

I övrigt galoppökningar, samlingar, skolor och enkla byten. Riktigt duktig tjej trots stormblåst! Känns bra inför lördag :)


tisdag 23 april 2013

Inas nya vårskor!

Idag var det nya dojjor som gällde, och inte vilka som helst utan VÅRSKORNA- utan sulor och brodd!!

Det tog ett år, men nu är Inas fötter normala igen efter att hon gick barfota i 4 månader under konvalecenten förra året. Så nu har hon små nätta "nollor" till fötter igen, så sött! Som små ballerinafötter :)

Sara gjorde som alltid ett superbra jobb och Ina stod och sov under hela "manikyren". Någon som gillar uppmärksamheten??


Veckans planering

Även denna vecka blir det tävling, men bara en :) så här ser den preliminära planeringen ut:
  • Måndag- Vila (välförtjänt!)
  • Tisdag- Lugn utetur barbacka
  • Onsdag- Trimma lite i ridhuset, försöka få bort hennes nya inåtlutande i vänsterförvända...
  • Torsdag- Sandra
  • Fredag- Rida igenom programmet och allmänt trim
  • Lördag- Tävling; MsvC:1 Storvik Ovansjö
  • Söndag- Vila
Det blir roligt att åka lite mer norrut än tidigare och testa på startfältet där. I och för sig så är det mest Upplands- Stockholmsekipage som jag tävlar mot ändå eftersom de har meeting och flera ekipage kommer mer långväga.
Ett nytt kvalförsök för oss alltså :) Annars skulle jag inte åka så långt för att bara rida en klass, men man får ta alla chanser som finns! Vi vill ju verkligen kunna rida Division I i höst och då måste vi vara färdigkvalade. Men förutom på lördag ska vi rida minst tre stycken MsvC-starter till, så det finns fler möjligheter att kvala som tur är!

Solen kom förresten fint till helgen som var. Tyvärr varade den inte till denna nya vecka utan nu är det regn, rusk och lera som gäller igen... Tur att Ina har sin nya regnrock :)!!

måndag 22 april 2013

Snyggaste prisbilden!

I lördags när jag fått min individuella rosett och vår (UPK:s) lagrosett i LA:3 tog vi en hel del lag- och prisbilder med våra telefoner i brist på riktiga kameror.

Vi har väldigt roligt ihop på lagtävlingarna och det som är tänkt att bli snygga prisbilder blir ofta rätt flummiga och glada bilder istället ;) Jag och Ulrika hittade en gammal skönhet som jag självklart var tvungen att posera i med rosetterna.

Man har inte roligare än vad man gör sig ;D!




söndag 21 april 2013

80 cm CL Jälla (comeback)- Film

Och slutligen dagens tävlingsstart som var på hoppbanan, comeback där till och med! Sådan glad häst!! Hon hoppade inte så jättebra tekniskt, men hon tyckte hindren var lite små så hon tog ju inte i direkt ;) Ett litet pet, men fin framåtbjudning och arbete genom hela banan. Perfekt comeback för Ina på hoppbanan!


LA:3 Heby (Division II)- Film

Och sedan har vi vår roliga LA:3-prestation som resulterade i 67% och Inas första LA-rosett i en 6:e-placering, så stolt!! Vi kom även tvåa med laget =D


MsvC:2 Segersta- Film

Nu blir det "filmfestival" efter hela veckans alla tävlingsstarter :) Vi börjar med tävlingen i torsdags på Segersta där vi startade MsvC:2! Domare var Anna-Britta Oldén.

Hopptävlingen...

...gick fantastiskt bra! Ina var så glad över att få komma ut och hoppa igen!

Det var inga problem med orken sen igår, nej hon var så pigg och glad! Jag red dit (Jälla) och fick rida fram ordentligt då jag hade ett tidigt startnummer.

På banan tyckte hon det var spännande, men mest kul. Hon hoppade inte så jättebra språng tekniskt då hon tyckte hindren var pluttiga, hihi. Men hon hade framåtbjudning, var lydig och hoppade allt! Ett pet på tredje hindret.

