måndag 20 oktober 2014

FEI:s Lagtävlan (MsvB), film

Här kommer filmen från i lördags i Sigtuna. Med poäng insatt under programmets gång.

lördag 18 oktober 2014

Division 1, final

Nu har vi ridit finalen i Division 1! Tyvärr blev Jenniemys häst Donnalee halt dagarna innan finalen, och vi var redan innan bara 3 stycken, så det blev inte någon riktig lagstart med bara två ekipage i laget. Men för oss spelade det inte jättestor roll eftersom vi detta år ändå inte ligger i toppstriden i Division 1. Nästa år däremot satsar vi UPK:are på att komma tillbaka mångar erfarenheter rikare och med högre standard% som grund! Då får konkurrenterna passa sig ;D!

Finalen gick i FEI:s Lagtävlansprogram (MsvB) vilket var ett program jag aldrig tidigare ridit. Det var väldigt klurigt att lära in då travdelen var lite annorlunda uppdelad med många avbrott. Jag tyckte ändå att jag hade koll på programmet, men när jag fattat galoppen direkt efter travökningen (som gjorde att man inte hann tänka igenom galopprogrammet som vid skrittfattning) så märkte jag att jag inte hade en blekaste aning om vart jag skulle... Detta var en total blackout och jag ha aldrig tidigare glömt programmet så här grovt. Jag gjorde helt enkelt halt och tittade mot domaren så att jag skulle kunna få hjälp att få tillbaka minnet ;) När jag väl fick höra vart jag skulle vända så kom hela galopprogrammet tillbaka in i huvudet och vi genomförde resten utan minnesluckor haha. Ina skötte sig bra genom större delen av programmet som var mycket innehållsrikt. Det var ungefär som en MsvB:5a fast utan serien. Jag visste dock inte om vi för dagen uppfattades som spända eller om det såg trevligt och taktmässigt ut, så jag blev sååå glad över att se poängen! Några missar som vanligt med två byten som blev orena pga spänning (vi ska som sagt fixa bytena i vinter), men i övrigt bara småsaker då vi fick jättemycket superfina poäng! 7:or på travökningarna, 7:or och till och med en 8:a på skolorna, 7:a på första bytet, 6 och 7,5 på skrittpiruetterna. Detta bådar gott när vi får till bytena även när Ina är lite spänd! Så himla roligt att få dessa poäng och de fina kommentarerna från domaren! Vi har inte legat på favoritsidan hos domarna överlag under hösten, så detta var en skön boost att få. Slutsumman blev, trots min felridning och två orena byten bl.a., 60,8% i detta svåra program och det var jag väldigt nöjd med!!

Så en mycket nöjd Ina, och jätteglad ryttare + groom Kristina, som är Inas nya medryttare, efter dagens prestation i soliga (!!) Sigtuna. Tänk vad några 7:or och 7,5:or i protokollet kan göra ens dag ;)

Här kommer några bilder från framridningen:










onsdag 15 oktober 2014

Evelina-träning

Det händer så mycket nu med Ina! Vi tränar, vi finslipar och vi siktar framåt. Snart är tävlingarna över och då väntar en 5 månader lång träningsperiod och det ska bli såå skönt  att bara fokusera på utveckling och träning. Under året har jag jobbat som ett djur med skolorna i alla dess former, skrittpiruetterna, skritten, fattningar och övergångar. Alla dessa saker börjar äntligen falla på plats, underbart!



Denna Evelina-träning jobbade vi nästan bara travarbetet. Många varv i öppna blev det vilket lönade sig! Även en del förvänd galopp på slutet och vi försökte få bort "gunghäst"-Ina som kommer fram numera i förvända då hon bara tänker "byta byta byta", "snart ska vi byta" och så vidare.... Evelina sa då att jag skulle försöka få fram formen mer, upp med huvudet. Detta kändes så konstigt eftersom vi jobbat så länge med att få ihop henne i en rundare och djupare form. Men korrigeringen av formen och min ridning i den förvända galoppen gjorde verkligen susen! Ina blev lättare att få fram igen och blev mer avslappnad genom ryggen. Vi gjorde några byten från förvänd och de kändes avslappnade och hon tog skänkelhjälpen bra och lätt flera gånger. Den här formen ska vi fortsätta utveckla!

tisdag 14 oktober 2014

Hitta en tappsko på en stubbåker.....