En mycket bra comeback på hoppbanan alltså =D!

Alla filmer från veckans tävlingar håller på att laddas upp nu (tyvärr utan poäng), så snart kommer de ut här.




lördag 20 april 2013

Inas första placering i LA!!

Oj vad min lilla häst presterat idag!!

Trots en miss vilket gav stort poängavdrag med koeff så fick vi hela 67% i LA:3!! Vi ledde större delen av klassen och slutade till slut 6:a av nästan 40 starter :)

Inas första placering i LA, äntligen! Som vi har kämpat för det här!

Imorgon ska jag försöka fixa veckans alla tävlingsfilmer. Ska ju hoppa imorgon också, puh...

Här är de trevliga resultaten iaf :)!

LA:3 Heby

fredag 19 april 2013

Taggar till imorgon

Som jag skrev tidigare så är det mycket tävlande denna vecka och imorgon är det dags igen! Vi ska till Heby och tävla division 2 (LA:3) och vi åker ensamma denna gång då ingen kunde följa med tyvärr.

Man vet att hästen tävlar mycket när manen inte krullat ut sig sen förra gången ;) hon är flätad och förberedd nu i alla fall och hon går ut med halstäcke imorgon för att undvika så mycket lera som möjligt i hagen...

Nu ska jag springa LA:3an på mattan några gånger så jag verkligen kör in den i huvudet, har aldrig ridit den nya förr.



torsdag 18 april 2013

Tävling Segersta

I eftermiddag åkte vi till Segersta för att starta en regional MsvC:2. Bästa Elin var med och groomade och vi hade en riktig rolig eftermiddag trots ösregnet...

Detta var ju Inas tredje tävling efter comebacken och jag försöker att inte stressa fram några "fantastiska resultat" utan låter henne komma tillbaka i livet som tävlingshäst i lugn och ro för att ge henne en bra känsla. Hittills har hon fått mycket högt betyg varje tävling :)

Jag fick flexa på jobbet och slutade klockan 11 efter att jobbat fem timmar. Klockan 12.30 rullade jag, Elin och Ina från stallplanen i ösregn. Vi kom fram till Segersta i god tid och det var en fantastisk fin anläggning! Tänk att upplevelsen av tävlingen blir så annorlunda när anläggningen är så fin! Dock lite dåligt skyltat... eller förresten, inte skyltat alls, så jag och Elin snurrade runt några varv innan vi hittade "lönningången" till ridhuset och sekretariatet ;)

Framridningen blev i ÖSREGN med stort "Ö"! Ina ville helst ställa sig med rumpan mot regnet, men trots vädret så jobbade hon på riktigt bra! Vi red fram i cirka 30 minuter vilket var lagom i det vädret. In i ridhuset som två dränkta hundar haha.... Ridhuset var ljust och fint! Domaren satt ganska lågt ner på en soffa med en massa grejer runt omkring. Ina var lite skeptisk och småspänd vid den delen, men till min stora glädje tog hon sig förbi kortsidan varje gång på ett bra sätt utan att sprätta till eller spänna till för mycket!

MsvC:2 är mycket roligare än 1:an att rida! Man får så mycket bättre flyt och delarna är roligare. Vi genomförde hela programmet utan några stora missar! Bara smågrejer här och där. Men många saker hade vi lyckats förbättra från förra starten; till exempel skolorna. De två tidigare tävlingarna har hon inte riktigt kunnat komma till arbete i skolorna utan spänt sig och allt blev pannkaka. Idag stod hon INTE emot utan jobbade på bra i alla fyra skolorna, så duktig! De var långt ifrån perfekta, men såå mycket bättre! Bakdelsvändningarna, skritten, fattningen och galopprogrammet kändes också generellt bättre än sist. Enda missen blev väl i vänsterförvända bågen där hon har börjat tränga inåt och jag hann såklart inte få bort det på framridningen...
Jag var så otroligt stolt över Ina när vi var klara! Trots brunst, ösregn på framridningen och läskigt domarbord så skötte hon sig underbart bra, hon hade utvecklats sedan förra helgen och hon var väldigt avslappnad :)

Tyvärr klarade vi inte kvalgränsen denna gång, men vi red ihop 60,4%. Det kändes som lite lågt kanske, men när Elin och jag satt på läktaren efteråt och kollade på resten av tävlingen så förstod vi att domaren var väldigt hård och låg lågt i poängutdelning. Endast 6 ekipage kom över 60% och ansågs som godkända! Vi låg på placering ända till slutet och slutade på plats nummer 6, andra utanför placering. Jag fick även höra av andra att denna domare kunde vara ganska hård och lite snål i poängen, så förmodligen var vår 60%are ett riktigt bra resultat!! Här är hela resultatlistan :)

Oavsett så är jag så oerhört stolt och lycklig över att Ina har börjat slappna av så mycket mer på banan och att hon utvecklas för varje tävling vi rider! Snart har vi tagit det där andra kvalet :) Ina var för övrigt en ängel i hanteringen idag, så lugn och samlad under resan, i transporten och på Segersta. Guldstjärna till hästen med andra ord!

Film kommer till helgen :)

tisdag 16 april 2013

Tajt vecka- planering!

Den här veckan blir välfylld både för mig och Ina. Så här ser planeringen ut:
  • Måndag- Vila
  • Tisdag- Uteritt
  • Onsdag- Dressyr i ridhuset, rida igenom MsvC:2 bl.a.
  • Torsdag- MsvC:2 Segersta (Elin följer med =D)
  • Fredag- Jogging längs vägen, ev. lite jobb på utebanan om den är okej
  • Lördag- LA:3 Heby (div.2) på sena em. *Någon som vill följa med?*
  • Söndag- 80 cm CL på Jälla- rider dit (Står som struken just nu pga att min betalning till TDB inte gått igenom :( Ska kontakta Jälla så fort pengarna kommit in)

Till skillnad mot många andra hästar så går Ina som allra bäst då hon får åka iväg och träna/tävla mycket istället för bara någon gång ibland. Jag tror hennes huvud mår bra av det också då hon verkligen vill ha omväxling i sin tillvaro!

Så nu laddar vi till tänderna!

söndag 14 april 2013

Filmer från dagens tävling

Sammanfattar dagen med; Fantastisk häst!

Idag var första gången Ina var kontaktbar på tävlingsbanan när hon var brunstig. En riktig seger alltså! Jag red till och från Jälla fyra gånger (20 minuter per vända) så hon blev ju verkligen fram- och avskrittad. Hon fick t.o.m. gå ut i hagen hemma mellan klasserna i cirka 2 timmar vilket var mycket skönt för henne. Det fantastiska soliga vädret gjorde att det bara var mysigt att skritta dit och hem.


LA:4- Hon var fruktansvärt överenergisk på framridningen. Kontaktbar på banan, men SPÄND! Det märktes mest av i galoppen där vi missade i första förvända. Men ändå mycket nöjd och fantastisk ny "lägstanivå" för oss i LA; 63% =D Stora pluset blev båda travökningarna där vi fick 8:or!



MsvC:1- Kändes helt fantastiskt, både på framridning och tävlingsbana! Härlig känsla av att inte sitta på en särskilt spänd häst. Få missar, högeröppnan gick inte alls idag då hon skyggade lite mot läktaren och enkla bytena blev sådär. I övrigt kändes hon så fin och inga stora missar. I andra förvända tyckte Ina att det vore kul med en till diagonalökning och tryckte på för kung och fosterland haha... Hade jag försökt ta ihop henne då hade hon bytt galopp på en halv sekund, så det var bara att försöka göra det bästa av situationen, alltså dämpa och ställa samt överrida förvändhjälpen och hon höll förvända trots det höga tempot! Tyvärr var inte jag och domaren överens om poängen, 59%, då det kändes som att vi borde fått högre. Men de "små" sakerna valde hon att förstora upp och drog ner mycket poäng på många punkter tyvärr. Men, det var inte jag som dömde, jag red, och känslan från sadeln var superhäftig! Även i denna klass gjorde hon två superbra och taktmässiga travökningar vilket gav två 7:or. Nu är det bara att bygga på den prestation vi genomförde idag så kommer det bli riktigt bra :)