Idag skrittade vi först ut tillsammans med Chanette och Tonia, mysigt! Men eftersom det är träning imorgon måste damen min rastas av, så vi tog några vändor på stubbåkern. Under avskrittningen ser jag; höger framdojja är borta! Nej, inte igen!! Eftersom det är träning på onsdagen ger jag mig ut i skymningen på stubbåkern och börjar leta... Som tur är så hittar jag skon, relativt i början av stubbåkern. Börjar bli expert på att hitta tappskor i lera, yes! 


Lite rengöring av sko + sula och sedan fram med verktygen. Jag får på skon med två sömmar på ena sidan och fyra på andra, så hoven var ju ändå väldigt hel i jämförelse mot hur det jämt var i somras med alla tappskor. Och hästen kunde gå efter att jag slagit på skon, så det kändes ju skönt haha ;)



 Ingen gymträning denna kväll, men svettigt blev det ändå, tack hästen min!

söndag 12 oktober 2014

MsvB:4 i Stäket

Idag har vi varit i Stäket och startat en MsvB:4. Vi åkte som oftast ensamma utan groom, men eftersom Ina är så van att åka ensam med mig är hon välskolad på detta. Jag binder inte upp henne, utan hon står still bredvid transporten när jag går fram och tillbaka för att hämta saker i bilen och transporten. Det kommer alltid fram flera personer när vi är på tävling och berömmer Ina hur otroligt snäll hon är. Då blir jag alltid lite extra stolt över min donna!

Framridningen ar lite klurig då den var i ett litet 20x40-ridhus med 5 andra personer som inte riktigt tyckte man behövde flytta på sig vid möte alla gånger... Men det gick ganska bra ändå! Värre var det när vi minuterna innan vi blev insläppta då himlen till slut totalt öppnade upp sig och regnet forsade ner på oss. Vi hann bli helt dyngsura och tyglarna gled fint i händerna ;) Lite vatten har vi inte dött av förr, däremot upptäckte vi när vi kom in i ridhuset att ridhuset hade plåttak då regnet dånade så högt på taket att man knappt hörde vad man tänkte. Självklart att det skulle börja superregna nu precis när min lilla spända dam ska prestera sitt program. Men Ina kändes ändå väldigt fin mellan spändbitarna! Idag höll vi alla förvända hörn, men i och med att hon var lite spänd i sin överlinje pga dånet från taket så blev 3 av 4 byten orena vilket som vanligt drar ner poängen väldigt mycket! I övrigt gjorde hon allt bra; alla ökningar, skolorna (förutom den första som blev liite flyende), skrittpiruetterna, enkla bytena, ja allt! Så trots att vi inte fick världens bästa slutpoäng så var jag nöjd och vi fick fina lovord från domaren.


Vi har jobbat så mycket under hela året med de andra programdelarna, och inte bara fokuserat på bytena, som inte fungerat så bra. Detta är t.ex. skolor, ökningarna och skrittpiruetterna och det har äntligen börjat lossna och detta märks på poängen på dessa punkter. Duktig och nöjd häst+ryttare!

torsdag 9 oktober 2014

Dressyrhästen får börja hoppa lite igen

Yes, dressyrhästar mår så bra över att få hoppa! Det ger de energi, glädje, gymnastikjobb och spänst till dressyrarbetet!


Nu har vi kommit igång igen med hoppningen hemma. Lite gymnastik idag, avslutade med språng på 1.20 m. Duktiga Ina!