Vi får inte glömma heller att det idag var Inas andra tävling efter olyckan. Och idag är även årsdagen av olyckan. Så vi kan summera att 14 april 2013 blev mycket bättre än 14 april 2012 :)!

lördag 13 april 2013

5 timmars förberedelse

Allt tar så mycket längre tid när man inte kan gå ordentligt... Varit i stallet från 15.30 och kom hem 20.30 efter att ha stallfixat, ridit, tvättat svans, flätat, putsat sadel, träns och kandar samt kvällsfodrat.

Eftermiddagen började lite tungt då jag var trött i kroppen och hade rätt ont i foten. Blev inte bättre när Ina kommer in och börjar tokgnägga i boxen, trots mat och att hela stallet är fylld med hästar... Hon betedde sig som om hon var helt utelämnad och att hon skulle dö vilken sekund som helst då det var så synd om henne... Ibland blir jag så fruktansvärt frustrerad över hennes beteende när hon inte är anträffbar. Till slut orkade jag inte med, allt blev för mycket helt enkelt. Man sliter som ett djur både på jobbet och med hästen, fotleden gjorde ont och just då var längtan efter att tävla=0 då Ina verkade ha kommit in i sin hemska okontaktbara fas... Jag stängde in mig i sadelkammaren och försökte trycka i mig en drickyoghurt för att få krafft. Då började tårarna rinna vilket var bra. Ibland är det bättre att bryta ihop och komma igen än att bita ihop och hålla uppe en falsk fasad!

Efter det fick jag lite nytt bränsle och "började om på nytt". Tog ut Ina i gången och hon var ganska stirrig. Flyttade fram henne till andra gången så hon såg Aida och då var det minsann frid och fröjd! Så Aida var rätt medicin då.

Red ensam i ridhuset. Hade kandaret på och red igenom alla programdelar plus hela LA:4. Det gick riktigt bra med fotleden! Jag får fuska lite med hältrampet så klarar jag mig :) Hon kändes överlag fin och förvånansvärt fokuserad. Dock har jag sett flera tecken på att hon är brunstig, så jag är helt förberedd på att allt kan gå skit imorgon. Varje gång spänning (på tävling) kombineras med Inas brunst så blir hon totalt okontaktbar på banan... Hon märker inte ens att jag sitter i sadeln utan kör sitt egna spända race. Men vi får se om hon kanske har utvecklats så att hon numera kan tävla brunstig. Men som sagt, det kan bli katastrof också...

Nu har jag bytt pannband även på dressyrtränset till ett rosa swarovski som jag köpte i Globen. Så snygg kommer hon oavsett bli :)

fredag 12 april 2013

Ingen bra förberedelse...

Idag skadade jag mig på innebandyn... SÅ LÖJLIGT, bara 2 minuter kvar av matchen...

Det som hände var att en motspelare råkade trampa på min klubba, både på bladet och skaftet i högt tempo. Skaftkanten trycktes då ner på mitt ben och "mosade" min fotled på smalbensidan. Så nu har jag en fotled lika tjock som själva foten och som inte går att vinkla, jippie.

Som tur är så kommer inget böjprov ske på mig, så tävling på söndag blir det självklart! Nästan tur att jag ska ha mina chaps, för jag skulle aldrig ha lyckats klämma ner foten i stöveln...

Tur att det är lättare att rida när man är skadad än att gå :D!



torsdag 11 april 2013

Spikat två till MsvC

Ikväll lyckades jag anmäla mig till en kvällstävling 28 maj i Enköping. Vi kom med i båda klasserna; MsvC:1 och MsvC:2. Härligt att vi nu samlat på oss många kvalchanser :)!

Startlistor har kommit!

Yes, nu är startlistorna ute till söndagens tävling och är rätt nöjd med starttiderna eftersom jag ska rida hem Ina mellan klasserna.
LA:4 - kl 08:49
MsvC:1 - kl 14:09


Trevliga minnen från Harbo-tävlingar :)
Så nu sitter jag och repeterar LA:4an som jag inte ridit på ett tag :)

onsdag 10 april 2013

Och vinnaren är...

Ja det var ju ingen tvekan om vem vinnaren blev av Dyón vs Tretorn ;)

Jag vet att vissa (många?) tycker Tretorn-stövlar är fula, men jag tycker de är jättesnygga och extremt stötdämpande för mina stackars leder, MEN... de är inte så värst dressyriga :) Så de får hålla sig till hoppbanan, så på söndag blur det mina Dyón som får jobba :) Älskar dem!


måndag 8 april 2013

Vilka ska jag välja?

Jag har ett problem som jag ännu inte avslöjat.

Minns ni att jag hade väldiga problem med min högra ridstövel då jag sprängt kedjan två gånger pga att min vadmuskel blivit för stor? Jag är nu uppe i tre gånger...
Det hände på tävlingen, helt oväntat. Jag hade ju haft på mig stövlarna i 5 timmar dagen innan, inklusive ett träningspass, bara för att lädret skulle töja och anpassa sig till benet. Allt gick jättebra och jag tog även på mig stövlarna två timmar innan jag skulle rida på tävlingsdagen bara för att lädret skulle värmas upp. Men.... När jag höll på att sadla Ina på Lurbos parkering kände jag att något rörde sig vid den högra vaden.... Dragkedjehelvetet hade gått upp IGEN!!!!! Eftersom jag tävlat en gång tidigare med sprucken dragkedja visste jag att det gick bra och att det inte syntes så mycket för domaren, så jag sa till Ullis som var där och hjälpte mig att "det är bara att köra". Jag vägrade låta det ta mitt fokus och koncentration från min tävlingsstart och vi genomförde tävlingen med fullt fokus på programmet.

Så nu måste jag byta dragkedja IGEN men jag måste även göra något annorlunda eftersom stöveln håller uppenbarligen inte för min benstorlek längre... Jag funderar på att be att få en resårbit fastsydd vid dragkedjan, det kan nog verkligen hjälpa. Men det hinner jag inte fixa till söndag och därför kommer jag inte kunna ha dem på tävlingen. Därför måste jag ta ett beslut:

Ska jag ha mina bruna Dyón-chaps eller mina svarta Tretorn-stövlar? Chapsen är ju bruna (har svart dressyrutrustning) och stövlarna är ju egentligen hoppstövlar.

Vilka skulle ni välja på en regional dressyrtävling?







söndag 7 april 2013

Planerar våren

Har haft en förkylning i kroppen hela veckan, men jag lyckades stoppa sjukdomsflödet med hjälp av mitt vanliga hälsokostpreparat Molkosan. Men jag kände både under fredagens innebandyträning och i dagens innebandyträning att flåset inte var det vanliga...

Ina har fullt med vårkänslor i kroppen vilket yttrar sig i att hon är lite knasigare än vanligt. Hon är inte brunstig, men har ändå mycket åsikter, är väldigt pigg och har inte ro riktigt att äta sin frukost då hon bara vill ut ut ut... Hon är väldigt rädd för att inte få gå ut i hagen, så hon hoppar hellre över maten och står vid boxdörren och trycker på + gnäggar. Det är ju inte direkt så att hon har fått vara kvar inne någon gång medan alla andra hästar får gå ut ;) Aja, hon är ändå relativt resonlig vid ridning, men hon behöver en väldigt bestämd ryttare just nu.


Vi laddar också för tävlingen nästa helg. Det är två klasser, LA:4 och MsvC:1 som Harboorten arrangerar. Det bästa med allt är att de håller tävlingen på Jälla, så jag har tänkt att rida dit då det bara tar 20 min att skritta dit från Eke :) På så sätt slipper hon åka och stå mellan klasserna i transporten, utan kan istället få gå hem och ut i hagen mellan klasserna. Jag hoppas på att damen kan ha släppt lite på sitt vår-humör tills på söndag, annars är det stor risk för hennes stoigheter på banan... Men det ska bli kul! Två superbra domare med =D!

Jag har suttit nu på kvällen och anmält till lite olika tävlingar och några dressyrtävlingar är vi reserver på, men rätt tidigt i kön, så hoppas hoppas! Känns som att vi kanske kommer behöva ett antal starter innan vi tar vårt andra kval tyvärr... Önskar att vi var klara nu så jag kunde börja anmäla till MsvB-klasser. Anmälan öppnar ju väldigt tidigt till tävlingarna och man får inte anmäla förrän man kvalat klart = om jag har tur så kommer vi kunna debutera i sommar någon gång...

Funderade ju länge på om jag skulle anmäla Ina till en hoppstart snart och nu är det gjort! Det blir en jättebra förstatävling och comeback för henne, då tävlingen är den 21 april på Jälla (som sagt, kan rida dit) och hon ska starta endast en klass, nämligen 80 cm bed. A. Gulligt va :) ?!



torsdag 4 april 2013

April- olycksmånaden...

Nu är det april och snart årsdagen för förra årets stora transportolycka... Jag älskar egentligen april då det är då våren brukar söka sig fram, men under senaste två åren har april betytt hemskheter för oss :'(

2011, 7 april- "Orkanblåst" hela dagen och Ina springer förmodligen in i en sten/träd. Stort köttsår på insidan av höger bakben vid hasen. Ultuna 5 dygn och 2 månaders rehab i sjukhage.




2012, 14 april- Ina trampar igenom golvet i transporten och sitter fast länge innan vi får loss och ut henne. Sträckseneskada och djupa köttsår på vänster kota och höger kronrand. Ultuna 5 dygn med operation och 4,5 månaders rehab i box/sjukhage+ lika lång igångsättning.


På Ultuna när jag får hämta hem henne efter operation och 5 dygn där.
Om detta mönster fortsätter lär ju en ny olycka ske den 21 april... Dock planerar jag denna dag enligt följande:

2013, 21 april- Solig dag som Ina får tillbringa i hagen efter att ha tävlat två gånger veckan innan.


Det låter som en trevligare plan enligt mig :)


onsdag 3 april 2013

Vårtecken

Igår tränade vi på träns i ridhuset och Ina hade en sån där dag då hon inte kunde ställa åt höger igen... STON!! Jag känner min häst väldigt bra och vet att hon måste jobbas igenom ordentligt när hon får för sig att det är något hon inte "kan göra". Då brukar problemet vara som bortblåst dagen efter. Och visst hade jag rätt även denna gång; idag var högersidan VÄLDIGT rid-och töjbar :) Problemet löst! Vi red först ut med Elin och Aida i solen, uuunderbart väder! Sedan jobbade vi lite i ridhuset och högersidan kändes som sagt väldigt bra idag!

Idag var första dagen Ina fick gå ute med ett regntäcke istället för thermoutetäcke = vååååår!! Men det mest säkra vårtecknet (förutom all pälsfällning) är Inas prickar som tittar fram i sommarpälsen :) De brukar inte synas så här tidigt i fällningen, men där hon är klippt syns prickarna nu jättetydligt ;)



måndag 1 april 2013

Ny tidning för Uppländsk ridsport!

Har ni upptäckt Upplands nya hästtidning? Den heter "Hästliv i Uppland" och är helt gratis! Tidningen skriver reportage, artiklar och om allt möjligt intressant som händer i hästvärlden i Uppland. Endast ett nummer har hunnit getts ut och nummer två kommer ut den 19 april.
Just nummer 2 tycker jag att ni ska kolla igenom extra mycket när den kommer ut. Ni kommer förstå varför när ni läser den ;)

I vilka butiker denna tidning finns att hämta står angivet på deras hemsida; www.hastliviuppland.se